UUTISET

28.10.2019

KARHUBASKETILLE ENSIMMÄINEN KOTIVOITTO

Cameron Jones johdatti Karhubasketin kauden ensimmöiseen kotivoittoon 23 pisteellä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi viime lauantaina ensimmäisen kotivoiton, kun se voitti Uudenkaupungin Korihait pistein 81-69 (37-30).

Korihailta puuttui kokoonpanosta joukkueen ykköstakamies Casey Benson, mutta se ei joukkuetta haitannut. Anton Cook (15/4/4) järjesteli joukkueen peliä mallikkaasti ja Tommi Lehtosen (8/2) kolmosella Hait johtivat neljän pelatun minuutin jälkeen 10-11. Samme Givensin (17/5) pisteputkella Karhubasket oli lähdössä karkumatkalle, mutta Lehtosen illan toinen kolmonen piti pelin tiukkana. Evan Yatesin (17/12) kakkonen päätti avausneljänneksen lukemiin 19-14.

Alex Thompsonin (12/4) kolmonen antoi puolustavalle mestarille kahdeksan pisteen etumatkan. Luke Meikle (11/3) ja Valtteri Leino (12/4) upottivat kolmoset, joten kympin puolivälissä oltiin lukemissa 28-23. Cameron Jones (23/6/6) johti kauhajokisten hyökkäyspeliä ja muutama onnistunut vapari sekä onnistunut kolmonen pitivät isännät johtopaikalla. Eero Innamaan (2) kakkonen vei Karhubasketin 10 pisteen etumatkalle, mutta Leino nakutti kolme vaparia pussiin, joten joukkueet lähtivät puoliajalle tilanteessa 37-30.

Samme Givens viimeisteli tarkasti (kuva: Erkki Hautaviita)

Vesa Heinonen (5/2) ja Henri Ventoniemi (8/7/3) toivat Hait kahden pisteen päähän runsaassa parissa minuutissa. Jones piti isäntien hyökkäyspeliä pystyssä, mutta neljänneksen loppupuolella Cook ja Miikka Marttinen (8/2/2) kavensivat vieraiden takamatkan pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Cookin kakkonen muokkasi lukemiksi 48-49. Thompson upotti kaksi vapaaheittoa ja vei Karhubasketin takaisin johtopaikalle. Korihaille tuli muutama menetys, Heinosen EU-virheen jälkeen Okko Järvi 10/1) upotti vaparit, ja Givens lisäsi vieraiden tuskaa kolmosella, joten oltiin lukemissa 55-49, kun kolmas kymppi päättyi.

Alex Thompson heittämässä (kuva: Erkki Hautaviita)

Päätöskympin aluksi Jones ja Yates kasvattivat eron 10 pisteeseen. Hait kävivät aikalisällä, mutta eivät enää nousseet voittokamppailuun. Thompson teki kuusi pistettä putkeen ja Jonesin kakkonen kasvatti Karhubasketin etumatkan 16 pisteeseen (70-54) kympin puolivälissä. Marttisen kolmonen ja Cookin kakkonen leikkasivat nopeasti eron 11 pisteeseen, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Joukkueet vaihtelivat kakkosia ja kolmosia, mutta isännät kirjasivat kauden ensimmäisen kotivoiton lukemin 81-69.

Karhubasket tuskaili edelleen kaukoheitoissa, jotka osuivat vain 21 prosentin tarkkuudella (6/28). Isännät tekivät 46 pistettä kolmensekunninalueelta ja upottivat kakkoset hyvällä 62 prosentin tarkkuudella. Vaikka Hait osuivat kolmosissa 50 prosenttisesti (12/24) ja tekivät vapaaheittoviivalta 100 prosenttista työtä (5/5), niin 20 menetystä oli ehdottomasti liikaa, että joukkue olisi voinut pelata kauden ensimmäisestä voitosta tosissaan.

– Hyvä saada kotivoittoputki auki, Karhubasketin valmentaja hengähti ottelun jälkeen. – Otteluna tämä ei ollut sellainen, että peli olisi auennut. – Kontrolloimme kamppailua puolustuspäässä. – Korihailta puuttui ykköspelintekijä, joten laitoimme painetta ja saimme paljon riistoja. – Saimme hyvin pisteitä riistojen jälkeen, mutta jos olisimme pitäneet pallosta huolta, niin olisimme voineet tehdä niistä vielä enemmänkin pisteitä. – Kaukoheittäminen on edelleen aika vaikeaa, emmekä saa niistä sellaista hurmosta päälle, jota haluaisimme. – Tuntuu, ettei heitot mene hyvistäkään paikoista sisään, vaikka liikutamme palloa hyvin. – Mutta tänään ei päät siitä painuneet ja jaksoimme tehdä puolustuksessa töitä, Koskimies kiitteli joukkuettaan.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa tällä viikolla kahdella vieraspelillä. Keskiviikkona joukkue matkaa viime kevään finaalivastustaja Kouvojen vieraaksi. Sunnuntaina vieraillaan Turussa Ura Basketin vieraana. Kouvot ovat aloittaneet sarjan hienosti, sillä viidestä ottelusta joukkue on napannut neljä voittoa. Kouvot kohtaavat maanantaina Lahti Basketballin, joten palautuminen tuosta pelistä on isossa roolissa kouvolalaisten kannalta.