UUTISET

21.09.2019

KARHUBASKET ETENI BCL:N KARSINNOISSA TOISELLE KIERROKSELLE

Tiistaina kotiluolassa 93-86 voiton Tsmoki-Minskistä napannut, kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket, pääsi perjantain toiseen osaotteluun seitsemän pisteen johtoasemassa. Tiistain kamppailun jälkeen joukkue oli kuitenkin matkustanut torstaina lentäen Vaasasta Helsinkiin, ja sieltä Vilnaan. Vilnassa joukkue vaihtoi bussiin ja taittoi noin 170 kilometriä linja-autolla Minskiin. Ei optimaalisin tapa palautua kovasta pelistä, mutta molemmilla joukkueilla oli sama tilanne.

Karhubasket otti muutamassa minuutissa 0-7 johtoaseman, kun Okko Järvi (19/1/1) jatkoi siitä mihin oli tiistaina jäänyt. Järven kolmonen ja Samme Givensin (6/6/2) avasivat ottelun pistehanat. Peräti 11 perättäistä Valko-Venäjän mestaruutta voittanut ja kovassa Venäjän VTB-liigassa rutinoitunut Minsk ei luovuttanut, vaan hakivat runsaasti hyökkäyslevypalloja. Yauheni Beliankoun (9/3) kori ja onnistunut vapari toivat kotijoukkueen ensimmäiset pisteet taululle. Dominez Burnettin (13/2) kakkonen tekivät tilanteeksi 5-7. Karhubasket piti johtoasemaa, sillä Minsk ei osunut heitoissaan ja Alex Thompson (12/9/2) upotti kakkosen, joten kolme minuuttia ennen avauskympin loppua oltiin lukemissa 5-11. Sitten Andrei Stabrouski (6/2) onnistui kahdesti bonuskaaren takaa, mikä sai Minskin urheilupalatsin kotiyleisön innostumaan. Cameron Jones (17/1/3) päätti ensimmäisen neljänneksen lukemiin 11-18.

Järvi ja Thompson kasvatti kauhajokisten etumatkan 10 pisteeseen (14-24) toisen kympin aluksi. Sitten ote siirtyi kotijoukkueelle, ja Karhubasket oli pitkään ilman onnistumisia hyökkäyspäässä. Aliaksei Trastsinetski (6/6/5) naulasi kolmosella tilanteeksi 19-24 ja Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Pienellä huililla pelin suunta ei muuttunut, vaan riiston jälkeen Minsk meni 26-25 johtoon onnistuneella kolmosella. Karhubasket otti toisen aikalisän, kun puoliaikaa oli jäljellä runsaat kaksi minuuttia. Minsk haki peräti 10 hyökkäyslevypalloa ensimmäisellä puoliajalla, joten se johti tauolla lukemin 33-31.

Minsk aloitti toisen puoliajan vahvasti. Isokokoinen Alex Gavrilovic (15/5) teki viisi pistettä putkeen, ja kotijoukkueen etumatka kasvoi suurimmilleen, yhdeksään pisteeseen (42-33) 9-0 jaksolla. Karhubasket tuli kuitenkin takaisin imuun, kun Cam Jones luikerteli korille ja löysi heti perään Evan Yatesin (3/8) korin alta. Järvi kavensi eron neljään kolmosella ja Minsk pyysi aikalisän. Samalla Koskimies otti Juan Davis Jr:n (3/1) kentälle ja joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. Minuutti ennen kympin loppua oltiin lukemissa 49-49, kun Givens sai neljännen virheensä. Kotijoukkueen onnistunut vapari päätti kolmannen neljänneksen lukemiin 50-49.

Päätösneljännestä ehdittiin pelata parisen minuuttia, ennen kuin Eero Innamaan (3) kolmonen teki tilanteeksi 50-52. Heti perään Yates donkkasi pallon koriin, mutta Jamar Abrams (7/3) kuittasi sen hetkeä myöhemmin. Branko Mirkovic (4/5/10) avasi pistetilinsä, mutta Jonesin vaparit pitivät Karhubasketin johtopaikalla (61-65), kun aikaa oli pelikellossa jäljellä alle kaksi minuuttia. Lopussa Karhubasketille tuli harmillisia menetyksiä, joten Minsk nousi johtoon Abramsin kolmosella ja Gavrilovicin kakkosella. Aika kuitenkin loppui ja vaikka Minsk voitti ottelun 68-67, niin Karhubasket eteni jatkoon yhteispistein 160-154.

