UUTISET

29.01.2020

KARHUBASKETIN JUNIORIT OLIVAT MUKANA RICOH TURNAUKSESSA

Supermikrot tuulettivat hyvää turnausta

Viime viikonloppuna Vantaalla pelattiin yksi Suomen suurimmista juniorikoripalloturnauksista, kun lähes 300 joukkuetta oli kerääntynyt ratkomaan paremmuuttaan 28 eri sarjassa. Karhubasketilta mukana oli kuusi eri joukkuetta.

Pienimmät eli supermikrot pelasivat turnauksen ottelut lauantaina. Supermikrot ovat 6-7 vuotiaita poikia. Joukkue on edennyt voitosta voittoon keskisen alueen sarjassa ja sama tahti jatkui Ricoh turnauksessa. Pojat voittivat kaikki kolme otteluaan korierolla 200-19.

Karhubasketilta oli mukana myös kaksi tyttöjoukkuetta. Minitytöt pelasivat 2008 sarjassa. Vaikka voittoja ei tullut, niin tytöt pelasivat hienosti ja kokemusta oli runsaasti. Aina hymyilevät tytöt sijoittuivat 14 joukkueen sarjassa sijalle 12.

14 vuotiaiden tyttöjen haastajasarjassa Karhubasketin tytöt pelasivat hienosti itsensä mitalipeleihin. Sunnuntaina voittoja ei enää tullut, mutta neljäs sija on loistava saavutus. Joukkue koostui sekä Karhubasketin että Lapuan Kobrien pelaajista. Alkulohkon ottelut menivät ristiin, eli jokainen kolmesta joukkueesta voitti yhden pelin. Karhubasketin koriero oli kuitenkin paras, mikä avasi paikan mitalipeleihin. Puolivälierissä Karhubasket voitti Turun Riennon 35-28. Välierissä Lappeenrannan Catz oli parempi pistein 56-26 ja pronssipelissä HNMKY voitti tytöt 42-23. Vaikka mitali jäi harmittavan lähelle, niin tytöt pelasivat loistavan turnauksen.

Minipojat 09 haastajasarjassa Karhubasket eteni aina sunnuntain finaaliin saakka. Minipojat voittivat alkulohkonsa kaikki kolme ottelua ja Ura Basket, KTP sekä PuHu saivat maistaa kauhajokisten kovuutta, korieron ollessa 144-52. Välierässä Karhubasket kaatoi ToPo:n 30-19, mutta finaalissa tuli Espoon EBT:lle turnauksen ainoa tappio. Lukemat olivat tiukat, sillä espoolaiset olivat parempia lukemin 28-26. Hopeiset mitalit ovat hieno saavutus.

Poikien U14 SM-sarjassa pelaava Karhubasketin joukkue oli mukana turnauksen U14 kilpasarjassa. Perjantain ensimmäisessä ottelussa joukkue voitti Jyväskylän HoNsU:n 45-40, mutta kun kaksi viimeistä alkusarjan ottelua päättyi tappioon, niin joukkue jäi alkulohkon viimeiseksi korierolla. Ratkaisevaksi osoittautui 29-64 tappio sarjan voittaneelle PuHu:lle. Lopullinen sijoitus pojilla oli seitsemäs, kun joukkue voitti päätösottelussa Klaukkalan NMKY:n 51-46, joka toi sijoitukseksi seitsemännen sijan.

U13 joukkue oli mukana myös kilpasarjassa. Alkusarjassa joukkue hävisi EBT:lle 61-38 ja Porvoon Tarmolle 62-51, joten pelit jatkuivat sijoitusotteluilla sunnuntaina. Niissä tuli tiukka yhden pisteen tappio PuHu:lle 47-46 ja tappio KTP:lle 46-35, joten pokien lopullinen sijoitus oli 11.

Kaikki joukkueet saivat aimo annoksen kokemusta ja lisävirtaa kevään sarjapeleille. Jokaisella joukkueella oli mukana runsaasti kannustajia ja oli mahtava nähdä, kuin oranssipaitaiset tukivat toisiaan kentällä sekä sen ulkopuolella.