UUTISET

12.08.2020

BRANDON SPEARMAN JA KARHUBASKET OVAT SOLMINEET PELAAJASOPIMUKSEN

Viime ja tällä kaudella kolmatta perättäistä Suomen mestaruutta tavoitteleva Karhubasket on solminut yhden vuoden sopimuksen 29 vuotiaan, 91 kiloisen ja 191 senttisen Brandon Spearmanin kanssa. Spearman on tällä hetkellä Egyptissä, jossa päätetään koripallokausi 2019-2020. Hänen joukkueensa Al Gezira Cairo, joka pelaa Egyptin Superliigassa on pudotuspeleissä tappiolla otteluvoitoin 1-2 runkosarjan voittajaa vastaan. Pudotuspelit jatkuvat 29. päivä elokuuta ja jos Spearmanin joukkue häviää, lähtee mies kohti Suomea.

Spearman pelasi yliopistokoripalloa Havaijilla (University of Hawaii) kausilla 2012-2013 ja 2013-2014.  Kaudella 2013-2014 hän teki 26 ottelussa keskiarvoiksi 11,2 pistettä, 4,4 levypalloa ja 1,2 syöttöä. Pisteet syntyivät hyvällä prosentilla, sillä pelitilanneheitot upposivat 57,8 prosentin ja kolmoset 33 prosentin tarkkuudella.

Ensimmäisen ammattilaiskautensa Spearman aloitti tammikuussa 2015 Saksan kolmostasolla. Joukkueena oli SC Rist Wedel. 18 ottelussa pisteitä syntyi 17,1 pisteen keskiarvolla ja levyreitä kertyi 4,9 ottelua kohden. Kaudeksi 2015-2016 Spearman siirtyi Saksan Pro B-sarjaan (Saksan kakkostaso). Ensimmäisellä kaudella Gladiators Trier joukkueessa pisteitä tuli 12,4 ottelua kohden ja levyreitä tarttui käsiin 3,5 per ottelua. Kausi 2016-2017 meni samassa joukkueessa ja samalla sarjatasolla. 34 ottelussa pisteitä tuli 15,8 ottelua kohden.

Kaudeksi 2017-2018 Spearmanin pelipaikaksi vaihtui Saksan Bundesliiga ja Science City Jena joukkue. 16 ottelussa keskiarvoiksi tulin 7,5 pistettä ja kolme levypalloa. Tammikuussa 2018 hän siirtyi Tsekkien NBL-liigaan ja BK JIP Pardubicen joukkueeseen. 28 ottelussa tilastoihin kirjattiin 17,2 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

Kaudella 2018-2019 Spearman pelasi Ranskan Pro B:ssä Entente Orleans 45 joukkueessa. 39 ottelussa keskiarvoiksi tuli 12,4 pistettä ja 2,3 levypalloa. Viime kaudella eli kaudella 2019-2020 Spearman pelasi siis Egyptissä. Ennen elokuun lopussa jatkuvia pudotuspelejä Spearman on tehnyt 46 ottelussa 17,4 pistettä ja pominut 4,4 levypalloa ottelua kohden.

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies on tyytyväinen uudesta kiinnityksestä. – Hankittuamme kolme nuorempaa ulkomaalaisvahvistusta, meillä oli selvää, että tarvitsemme kokeneemman pelaajan joukkueeseemme neljänneksi vahvistukseksi. – Tarjolla oli runsaasti hyviä nuoria pelaajia, mutta rekrytointipäätöksemme rajasi heidät suoraan pois.

-Brandonilta löytyy kokemusta eurooppalaisesta koripallosta useamman kauden ajalta ja kovatasoisista sarjoista, mutta aivan absoluuttisia huippusarjoja ajatellen hänellä on sopivasti vielä myös todistettavaa. – Näytöt Ranskan kakkossarjasta Pro-B:stä, yhdistettynä sieltä saamaamme palautteeseen, painoivat vaakakupissa päätöstä tehtäessä. – Miehen Kauhajoelle saamisessa edesauttoi varmasti myös se, että Brandonin agentin asiakkaita ovat herrat Cameron Jones ja Samme Givens. – Odotukset Brandonia kohtaan ovat korkeat heti alusta alkaen Odotamme hänen tuovan meille johtajuutta ja varmaa suorittamista molempiin päihin kenttää.

– Kokonaisuudessaan joukkueemme on nyt ulkomaalaisten pelaajien osalta nuorempi, mutta atleettisuutta ja kaukoheittovoimaa pitäisi löytyä aiempiin kausiin verrattuna enemmän. – Yhteisharjoituksissa meillä on nyt toinen viikko menossa ja vaikka amerikkalaiskolmikko Holyfield, Utomi ja Malcolm saadaan jo lähipäivinä maahan, niin karanteenien vuoksi koko joukkueena harjoittelun alkaminen menee kuun viimeiselle viikolle.

Karhubasketin kotimaiset pelaajat ovat pitäneet yhteistreenejä nyt runsaan viikon. Kuten Koskimies mainitsi, niin kolme jenkkiä on tulossa USA:sta jo tällä viikolla, jos asiat menevät suunnitellusti. Koronavirus on vaikeuttanut matkustusta, mutta työtehtäviin saapuvat jenkit pitäisi kyllä saada maahan, kun muutamat rajaviranomaisten vaatimat erityistoimenpiteet ovat tehtynä.

Tulevat pelaajat kuljetetaan erityiskyydillä suoraan lentokentältä karanteeniin kahdeksi viikoksi, kuten viranomaisten määräykset vaativat. Koronatestausta tehdään kahden viikon aikana ja heidän ruokahuollosta huolehditaan. Mikäli testien tulokset ovat kahden viikon aikana negatiivisia, pääsevät he liittymään yhteisharjoituksiin.