UUTISET

11.03.2019

KARHUBASKET KASVATTI KOTIVOITTOPUTKEN 10 OTTELUUN

Karhubasket voitti viime lauantaina Korihait 94-75 (48-30) ja nappasi jo 10 perättäisen kotivoiton. Voitolla kauhajokiset pitivät etulyöntiasemansa taistelussa runkosarjan kakkospaikasta. Kun pelaamatta on yhdeksän ottelua, niin Pyrintö ja Kataja ovat käytännössä kahden voiton eli neljän sarjapisteen päässä. Korihait käyvät omaa taistelua sarjan tyvipäässä.

Karhubasket lähti otteluun ilman Greg Manganoa, jolla oli pientä alavartalovammaa. Marvin Singleton jatkoi kokoonpanossa ja Rene Rougeau palasi pelaavaan kokoonpanoon, huilattuaan viime keskiviikon voitokkaan Nokia kamppailun.

Karhubasket vei ensimmäiset kaksi minuuttia 7-0. Se hallitsi levypalloja ja vieraat menettivät pallon heti alussa muutaman kerran. Haiden valmentaja Pedro Monteiro reagoi ottamalla aikalisän, jonka jälkeen vieraat saivat rytmistä kiinni. Topias Kuukkanen (13/2) avasi vieraiden pistetehtailun. Runsaan kuuden minuutin kohdalla lukemat olivat 16-11, kun Miikka Marttinen (4/6/2) heitti kolmosen sisään. Okko Järvi (17/5/7) ja Rene Rougeau (16/9/7) päättivät avauskympin lukemiin 23-14.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen alkuun Cameron Jones (16/3/2) teki vajaaseen kahteen minuuttiin kaksi kolmosta ja yhden kakkosen, joten lukemissa 31-14 oli Haiden aikalisän vuoro. Brandon Conley (19/4) ja Chris Jenkins (13/8) tekivät korit mieheen, mutta peli pysyi isäntien hallinnassa. Marvin Singleton (6/3) teki kakkosella puoliaikatilanteeksi 48-30.

Korihait eivät lyöneet eviä lattiaan, vaan taistelivat urhoollisesti loppuun saakka. Rougeau ja Chris McKnight (17/4/2) pitivät kuitenkin eron 20 pisteen tuntumassa, eikä isännillä enää ollut suurempaa huolta ottelun voittamisesta. Jussi Laakso saattoi tarjolla peliminuutteja kaikille pelaajille ja Mikael Laihonen (9/2) säväytti näyttävällä donkilla. Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic (2/5/4) nosti toisena pelaajana Korisliigan runkosarjassa syöttömääränsä yli 2000 kappaleen ja seuran oma kasvatti Joona Hakamaa (5) teki ensimmäiset pääsarjapisteensä. Summerin soidessa lukemat olivat 94-75 koulukeskuksen liikuntahallin valotaululla.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket eteni varsin helppoon voittoon jakamalla 26 syöttöä ja upottamalla kakkoset erinomaisella 71 prosentin tarkkuudella. Myös vapaaheittoviivalla joukkue oli tarkkana, sillä vapareiden prosentti oli 86 (18/21). Kolmosissa prosentti jäi vain 22 ja menetyksiä tuli 12 kappaletta, mutta paremmasta joukkueesta ei kenellekkään jäänyt epäselvyyttä.

– Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen, Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. – Tiesimme, että saamme vastaan täysin erilaisen joukkueen, joka on pistänyt monet joukkueet tiukille. – He pelaavat loppuun asti täysillä. – Ennen peliä painotimme pelaajille, että meidän pitää olla fiksuja, huolellisia ja pitää fokus pelissä koko ajan. – Käytimme vastustajan muutamia heikkouksia hyväksi hyökkäyspäässä. – Voitimme tänään joukkueena ja olen tyytyväinen siihen, että sain nuorille pelaajille enemmän minuutteja, Laakso jutteli tyytyväisenä.