UUTISET

04.12.2019

KARHUBASKET EI ONNISTUNUT YLLÄTTÄMÄÄN SARJAKÄRKI SEAGULLSIA

Mikael Laihonen oli nostettu aloitusviisikkoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti keskiviikkona haastamaan Korisliigan kärkijoukkue Helsinki Seagullsia Kisahalliin. Gulls on liidellyt alkukauden kotisalissaan voitosta voittoon, sillä joukkue ei ollut hävinnyt vielä yhtään seitsemästä kotiottelustaan. Karhubasket joutui peliin vielä ilman sentteri Evan Yatesia, joka oli aikaisemmin päivällä purkanut sopimuksensa oranssipaitojen kanssa, kun siirtyy Japanin kentille.

Yatesin lähdön myötä, Juan Davis Jr oli pelaavassa kokoonpanossa ja teki 12 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Yatesin kaltaista hyvää hyökkäyslevypallopelaajaa Karhubasket olisi tarvinnut, sillä hyökkäyslevyreitä oli saatavilla runsaasti. Tiiviissä puolustuksessa molempien joukkueiden heittoprosentit jäivät alhaiseksi. Karhubasket upotti kakkoset 44 ja kolmoset 26 prosentin tarkkuudella. Gullsien prosentit olivat kakkosissa 40 ja kolmosissa 31 prosenttia. Gulls veikin levypallot 44-42.

Okko Järvi nostamassa kakkosta (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket piti kotijoukkueen nollilla runsaat kolme minuuttia. Viisikkoon nostettu Mikael Laihonen (9/7) teki tuossa kohtaa tilanteeksi 0-7. Heti perään Gulls sai ensimmäisen korinsa, kun takamies Richard Williams (3/2) onnistui kolmosessa. Avauskympin kääntyessä loppupuolella Kazembe Abif (4/3) tasoitti tilanteeksi 9-9. Vieraat onnistuivat kahdessa perättäisessä kolmosessa Samme Givensin (11/4/2) ja Bojan Sarcevicin (7/2/4) toimesta, ja olivat taas kuuden pisteen etumatkalla. Maajoukkuekonkari Shawn Huff (7/5/2) upotti kakkosen ja Timo Heinosen (5/1/2) kolmonen päätti neljänneksen lukemiin 14-15.

Toisen neljänneksen alkupuolella korit olivat edelleen kortilla. Antti Niskanen (6/3) piti entisessä kotihallissaan vieraat johtoasemassa, mutta Trae Bell-Haynes (23/6/4) tasoitti tilanteeksi 23-23. Karhubasketin aikalisän jälkeen Okko Järvi (12/6) onnistui sekä kolmosessa että kakkosessa, mutta isäntien hahmo Elijah Stewart (16/12/4) kopioi Järven viiden pisteen putken. Gulls oli menossa selvempään puoliaika johtoon, mutta Niskanen piti kauhajokiset imussa, joten tauolle poistuttiin lukemissa 34-33.

Kolmannen neljänneksen alussa Antti Kanervo siivitti Gullsit selvemmälle johtopaikalle. Pelaavaan kokoonpanoon nostettu Juan Davis Jr (12/9) ja Järvi tasoittivat pelin kuitenkin lukemiin 41-41 ennen kympin puoliväliä. Karhubasket jäi ilman pisteitä viideksi minuutiksi, joten isännät karkasivat lukemiin 48-41. Kapteeni Sarcevic ja Alex Thompson (4/4/4) eivät päästäneet peliä luiskahtamaan käpälistä, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 51-45.

Päätöskympin alkupuolella Laihonen teki numeroiksi 53-53. Seuraavien minuuttien aikana johtopaikka vaihtui useasti, kunnes runsaat kolme minuuttia ennen loppua Bell-Haynes teki tilanteeksi 62-59. Aikalisän jälkeen Givens kavensi kakkosella, mutta Stewart naulasi kovan kolmosen. Givens kavensi jälleen, mutta sitten oli Bell-Haynesin vuoro onnistua kolmosessa, ja Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 68-62. Cameron Jones (5/4/5) onnistu vapaaheitossa, mutta Huffin kakkonen naulasi viimeisiä nauloja vieraiden voittohaaveille. Givensin kolme onnistunutta vaparia 20 sekuntia ennen loppua tekivät tilanteeksi 70-66. Karhubasket ei enää saanut pisteitä aikaiseksi, joten Bell-Haynesin onnistuneet vaparit päättivät kamppailun lukemiin 72-66.

Molemmat joukkueet jakoivat 17 syöttöä. Myös menetyksen menivät lähes tasan (KB 11, Gulls 10), joten kotijoukkueen piirun verran parempi levypallopelaaminen, sekä tarkemmat kolmoset tasoittivat tien Seagullsien kauden kahdeksannelle kotivoitolle.

Gullsien puolustus piti Cameron Jonesin kurissa (kuva: Erkki Hautaviita)

– Kova peli, paljon tapahtumia ja niin sen pitää ollakin, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Olen tyytyväinen joukkueen puolustamiseen tänään. – Gulls tekee paljon pallottomia skriinejä, joista heittäjät tulevat ulos, mutta pyrimme rikkomaan niitä ja tulla heittäjien perässä estämään heitot. – Hyökkäyspäässä Davis Jr pelasi välillä sellaisella paikalla, jossa ei ole ollut. – Totta kai pitää antaa tunnustusta vastustajan puolustukselle, sillä Cameron Jones heitti tänään vain 1/7. – Hän on kuitenkin meille tärkeä hyökkäyspään pelaaja. – Vastustaja oli tänään parempi ja he viimeistelivät tänään tarkemmin, Koskimies antoi tunnustusta vastustajalle.

Karhubasket jää nyt muutaman päivän tauolle Korisliigassa. Mutta Suomen Cup tuo puolustavalle mestarille lisää pelejä. Karhubasket kohtaa ensi maanantaina kotiluolassa Cupin ensimmäisessä ottelussa Tampereen Pyrinnön. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30. Cupin otteluun on kaikille vapaa pääsy, sillä Kauhajoen Puutarha tarjoaa liput peliin. Ottelun voittajalle on luvassa kotisaliin Cupin välieräpeli, joka on ohjelmassa tammikuussa 2020.