UUTISET

31.10.2019

KARHUBASKET HAKI SARJAPISTEET KOUVOLASTA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti keskiviikkona Kouvolaan, jossa puolustava mestari kohtasi viime kevään finaalivastustaja Kouvolan Kouvot. Jos kauhajokisten alkukausi Korisliigassa oli ollut hieman mollivoittoinen, niin Kouvot lähtivät peliin viiden ottelun voittoputkessa.

Kouvojen tehokkain pelaaja ottelussa Derrick Barden (28/9/2) avasi ottelun pistehanat kahdella vaparilla minuutin jälkeen. Karhubasket otti pelin haltuun Cameron Jonesin (17/5/4) ja Alex Thompsonin (9/8) koreilla. Kun Okko Järvi (15/2/2) ja Jones upottivat kolmoset, vieraat johtivat 2-11 ja Tuomas Oja kutsui Kouvot aikalisälle ennen kolmannen minuutin täyttymistä. Pienen huilaustauon jälkeen Silas Melson (18/2) onnistui kolmosessa, mutta vieraat jatkoivat hallintaa. Samme Givensin (15/4/3) kolmonen ja Thomsonin kakkonen kasvattivat Karhubasketin etumatkan 12 pisteeseen (6-18). Vieraat pitivät yli 10 pisteen etumatkaa loppuneljänneksen hallussaan ja David Gonzalvezin (3) illan ainoa onnistunut pelitilanneheitto päätti kympin lukemiin 15-25.

Okko Järvi heittämässä onnistunutta kolmosta (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen aluksi Eero Innamaa (6/4) ja Bojan Sarcevic (7/2/3) operoivat Karhubasketin johdon jo 17 pisteeseen (17-34). Oli jälleen Kouvojen aikalisän paikka, jonka jälkeen Barden ja sentteri Duke Shelton (14/10/7) kavensivat eron 11 pisteeseen 6-0 jaksolla. Oli Janne Koskimiehen vuoro rauhoitella joukkuettaan aikalisällä, ja Karhubasket sai taas otetta pelistä. Evan Yates (16/8) nosteli koreja ja piti eron 10 pisteessä. Bardenin kakkonen päätti ensimmäisen puoliajan lukemiin 34-42.

Evan Yates (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannen neljänneksen aluksi Severi Kaukiaisen (6/2/4) kolmonen leikkasi eron viiteen pisteeseen, mutta Jonesin ja Järven onnistumiset kasvattivat Karhubasketin etumatkan taas 10 pisteen tuntumaan. Tästä vieraat pitivät kiinni ja pääsivät viimeiselle neljännekselle 56-67 johtoasemassa.

Yates askarteli Karhubasketin johdon 16 pisteeseen (56-72). Kouvot yrittivät Bardenin johdolla päästä voittokamppailuun mukaan, mutta kauhajokiset löysivät aina vastaukset isäntien onnistuneisiin suorituksiin. Hieman päätösneljänneksen puolivälin jälkeen Järvi ja Barden nahistelivat tekniset virheet. Barden onnistui kolmosessa, jonka jälkeen Järvi menetti pallon ja nappasi itselleen EU-virheen myötä ulosajon. Kouvoilla oli kaikki mahdollisuudet kaventaa 71-83 lukemia, mutta vaparit ja sitä seuranneen hyökkäyksen heitto ei onnistunut, joten Givens alkoi sinetöidä Karhubasketin voittoa kakkosella. Sen jälkeen Oja heilutti valkoista lippua ja päätti antaa viisikolle kovassa otteluruuhkassa lepoa. Kouvot oli pelannut edellisen kamppailun maanantaina Lahdessa ja seuraava kamppailu on ohjelmassa jo perjantaina kotisalissa, kun KTP tulee vieraaksi Jatke areenalle. Loppunumerot Karhubasketille 75-87.

Samme Givens (kuva: Erkki Hautaviita)

Kouvojen hyökkääminen oli ollut tehokkainta koko Korisliigassa ennen keskiviikon kamppailua. Karhubasketin suurimmat ongelmat olivat olleet puolustuspäässä, mutta nyt kaksinkertainen mestari piti Kouvot 75 pisteessä. Tämä lupaa hyvää jatkoon. Karhubasket upotti kakkoset 67 prosentin tarkkuudella (28/42), teki 52 pistettä kolmen sekunnin alueelta ja upotti 11 vaparia yli 90 prosentin tarkkuudelta. Kouvot eivät päässeet korinläheisyydessä juhlimaan ja kouvolalaisten kakkoset osuivat 50 prosentin tarkkuudella. Kauhajokisilla ei vielä ollut paras mahdollinen heittopäivä, sillä kolmoset upposivat 30 prosentin tarkkuudella, mutta pelillisesti suunta on nyt oikea.

– Meiltä tänään erittäin hyvää puolen kentän puolustamista, Janne Koskimies kiitteli omiaan pelin jälkeen. – Varmasti toteutettiin parhaiten ottelusuunnitelmaa, mitä ollaan korisliigapeleissä aiemmin tehty tällä kaudella. – Kouvoilla oli selvästi lyhyempi aika valmistautua tähän peliin, koska heillä oli maanantaina edellinen peli. – Se näkyi, että meillä oli enemmän valmistautumisaikaa. – Kouvot ei saanut tänään yhtään neljännestä, missä olisivat saaneet liikaa pisteitä. – Meitä vastaan on tehty yli 60 pistettäkin toisella puoliajalla. – Tänään pystyttiin pitämään peli paremmin kasassa, Koskimies päätti tyytyväisenä.

Pelisuunnitelmaa kiitteli myös Evan Yates. – Valmentajalla oli hyvä pelisuunnitelma. – Hän sanoi, että Kouvot on heittänyt viime peleissä yli 100 pistettä ja keskityimme juuri puolustukseen. – Tiesimme, että kunhan saamme puolustuksen toimimaan, niin saamme helpompia heittoja hyökkäyksessä. – Saimme aluksi muutaman heiton heti sisään, niin itseluottamusta heittoihin kasvoi, Yates kertoi.

Eero Innamaa pelasi hyvät minuutit (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin kauden kolmas vierasvoitto nosti joukkueen ainakin väliaikaisesti sarjataulukossa kuudenneksi. Saldoa neljä voittoa ja viisi tappiota päästään mahdollisesti parantelemaan sunnuntaina, jolloin kauhajokiset kohtaavat Ura Basketin Turun Kupittaan palloiluhallissa. Kotisaliin Karhubasket palaa keskiviikkona 6. marraskuuta, kun Kouvot lähtee hakemaan revanssia keskiviikon tappiolle.

Turkuun on lähdössä myös fanibussi, jonne eilisen voiton jälkeen on alkanut ilmoittautumisia ropisemaan. Bussissa voi olla vielä tilaa, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan. Ohjeet ovat omassa uutisessa.