UUTISET

15.02.2019

CHRISTOPHER MC KNIGHT KARHUBASKETIN UUSIN VAHVISTUS

Kazembe Abifin ja Taylor Johnsin kaudet Karhubasketin rivistössä päättyivät ennen aikaisesti alavartalovammoihin. Molemmat miehet on operoitu ja he ovat palanneet rapakon taakse viimeistelemään kuntoutuksen. Karhubasket kiittää molempia heidän panoksestaan joukkueen eteen. Samalla Karhubasket on lisännyt joukkueen vahvuuteen 32 vuotiaan Chris McKnightin.

McKnight saapuu maahan perjantaina ja on seuraamassa uuden joukkueensa ottelua Kisahallissa. 201 senttinen iso laituri saapuu Suomeen Ranskasta, jossa hän pelasi tiistaina ADA Blois Basket joukkueen ottelussa. Blois Basket pelaa Ranskan Pro B:ssä.

Tämän kauden McKnight aloitti Israelissa Elitzur Ironi Ashkelon joukkueessa. Israelin kakkostasolla pelaavassa Ashkelonissa hän pelasi viisi ottelua ja teki niissä keskiarvoiksi 18,2 pistettä, 6,2 levypalloa ja 3 syöttöä. Blois Basketissa McKnight on toistaiseksi pelannut 10 ottelua ja noin 26 minuutissa tilastoihin on kirjattu rivi 9,2 pistettä, 4,9 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden.

Yliopistossa McKnight pelasi kaudet 2006-2010. Kouluna oli Akronin yliopisto, ja pelikaverina kahtena ensimmäisenä kautena mm. Kauhajoellakin pelannut Jeremiah Wood. Viimeisellä yliopistokaudella 2009-2010 McKnight pelasi 35 ottelua, tehden 9,8 pistettä, 4,8 levypalloa ja jakoi 1,4 syöttöä ottelua kohden.

Yliopiston jälkeen hän suuntasi Ruotsiin ja Boras Baskettiin. Ruotsissa hän pelasi viisi kautta ja viimeisellä kaudella 2014-2015 pääsarjassa tuli pelejä 43 kappaletta, 13,7 pisteen, 7,7 levypallon ja 1,5 syötön keskiarvoilla. Samalla kaudella Boras oli mukana myös EuroChallenge-peleissä. Viidessä europelissä McKnight teki tilastoihin rivin 18,8/5,6/1,2.

Ruotsista McKnightin tie jatkui Ranskan Pro-B:hen ja Eteoile Charleville Mezieres joukkueeseen kaudeksi 2015-2016. Kaudelle 2016-2017 joukkueeksi vaihtui saman sarjan Hermine Nantes Atlantiqueen, jossa hän pelasi myös kaudella 2017-2018. Kaudella 2017-2018 tilastoihin tuli 34 ottelussa rivi 10,9/6,1/1,6.

– Olen onnellinen ja tyytyväinen tästä mahdollisuudesta pelata Karhubasketin joukkueessa, Ranskasta tavoitettu McKnight kertoo verkkotoimitukselle. – Uskon, että voin olla joukkueelle avuksi. – Odotan innolla tulevaa ja en malta odottaa, että pääsen pelaamaan joukkueen loistavien fanien edessä.

McKnight teki tiistain kamppailussa hieman vajaassa 33 minuutissa 22 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Kakkoset upposivat 77 prosentin (7/9) ja kolmoset 28 prosentin (2/7) tarkkuudella, kun Blois voitti vieraskentällä Nantesin pistein 85-90.

– Etsittiin ison pelipaikan pelaajaa ja vaihtoehtoja löytyi perinteisemmistä korinalusjyristä, liikkuviin ja kaukoheiton omaaviin pelaajiin, Jussi Laakso taustoittaa uusimman pelaajahankinnan prosessia. – Halusimme valita ”parhaan pelaajan”, ei tiettyä pelaajatyyppiä. – Valitsemamme Chris McKnight on kokenut, pelipaikkoja 4-5 pelaava pelaaja. – Hän on keskustelujen perusteella hyvin joukkuekeskeinen ihminen, jollaista etsimmekin. – Hän on ulottuvuutensa ja urheilullisuutensa vuoksi hyvä levypallopelaaja. – Hyökkäyspäässä hän on melko monipuolinen ja omaa myös mukiinmenevän kaukoheiton. – Emme ole varmasti helpoiten puolustettava joukkue, koska kaikilla isoilla pelaajillamme on kaukoheittouhka ja peliä levittämällä myös takakenttämme saa mahdollisuuksia ajaa kohti koria, Laakso toteaa tyytyväisenä.

McKnightin pelilupa-asiat ovat kunnossa, joten hän voi edustaa Karhubasketia kun valmentaja Jussi Laakso niin haluaa. McKnight tulee pelaamaan numerolla 5.