UUTISET

01.11.2019

OTTELUENNAKKO: URA BASKET – KARHUBASKET

Karhubasket (4 voittoa/5 tappiota) haki keskiviikkona voiton Kouvolasta, jossa viime kevään finaalivastustaja Kouvot joutui antautumaan pistein 75-87. Voitto oli kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneelle Karhubasketille jo kauden kolmas vieraskentällä. Sunnuntaina oranssipaidat jatkavat vierasvoittoista ohjelmaa Korisliigassa, kun edessä on reissu Suomen Turkuun ja Kupittaan palloiluhalliin, jossa Ura Basket (3/4) odottaa vieraita.

Karhubasketin voiton perustus keskiviikkona oli puolustuspeli. Se piti alkukaudesta Korisliigan tehokkaimpana häärineen Kouvojen hyökkäyspelaamisen kurissa ja antoi vastustajalle 75 pistettä. Ennen Kouvolaa kauhajokisia vastaan oli tehty miltei 90 pistettä per peli, ja silloin kamppailuita on vaikea voittaa. Kouvot eivät päässeet vapaisiin paikkoihin, eikä juhlimaan korin läheisyydessä. Karhubasketin peli ei missään mielessä ollut loistavaa, mutta selvästi parantunut puolustuspeli jätti suuhun mukavan jälkimaun. Hyökkäyspäässä kauhajokiset tekivät yli 50 pistettä Kouvojen korin läheisyydestä ja kakkosten heittotarkkuus oli yli 60 prosenttia. Kaukoheittopelissä on vielä parannettavaa, sillä kolmosten prosentti jäi 30.

– Saimme edellisessä pelissä tiivistettyä puolustusta ja pyrimme jatkamaa samaan suuntaan myös sunnuntaina, Janne Koskimies sanoo. – Kun toteutamme pelisuunnitelmaa, niin pelaaminen on mukavan näköistä molemmissa päädyissä. – Uralla pari vaarallista korintekijää, joiden kanssa meidän pitää olla hereillä. – Toivottavasti fanit lähtevät taas meitä kannustamaan.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen (GTD 50%), Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

 

Ura Basket, joka on ottanut nimeensä myös tekstin; eGameStars, säilytti viime kauden päätteeksi sarjapaikan vasta karsintojen jälkeen. Tällä kaudella otteet ovat alkukaudesta olleet viime kautta parempia. Se on voittanut kolmesta kotiottelusta kaksi. Lokakuun 23. päivä Lahti joutui kotimatkalle 102-98 tappion jälkeen ja 9. lokakuuta Kobrilla oli sama kohtalo 117-93 lukemien jälkeen. Kauden ainoa kotitappio on tullut ensimmäisessä kotiottelussa, kun Pyrintö oli parempi lukemin 83-86.

Vieraissa Ura on hävinnyt Gullseille (97-80), Katajalle (97-72) ja edellisen ottelunsa Kotkassa KTP:lle (100-72). Tuo edellinen ottelu pelattiin perjantaina 25. lokakuuta, joten sen jälkeen Uralla on ollut aikaa parannella pikkuvammoja ja laittaa peliä kuntoon. Kauden toistaiseksi ainoan vierasvoiton Ura haki Uudestakaupungista lukemin 89-108.

Kolmessa kotiottelussa Ura on heittänyt tarkasti. Kakkoset ovat uponneet kotona 59,4 prosentin ja kolmoset 37,9 prosentin tarkkuudella. Kolmessa voitto-ottelussa prosentit ovat olleet vieläkin parempia, sillä kakkoset ovat niissä uponneet 61,9 prosentilla ja kolmoset 45,3 prosenttisesti. Ei ole epäilystäkään, että Karhubasketin puolustuksella on juuri näissä tekemistä sunnuntaina. Ura on voittopeleissä rakentanut heittopaikat hyvällä pallon liikkeellä, sillä syöttöjä on tilastoituna voitoissa 22,3 kappaletta, kun tappioissa niitä tulee vain 16,3 ottelua kohden. Ura hankkii noin kuusi vapaaheittoa ottelua kohden enemmän kuin Karhubasket. Uralla tulee vapaaheittoja 21 ottelua kohden, kun kauhajokiset pääsevät viivalle 15,4 kertaa.