Kumpikaan joukkue ei häikäissyt heittopelillään. Minsk upotti kolmoset 25 prosentin ja Karhubasket 22,7 prosentin tarkkuudella. Isäntien vaparit upposivat vain 52,9 prosentin tarkkuudella, kun taas kauhajokiset tekivät viivalta kolme pistettä enemmän, 66,7 prosentin tarkkuudella. Minsk voitti levypallot 44-39, mutta saivat puoliajan jälkeen vain yhden hyökkäyslevypallon. Minsk menetti pelivälineen 10 kertaa, kun Karhubasketille menetyksiä tuli kahdeksan.

– Fiilikset ovat hyvät, Okko Järvi kertoi pelin jälkeen. – Lähdimme 0-0 lukemista, vaikka seitsemän pinnaa oli puskurina. – Ekalla puoliajalla puolustimme hyvin, mutta kuten ensimmäisessä ottelussa, niin emme saaneet levypalloja. – Toisella puoliajalla jatkoimme hyvää puolustamista ja saimme myös levyrit haltuun. – Joukkue pelasi hyvin, ja hyvällä mielellä lähdetään toiselle kierrokselle, kun voitimme nyt tosi hyvän joukkueen, Järvi sanoi.

– Tunnelma joukkueessa on erittäin hyvä, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Tiesimme, että tästä tulee todella vaikea ottelu, koska Minsk ensimmäisen ottelun tappion jälkeen tulee kovaa peliin. – Olimme taas virhevaikeuksissa ja vaikka hyökkäyspäässä oli vaikeaa, niin pidimme paketin kasassa ja ansaitsimme jatkopaikan. – Viimeksi olimme parempia levypalloissa ekalla puoliajalla, nyt annoimme toisella puolikkaalla vain yhden hyökkäyslevyrin. – Heitimme vain 22 prosenttisesti kolmoset, mutta silti saimme jatkopaikan. – Davis toi penkiltä energiaa ja Eero pelasi hyvät 11 minuuttia lukemalla +10.

– Olemme vähän katselleet Puolan joukkuetta, mutta emme ole menneet asioiden edelle. – Nyt pitää kaivella heistä tietoja esille ja koittaa löytää nauhoja heidän peleistä. – Lepo on nyt avain asemassa. – Huomenna matkustetaan, sunnuntaina levätään ja maanantaina aloitetaan valmistautuminen torstain peliin, Koskimies kertoi lähipäivien suunnitelmista.

Toisella karsintakierroksella Karhubasket kohtaa se Puolan liigassa viime keväänä kakkoseksi sijoittuneen Polski Cukier Toruń joukkueen. Puolalaiset oli sijoitettu karsinnoissa suoraan toiselle kierrokselle. Viime vuoden BCL:n karsinnoissa Polski Cukier Toruń pudotti ensimmäisellä kierroksella Tsmoki-Minskin. Puolalaisten tie nousi pystyyn kolmannella kierroksella Karhubasketin tapaan, kun saksalainen Medi Bayreuth oli parempi yhteispistein 159-146. Avausottelu Puolassa päättyi lukemiin 73-73.

Toinen karsintakierros alkaa karhuluolassa torstaina 26. päivä kello 18.30. Lipunmyynti otteluun alkaa viikonlopun aikana. Salin pihaan parkkeerataan jälleen myös VIP rekka, jonka lippuja voi käydä kysymässä Kauhajoen Kesportista tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mika@pelosport.fi. Toinen osaottelu pelataan Puolan Toruńissa sunnuntaina 28. syyskuuta kello 19 paikallista aikaa. Voittajalle on luvassa paikka BCL:n lohkovaiheeseen.

Iso kiitos ja tunnustus pitää antaa myös Karhubasketin faneille, jotka olivat tukemassa joukkuetta Minskissä. Tuttuun tapaan ääntä riitti ja joukkue sai faneilta lisäenergiaa. Kiitos!

Karhubasketin eteneminen jatkoon BCL:n karsinnoissa, muuttaa myös joukkueen Korisliigan avausta. Karhubasketin oli määrä aloittaa Korisliigakausi kotisalissa lauantaina 28.9., mutta nyt tuo Lahtea vastaan käytävä peli siirtyy sunnuntaille 6.10. Samalla siirtyy myös lauantaille 5.10. merkitty peli Kobrat – Karhubasket. Tuon kamppailun uusi päivä on lauantai 12.10.

Karhubasket avaa Korisliigan vieraskentällä keskiviikkona 2.10, kun se matkustaa KTP:n vieraaksi Kotkaan. Ensimmäinen kotipeli on siis sunnuntaina 6.10. ja silloin seinälle nostetaan Karhubasketin toinen mestaruusviiri.