UUTISET

23.10.2019

PYRINTÖ LIIAN VAHVA KARHUBASKETILLE

Karhubasket ei saanut avausjaksolla BJ Raymondia kuriin millään (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti keskiviikkona Tampereelle haastamaan Tampereen Pyrintöä. Pyrintö oli yhä ilman Osku ja Petri Heinosta, mutta oli saanut kokoonpanoon takamies LJ Rosen. Janne Koskimies peluutti ottelussa Alex Thompsonia, kun taas Juan Davis Jr oli huili vuorossa. Myös Antti Niskanen oli palannut kokoonpanoon.

Koskimies odotti ennen ottelua BJ Raymondin ja Evan Yatesin kaksin kamppailua. Voitaisiin luonnehtia, että Raymond vei tuossa painissa selkävoiton. Raymond (20/3) teki jo avauspuoliskolla 17 pistettä 77 prosentin tarkkuudella. Raymondin johdolla Pyrintö rynni 45-33 taukojohtoon, johdettuaan parhaimmillaan jo 17 pisteellä.

Tauko tuli Karhubasketille sopivaan paikkaan, mutta kun isännät veivät kolmannenkin kympin 23-16, niin peli oli taputeltu ennen päätösneljännestä. Punapaitojen Khalil Small (22/5/2) viimeisteli tehokkaasti. Aina kun vieraat saivat pientä kirivaihdetta sisään, niin joko Panu Peltokangas (10/3) tai LJ Rose (15/5/6) upottivat kolmosen. Ennen Karhubasket ottelua Pyrintö oli osunut heikosti kolmosissa, mutta nakutti ne nyt Pyynikillä 40 prosentin tarkkuudella sisään. Tamperelaiset upottivat kakkoset 54 prosentin, ja 15 vapaaheittoa 80 prosentin tarkkuudella.

Karhubasketin kolmoset osuivat 23 prosenttisesti. Levypallot vieraat veivät 33-39, mutta 15 menetystä oli liikaa. Välillä mestarien ratkaisuista oli vaikea sanoa, olivatko ne huonoja heittoja vai menetyksiä. Menetyksistä tamperelaiset rokottivat Karhubaskettia 20 pisteen arvoisesti. Suurimmillaan ero oli 23 pistettä, mutta vieraat onnistuivat lopussa puristamaan eron 13 pisteeseen, kun loppunumerot kirjoitettiin lukemin 86-73.

Kauhajokisista kannattaa mainita ainoastaan faniryhmä, joka oli matkassa täydellä bussilla. Fanit kannustivat jälleen omiaan loistavasti, eikä suureksi kasvanut erokaan heitä lannistanut. Kannustus jatkui loppusummeriin saakka.

Loistavaa fanit! (kuva: Erkki Hautaviita)

– Upea nähdä meidän faneja näin runsaslukuisena arki-iltana Tampereella, vaikka alla on muutama kotitappio, Koskimies kiitteli oranssipaitaisia faneja. – Kukaan ei ole tyytyväinen tähän tilanteeseen, mutta pelaajat ja valmentajat tekevät koko ajan töitä, että saamme tilanteen käännettyä. – Onnittelut Pyrinnölle voitosta. – Ottelun alku oli meille vaikea. – Emme saaneet palloja sisään läheltä tai kaukaa. – Saimme vähän peliä haltuun, mutta hyökkäystä emme saaneet missään kohtaa kontrolliin. – Toki tähän vaikutti Pyrinnön hyvä ja aktiivinen puolustus. – He pelasivat tänään hyvällä ilmeellä. – Toisella puoliajalla tuntui siltä, että Pyrinnöltä löytyi meille aina vastaus. – Jopa hyökkäysajan viimeisillä sekunneilla. – Silloin ei oikein pääse tekemään nousua voittokamppailuun. – Emme löytäneet toimivaa kokoonpanoa. – Saamme puolustuspäässä stoppeja, mutta sitten emme hyökkäyksessä koreja tai toisinpäin, Koskimies harmitteli.

Korisliigan tasainen sarjataulukko on nyt siinä mallissa, että lauantaina karhuluolassa nähdään jumbokamppailu ilman kotivoittoja olevan Karhubasketin ja kokonaan ilman voittoja olevan Uudenkaupungin Korihaiden välillä. Varmaa on, että toisen joukkueen ahdinko syvenee silloin.