UUTISET

04.12.2019

EVAN YATES EI JATKA KARHUBASKETISSA

Karhubasket ja Evan Yates ovat purkaneet tämän kauden kattaneen pelaajasopimuksen. Aloite sopimuksen purkamiseen tuli pelaajalta. Yates suuntaa seuraavaksi Japaniin. Yates ei ole kokoonpanossa keskiviikon kamppailussa, jossa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket kohtaa Korisliigaa johtavan Helsinki Seagullsit. Ottelu alkaa Kisahallissa kello 18.30 ja on katsottavissa suorana Elisa Viihteen kanavalta.

Evan Yates ehti pelata Korisliigassa 17 ottelussa. Pisteitä syntyi 11,8 pistettä ottelua kohden ja levypalloja hän poimi 9,2 per ottelu. Levypallolukema oikeuttaa Korisliigan levypallotilastossa sijalle neljä. – Yatesin agentti lähestyi meitä ja kertoi mahdollisuudesta pelata Japanissa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertaa tilannetta. – Pelaaja koki, että tämä siirto poikii uusia mahdollisuuksia hänelle tulevaisuudessakin. – Emme halunneet estää siirtoa ja pitää miestä väkisin täällä. – Tämä ratkaisu oli myös taloudellisesti hyvä seuralle. – Kuten aiemmat kaudet ovat osoittaneet, niin olemme onnistuneet vahvistamaan joukkuetta kesken kauden ja aiomme nytkin tutkia tilannetta rauhassa, sillä meillä on edelleen neljä ulkomaalaispelaajaa kokoonpanossa, Koskimies sanoo.

Karhubasket haluaa kiittää Evan Yatesia hänen ajastaan Kauhajoella ja toivoo onnea sekä menestystä tulevaan!