UUTISET

04.02.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

Taas on viikko vierähtänyt ja Karhubasketin (20 voittoa/9 tappiota) on aika palata parketille. Keskiviikkona Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalliin saapuu Uudenkaupungin Korihait (6/23). Karhubasket on jo pitkään pitänyt hallussa sarjataulukon kolmatta sijaa, sarjakärki Seagullsin ja kakkosena olevan Vilppaan jälkeen. Korihait käyvät omaa taisteluaan sarjapaikasta. Hait ovat taulukon viimeisenä, neljä pistettä eli kaksi voittoa Kobria perässä.

Edellisen ottelun Karhubasket pelasi viime keskiviikkona kotiluolassa. Silloin sarjakärki Seagulls sai lähteä kotimatkalle 91-71 tappion jälkeen. Kauhajokiset hävisivät ensimmöisen kympin 17-27, kun Gulls nakutti seitsemän kolmosta 70 prosentin tarkkuudella sisään. Viimeiset 30 minuuttia menivät sitten täysin isäntien tahdissa. Karhubasketin puolustus ei jättänyt tilaa vastustajalle ja vei kolme viimeistä kymppiä lukemin 74-44. Tiiviin puolustuksen lisäksi joukkueen hyökkäyspeli oli monipuolista. Pallo liikkui iloisesti pelaajalta pelaajalle ja hyvät heittopaikat nostivat kolmosten onnistumisprosentin 52. Myös kakkoset osuivat 55 prosentin tarkkuudella. Gullsin heitot osuivat 38 prosentin (2p) ja 28 prosentin (3p) tarkkuudella. Lisäksi helsinkiläiset menettivät pallon 13 kertaa ja saivat jaettua vain seitsemän syöttöä.

Karhubasket on pelannut viisi edellistä ottelua saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. 10 edellisessä kamppailussa lukemat ovat kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Ainoa tappio, jonka Karhubasket on vuoden 2020 puolella kokenut oli Salon Vilppaalle vieraissa lukemin 90-72. Kotisalissa voittoputki on nyt 11 ottelun mittainen ja edellinen kotitappio tuli lokakuun 20. päivä Gullseille 93-100. Tuohon tappioon päättyi Karhubasketin kolmen kotiottelun tappioputki ja kurssi kääntyi 81-69 voitolla keskiviikon vastustajasta eli Korihaista.

Karhubasket on saanut korjattua alkukauden puolustusongelmat ja päästää otteluissaan vähiten pisteitä koko Korisliigassa. Kauhajokisia vastaan on tehty 79,5 pistettä ottelua kohden. Kakkosena tuossa tilastossa ovat Gulls ja Vilpas, joita vastaan tehdään 80,6 pistettä per ottelu. Karhubasket on sarjan toiseksi paras levypallojoukkue ja kakkosten onnistumisprosentti 57,5 oikeuttaa tilastoissa samaan sijaan. Kolmoset ovat onnistuneet vain 33,5 prosentin tarkkuudella, mutta viime aikoina suunta on ollut ylöspäin.

Puolustuspeliä on auttanut Skylar Spencerin (11,2/9,7/1,5) tulo joukkueeseen. Spencer torjuu 2,2 vastustaja heittoa per ottelu, joten joukkueella on torjuntauhkaa korin alla. Alex Thompsonin lähdön jälkeen Juan Davis Jr on ollut pelaavassa kokoonpanossa, mutta hän ei pelannut viime keskiviikkona Gullseja vastaan. Eikä pelaa nyt keskiviikkonakaan, sillä alavartalovamma pitää miehen sivussa 6-8 viikkoa. Karhubasket tiivistää etsintöjä kokoonpanon täydentämiseksi, mutta mitään valmista ei vielä ole.