Korisliigan pistetilaston ykkösenä komeilee Uran 196 senttinen takamies Stephaun Branch. 24,9 pisteen keskiarvo on syntynyt hyvällä heittopelillä. Kakkoset uppoavat yli 70 prosentin tarkkuudella ja kolmosetkin kohtuullisella 35 prosentin tarkkuudella. West Georgian yliopistosta tuleva Branch ajaa ahnaasti korille, hankkii 7,7 vaparia per ottelu, mutta vaparitarkkuudessa olisi parannettavaa, sillä ne uppoavat vain 57,4 prosentin tarkkuudella. Pisteiden lisäksi Branch on poiminut 11,3 levypalloa ja jakanut 5 syöttöä ottelua kohden. Kovia lukemia. Branch pelasi kaudet 2015-2017 NCAA:n II-tason yliopistossa. West Georgiassa pisteitä syntyi kaudella 2016-2017 19,1 per ottelu. Sen jälkeen hän on pelannut kahden kauden verran NBA:n G-liigassa. Viime kaudella joukkue oli Salt Lake City Stars ja tilastoihin merkattiin 50 ottelussa 6,7 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

Myös toinen Uran vahvistus on ollut hyvin esillä. 201 senttinen laituri Tyrell Bellot-Green liikkuu Kanadan passilla. Bellot-Green on tehnyt 18,1 pistettä per ottelu ja laittanut kolmoset 49,1 prosentin tarkkuudella sisään. Lisäksi hän on poiminut 5,1 levypalloa ja jakanut 3,1 syöttöä ottelua kohden.

Ennen kautta Ura ilmoitti, että lähtee Korisliigaan kolmella vahvistuksella. Tuo kolmas vahvistus on 203 senttinen jenkkisentteri Dustin Thomas. Thomas pelaa noin 25 minuuttia ottelua kohden ja tekee 11,3 pistettä ottelua kohden. Lisäksi hän kauhoo 9,7 levypalloa ottelua kohden, joista 2,6 tulee hyökkäyspäässä.

Branch – Bellot-Green kaksikon lisäksi Uran viisikkoon ovat kuuluneet Korihaista saapunut Marius van Andringa (10/2,7/2,4), Trey Niemi (13,1/1,9/2,4) ja Miikka Luosmaa (4,3/3,4). Vaihtomiehistä isoimmassa roolissa on ollut Eero Sahlberg (4,3/1,3/2,1). Ville Hänninen (2,5/1/1) on pelannut kahdessa Uran edellisessä ottelussa ja pienimpiä minuutteja valmentaja Kristian Palotie on jakanut Katajasta tulleelle Atte Pertulle (2,8/1,2) ja Joona Airennelle (1,7).

– Puolustava mestari vastassa, Kristian Palotie aloittaa sunnuntain ottelun ennakon. – Vähän heillä ehkä takkuillen kausi käyntiin, mutta todella kova tulos Kouvolasta. – Joukkueen taso ja pelaajamateriaali tiedetään kyllä. – Äärimmäisen kova haaste meille, kun palataan Kupittaalle. – Meillä hyvä harjoitusviikko takana ja kysymys kuuluu nyt että miten me saadaan tämä hyvä energia siirrettyä myös otteluun.

Ura Basketin kokoonpano: Branch, Niemi, Green, Thomas, V. Hänninen, van Andringa, Luosmaa, Sahlberg, Perttu, Airenne.

Sunnuntaina kamppailuun olisi lähdössä myös fanibussi. Nyt nopeasti ilmoittautumaan, jotta bussi saadaan varmistettua tukemaan Karhubaskettia. Ilmoittautumisohjeet löytyvät omasta uutisesta.

Ura Basket – Karhubasket sunnuntaina kello 17 Kupittaan palloiluhallissa.

Peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kautta. Virallinen kisakatsomo on taas viritetty Pub Janoiseen Leipuriin, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa virvokkeiden kanssa ja herkutellen Hot Wings buffasta.