UUTISET

04.12.2019

MIKA PERÄLÄN MUISTOLLE

Armoitettu korintekijä aikanaan ja monessa mukana myöhemmin. Mika Perälä jätti jälkeensä ison joukon ystäviä, kavereita ja tuttuja äkillisen poismenonsa seurauksena. Urheilijana nuoruusvuosinaan ja taustavaikuttajana sekä yrittäjänä myöhemmin Mikki jätti aina itsestään kuvan ihmisenä, joka luottaa itseensä ja tekee asiat siltä pohjalta. Rehti pohjalaisuus ja terve itsetunto ohjasivat häntä kaikessa tekemisessään. Hän toi mielipiteensä esiin eri yhteyksissä painokkaasti, perusteltuna ja uskottavasti. Joskus näkemykset menivät ristiin, mutta Mikki hallitsi myös diplomatian. Mikki oli perheen isä, aviomies, poika vanhemmilleen, yrittäjä, urheilija, valmentaja ja taustavaikuttaja muutamia hänen roolejaan mainitaksemme.

Sinikka ja Antti Perälän poika harrasti laajalla skaalalla urheilua nuoruudessaan. Koripallo jäi sitten lajikseen ja siinä hän oli erinomaisen hyvä päästen jopa koripallokirjan kanteen oltuaan kaikkien suomisarjojen paras pistemies huikealla pistekeskiarvolla 37p/peli. Useana vuotena Perälän pistekeskiarvo oli yli 30 pistettä. Mikin suuret pistemäärät selittyivät mainion pelinlukutaidon, uskottavien harhautusten ja ilmiömäisen pompun ansiosta puhumattakaan hyvästä heittotaidosta. Hän vihasi häviämistä, rakasti voittamista ja sai esimerkillään ja positiivisuudellaan luotua uskon ja hyvän hengen kanssapelaajiinsa. Siksi Mikki, numero kymppi, oli myös täysipainoinen joukkuepelaaja ja itseoikeutettu kapteeni.

Vaimonsa Kirsin kanssa yhteistä polkua Mika taittoi nuoruusvuosistaan lähtien. Kun mies sitten laittoi pelitossut naulaan, koripalloharrastus jatkui valmentajana sekä junnujoukkueissa, että myös miesten porukassa. Merkittävä sarjanousu osui vuosituhannen vaihteeseen ja miesten sarjatasoksi vaihtui ykkösdivisioona. Valmentajina oli tuolloin Mika Perälä ja Simo Koski-Lammi. Muutaman divarikauden jälkeen alkoi kytemään ajatus siitä, että Kauhajoella voitaisiin pelata korisliigaa. Mikki oli tuota ajatusta käynnistämässä ja laittamassa toteen toimien kuolemaansa saakka taustaryhmän näkyvänä henkilönä. Ilman tuota taustatyötä Kauhajoella ei varmaan pelattaisi pääsarjatasolla saatikka oltaisi Suomen Mestareita. Mika Perälälle kuuluu tästä iso kiitos.

Mikin työura käsitti opettajan sijaisuuksia Aninkoulussa ja Kauppaoppilaitoksessa, josta hän oli valmistunut aiemmin yo-merkonomiksi. Myyntitehtävät olivat kuitenkin kuin luotuja tälle hyvän supliikin omaavalle kaverille. Palkkatyöt vaihtuivat yrittäjän uraan vuonna 2008 Mikin perustettua yhdessä Marko Loukon kanssa urheiluvälineliikkeen. RT- ja OT-toiminta täytyy Mikin harrastuksista myös mainita, eikä orastavaa raviharrastusta sovi liioin unohtaa.

Otamme osaa perheen, Kirsin ja Joonan kuten myös vanhempien Sinikan sekä Antin suureen suruun. Ystävämme on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, meille jää osaksemme muistot, joita herkistää ne monet yhteiset ilon hetket, joita saimme kokea.

Simo Koski-Lammi

Petteri Opas

ystäviä ja joukkuekavereita

Mika Perälälle on avattu muistotili. Muistamiset voi tehdä tilille FI81 5154 3020 0999 97.

Tilille tulleet muistamiset lahjoitetaan Joona ja Kirsi Perälälle.

Mikin muistokirja oli pelissä viime lauantaina. Se on nyt Kauhajoen Kesportissa, missä Mikille voi käydä jättämässä muistosanat. Muistokirja tullaan myös luovuttamaan Joona ja Kirsi Perälälle.