UUTISET

08.03.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

Karhubasket (21 voittoa/9 tappiota) jatkaa Korisliigaa kotiluolassa lauantaina, kun vieraaksi saapuu Uudenkaupungin Korihait (8/22). Karhubasketin vahva vire vuoden 2019 puolella sai jatkoa keskiviikkona, kun joukkue haki selvän 66-88 voiton Nokialta. Kauhajokiset pitävät tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikasta, kun lähdetään pelaamaan 10 viimeistä ottelukierrosta.

Okko Järvi palasi noin kuukauden tauolta kentälle keskiviikkona. Pelirytmiin pääseminen vie tietysti oman aikansa, mutta Järven paluu oli loistava uutinen joukkueelle. Chris McKnight oli erittäin hyvä Nokiaa vastaan ja teki eleettömästi 26 pistettä. Greg Mangano jatkoi myös hyvää virettä.

Karhubasket etenee kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisistä viidestä ottelusta se on voittanut neljä ja 10 edellisestä kamppailusta yhdeksän. Vuoden 2019 ainoa tappio on tullut vieraissa Salon Vilppaalle. Kotiluolassa Karhubasket on kasvattanut voittoputken yhdeksän pelin mittaiseksi. Edellinen kotitappio tuli joulukuun alkupuolella Katajalle.

– Pelasimme Nokialla järkevästi ja maltilla, Jussi Laakso aloittaa lauantain ottelun ennakoinnin. – Sama maltti tulee löytyä Korihaiden aggressiivista puolustusta vastaan, jotta löydämme kyseisen puolustuksen heikot kohdat ja pääsemme helpompiin korintekopaikkoihin. – Uskon kokemukseemme, jotta selvitämme Hailauman prässin. – Oma puolustuksemme oli kunnossa viimeksi Uudessakaupungissa, kuten myös Nokialla, jota meidän pitää jalostaa edelleen, Laakso painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau (GTD 50 %), Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD 50 %), Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano

 

Korihait on piristänyt peli-ilmettään, kun joukkueen valmentajaksi tuli helmikuun alussa Pedro Monteiro. Sen jälkeen joukkue on pelannut kuusi ottelua ja voittanut niistä kaksi. Mukana on pisteen tappio kotisalissa sarjakärki Vilppaalle (103-104). Edellisen ottelun Korihait pelasivat keskiviikkona kotisalissa. Silloin Seagulls haki vierasvoiton lukemin 75-96. Tappio oli kirpeä Korihaille, sillä voittamalla tuon ottelun he olisivat nyt tiukemmin mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Kun Hailla on pelaamatta runkosarjasta 10 ottelua, niin eroa pudotuspeliviivaan on kolme voittoa. Sarjataulukon jumbona on Ura Basket, jolla on pelattuna kaksi ottelua Haita enemmän, mutta kaksi sarjapistettä vähemmän haalittuna.

Hait ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelusta kaksi ja 10 viimeisestä ottelusta on tullut kolme voittoa. Uusikaupunkilaiset ovat pelanneet kaudella 14 vierasottelua ja lähteneet kotimatkalle kolme kertaa sarjapisteiden kanssa. Vierasvoitot ovat tulleet marraskuussa Kobrista 90-99, joulukuussa Urasta 83-100 ja tammikuussa BC Nokiasta 89-95.

Karhubasket ja Korihait ovat kohdanneet kaudella kolme kertaa ja joka kerralla kauhajokiset ovat olleet parempia. Kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Uudessakaupungissa. Silloin kauhajokiset olivat puoliajalla tappiolla 50-34, mutta voittivat kolmannen kympin 15-36 ja etenivät 86-93 voittoon. Marraskuussa Karhubasket oli parempi kotiluolassa 100-85 ja tammikuussa oranssipaidat hakivat murskaavan 55-97 voiton Uusikaupunki 400 Areenalta. Karhubasket on ollut Korihaille hankala vastustaja, sillä edelliset 19 ottelua ovat päättyneet kauhajokisten voittoon. Korihaiden viimeisin voitto on helmikuulta 2012, jolloin Hait voittivat ottelun 80-79.

Korihailla on kokoonpanossa Karhubasketin tapaan viisi jenkkiä, joista valmentaja Monteiro valitsee pelaavan nelikon. Takamies Mario Edwards (10,8/4/6), sentteri Bryan Coleman (12,3/4,5/1,3) sekä laiturit Brandon Conley (12,7/6,7/1,3), Stephon Jelks (11,1/8,2/1,8) ja Chris Jenkins (13,6/5,3/3,3) muodostavat tasaisen viisikon. Viime huilaaja on ollut Coleman, mutta hän saattaa olla pelivuorossa lauantaina.

Kotimaiselta osastolta esiin nostetaan Marius van Andringa (13,3/1,8/2,4). Van Andringa ottaa 7,2 kolmosta per ottelu ja upottaa ne hyvällä 36,6 prosentin tarkkuudella. Topias Kuukkanen (8,6/2,4/1,4) omaa myös hyvän kaukoheiton. Isossa päässä lepominuutteja tuo Mika Nuolivirta (7,3/2,9). Miikka Marttinen (4,2/2) on pelannut viime aikoina pirteästi.

Voitto-otteluissa Hait pussittavat kakkoset 55 prosentin ja kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella. Syöttäjä voittopeleissä on tilastoitu 19,4 kappaletta, joka kertoo hyvästä pallon liikkeestä. Karhubasketin ei saa päästää Korihaita rakentamaan tekopaikkoja rauhassa. Hait ovat onnistuneet voittoon päätyneissä otteluissa myös levypallopelissä, sillä niitä poimitaan 39,3 kappaletta, kun häviöissä niitä tulee 35,6 ottelua kohden.

Koko kauden tilastovertailussa lauantain kamppailussa kohtaavat Korisliigan paras levypallojoukkue, kun Hait ovat tuossa tilastossa sarjan huonoin. Samoin Karhubasket on sarjan tarkin kakkosissa, kun taas uusikaupunkilaiset ovat 51 prosentin tarkkuudella Korisliigan huonoin. Kolmosissa Hait ovat selvästi tarkempia, joten noista kohdista löytyy lauantain kamppailun avaimet voittoon.

– Karhu-Basket on ollut vuodenvaihteen jälkeen todella kova ja on varmasti hankala voittaa kotisalissaan, Monteiro pohtii ennakossaan. – Meidän on muistettava pelata koko 40 minuuttia yhdessä ja kovalla intensiteetillä.

Korihaiden kokoonpano: Viinikkala, Van Andringa, Nuolivirta, Marttinen, Nikula, Lehtonen, Kuukkanen, Edwards, Coleman (GTD 50 %), Jelks (GTD 50 %), Conley (GTD 50 %), Jenkins (GTD 50 %), Hartikainen.

 

Karhubasket – Korihait lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!