UUTISET

13.03.2019

KARHUBASKET HAKI VOITON KOUVOLASTA

Karhubasket haki keskiviikkona vierasvoiton Kouvolasta, kun isäntäjoukkue Kouvot joutui antautumaan lukemin 80-94 (47-52). Kauhajokiset olivat matkassa ilman omia junioreita, sekä Antti Niskasta, joten peliasussa oli vain kahdeksan pelaajaa.

Kouvot olivat alussa johtopaikalla, kun Tuomas Hirvonen (8/3/4) teki muutaman pisteen putkeen. Sitten vieraiden kapteeni Bojan Sarcevic (25/2/5) pisti käyntiin heittoklinikan ja kiskoi kolmosia urakalla pussiin. Bojan heitti avauspuoliskolla viisi kolmosta koriin, prosentin ollessa 71 (5/7). Karhubasket oli muutenkin erinomaisella kaukoheittopäällä, sillä ensimmäisellä puoliajalla kolmoset upposivat koriin 61 prosentin tarkkuudella (11/18).

Joskus tuollaisella heittomyllyllä on pelit ratkottu jo hyvissä ajoin, mutta Kouvot taistelivat. Thomas Gipson (18/8) ja Bryan Asbury (11/4) laittoivat pallo korin alta sisään. Heitä avittivat David Gonzalvez (14/2) ja Jeremy Morgan (6/7/2). Kouvot olivat avauspuoliskolla parempia levypalloissa (18-12), joten puoliajalle lähdettiin lukemissa 47-52.

Karhubasket oli päättänyt ensimmäisen puoliajan kaksi viimeistä minuuttia 4-9 jaksolla. Siitä joukkue jatkoi toisen puoliajan alussa. Kolmannen kympin kolme ensimmäistä minuuttia menivät vieraille 4-11 ja muovasivat valotaululle lukemat 51-63. Karkumatka rakennettiin illan teemaan sopivilla kolmosilla, joissa onnistuivat Cameron Jones (18/5/4), Greg Mangano (20/9) ja tietysti Bojan Sarcevic. Kouvot eivät luovuttaneet, mutta eivät saaneet eroa kurottua umpeen, sillä heitot eivät uponneet millään.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Rene Rougeaun (13/7) johdolla eron kasvoi suurimmilleen eli 18 pisteeseen. Vieraiden kaukoheittoprosentti hieman tasoittui ohiheittojen myötä, mutta Jonesin liukkaat ajot olivat kotijoukkueelle myrkkyä. Kouvojen kokenut Ville Kaunisto (14/7) teki päätösneljänneksellä muutaman korin Karhubasketin puolustuksen nukahdettua, mutta ne olivat kotijoukkueelle laiha lohtu. Vieraat tekivät Kouvojen 14 menetyksestä 19 pistettä (Karhubasket 6 menetystä) ja isäntien osumatarkkuus kolmosissa jäi vain 17 prosenttiin. Näin Karhubasket otti sarjapisteet mukaansa 80-94 voitolla.

Karhubasketin heittotyöskentely oli läpi linjan 50 prosenttista. Niin kakkoset, kolmoset kuin vaparitkin upposivat tuolla tarkkuudella. Kakkosissa se oli hiukan joukkueen kausiprosentin alapuolella, mutta kolmoset kulkivat paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Kahdeksasta vaparista upposi neljä, joten sillä sektorilla jäi runsaasti parannettavaa seuraaviin otteluihin. Karhubasket petrasi toisella jaksolla levypallopelaamistaan ja hävisi ne lopulta 39-34. Menetykset pidettiin kurissa, joten kauden yhdeksäs vierasvoitto oli tosiasia.

– Kouvot pelasi palloa sisään todella hyvin, vaikka yritimme sitä estellä, Jussi Laakso aloitti pelin kertaamisen. – Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Gipson oli korin alla vahva. – Jos heitämme kolmoset näin tarkasti ja menetämme pallon vain kuusi kertaa, niin se auttaa isosti pelin voittamisessa. – Pelasimme nyt toisen kypsän pelin putkeen ja pärjäsimme Kouvojen fyysisyydelle. – Olisin voinut antaa Innamaalle (+/-tilasto +13) enemmän minuutteja, kuten Laihoselle, mutta edessä on 10 päivän huili, joten eiköhän tästä palauduta seuraavaan otteluun, Laakso kertoi.

Karhubasket on tukevasti sarjataulukon toisella sijalla. Pudotuspelipaikka on jo varmistettu, mutta ensimmäisen kierroksen kotiedun varmistamiseen tarvitaan vielä neljä voittoa. Kotiedun ensimmäiselle kierrokselle saa runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Voi olla, ettei kotietuun vaadita neljää voittoa, mutta sillä homma olisi saletissa.

Karhubasketin seuraava ottelu on Ura Basketia vastaan Turun Kupittaalla lauantaina 23. maaliskuuta.

Okko Järvi teki Kouvolassa tehot 6/6 (kuva: Erkki Hautaviita)