– Korihailla taas pari vahvistuksista vaihtunut joulukuun ottelun jälkeen, joten meidän tulee tehdä otteluun valmistautuminen huolella, Janne Koskimies painottaa otteluennakossaan. – Aggressiivisuus, kurinalaisuuden säilyttäminen ja 1vs1-puolustus avainasiat voitontavoittelussa. – Vierasjoukkue on osoittanut viime aikoina pystyvänsä voittamaan tiukkoja pelejä.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Cameron Jones, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

Korihait taistelevat hurjasti omasta sarjapaikasta. Korisliigan viimeinen tippuu ensi kaudeksi divariin. Korihait ovat napanneet viimeisestä viidestä ottelusta kolme voittoa ja ovat nyt kahden voiton päässä edellä menevästä Lapuan Kobrista.

Lauantaina Korihait voittivat kotonaan sarjanelosena olevan KTP:n 91-82. Voiton saamiseksi tarvittiin jatkoaika, mutta sen Uki vei nimiinsä selvästi 91-82. Haiden jenkkinelikko oli pelissä vahvasti esillä, sillä Kevin Ware (21/13/2) – Ernest Zeigler III (23/11/7) – Richaud Pack (20/3/4) – Nicholas Banyard (16/10) teki joukkueen 91 pisteestä peräti 80. Korihaille tuli KTP:tä vastaan peräti 19 menetystä ja kotkalaiset hakivat 18 hyökkäyslevypalloa, mutta siitä huolimatta Uki nappasi kauden kuudennen voiton, joka oli samalla kolmas kotivoitto.

Korihaiden jenkkinelikko on elänyt palon kauden mittaan. Muutoksia on toki ollut Karhubasketillakin, mutta Uki on joutunut luopumaan kuudesta jenkistä, ennen kuin nykyinen nelikko oli kasassa. Myös valmentaja aloittanut Jordi Juste sai lähteä ja Korihait pyrkivät pitämään sarjavakanssinsa Jarno Nikulan johdolla. Jenkkimuutosten lisäksi Elias Eerikinharju siirtyi vuoden 2020 puolella Vilppaaseen.

Uusin tulokas Korihaiden kokoonpanossa on 203 senttinen sentteri Nicholas Banyard (10,5/9,5). Banyard on ollut mukana kahdessa ottelussa. Kevin Ware (18,2/7,4/3) on ollut mukana viidessä ottelussa ja niistä Hait ovat siis voittaneet kolme. Kahdessa ottelussa Ware on heittänyt voittoheiton sisään summerin soidessa, joten ratkaista mies haluaa ja myös osaa sen. Ware pelasi kaudella 2016-2017 Kauhajoella 10 ottelua ja silloin tilastoihin tuli 6,7 pistettä, 4,4 levyriä ja 1,7 syöttöä. Richaud Pack (14,9/2,7/1,5) on ollut mukana 11 ottelussa. Ernest Zeigler III (18,2/8,3/2,7) on ollut mukana 21 ottelussa ja upottaa kakkoset 59,2 prosentin tarkkuudella. Zeigler hankkii paljon virheitä vastustajalle, joten hänen kanssaan Karhubasketin puolustuksen pitää olla varuillaan.

Vaikka KTP:tä vastaan Haiden kotimainen osasto jäi pienempään rooliin, niin Henri Ventoniemi (8/5,1), Miikka Marttinen (5,7/2,9) ja Vesa Hienonen ovat tärkeä osa joukkuetta. Ja nämä miehet ovat pelanneet hyvin. Kolmikon lisäksi Valtteri Leino (2,3) kuuluu Nikulan pelaavaan rosteriin.

Kuudessa voitto-ottelussa Hait ovat upottaneet kakkoset 57,6 prosentin ja kolmoset 33,6 prosentin tarkkuudella. Levypalloja joukkue on poiminut 40 kappaletta per voitettu peli ja menetyksiä on tullut 11,2. Tappioissa lukemat ovat 49,9 kakkosissa ja 29,8 kolmosissa. Levypalloja 37 ja menetyksiä 14,1. Tässäpä ne kohdat, joihin Karhubasketin pitää iskeä keskiviikon kamppailussa.

Karhubasket – Korihait keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Ennakkoon lippuja saa osoitteesta ennakkolippu.com.

Nähdään karhuluolassa keskiviikkona!