UUTISET

11.02.2019

KARHUBASKET VOITTI KÄRKIKAMPPAILUSSA PYRINNÖN

Tampereen Pyrintö saapui viime lauantaina karhuluolaan haastamaan Karhubaskettia. Panoksena pelissä oli Korisliigan runkosarja kakkospaikka, sillä joukkueet löytyivät sarjataulukon peräkkäisiltä paikoilta.

Molemmilla joukkueilla oli ollut loukkaantumishuolia. Pyrintö sai peliin mukaan Lassi Kilpisen ja olisi saanut kehiin myös Jonas Cavenin, mutta hänen kohdallaan tuli lämmittelyssä takapakkia. Karhubasketilta sivussa olivat Joona Hakamaa, Antti Niskanen ja ennen ottelua tammikuun kuukauden pelaajapalkinnon saanut Okko Järvi. Karhubasket lähtikin peliin vain kahdeksalla miehellä.

Pyrinnön tunnettu pallorosvo Kenneth Manigault (15/4/5 riistoa) riisti pallon kahdesti ensimmäisellä minuutilla ja teki ottelun avauspisteet. Karhubasket otti pelin kuitenkin hallintaansa loistavan ottelun pelanneen Marvin Singletonin (19/8) johdolla. Kun Singleton ja Cameron Jones (18/6/5) pistivät palloa pussiin, niin vieraiden valmentaja Sami Toiviainen kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 15-5. Pyrintö kokosi rivistönsä aikalisällä ja Eron Harris (12/6) toi joukkueensa mukaan peliin. Kevin Johnson (19/13/4) napsi pelissä peräti 7 hyökkäyslevypalloa ja hänen kolmosella vierasjoukkue tuli kolmen pisteen etäisyydelle. Eero Innamaa (2/2/2) upotti vaparit, mutta Justus Kilpinen (7/3) päätti ensimmäisen kympin lukemiin 25-22.

Karhubasket piti hallussaan pienoista etumatkaa toisen kympin alkupuoliskolla. Rene Rougeaun (20/6/4) vapari teki tilanteeksi 35-29, hieman kympin puolivälin jälkeen. Johnson ja Manigault toivat Pyrinnön pisteen päähän, mutta kotijoukkue oli etenemässä taukojohtoon Greg Manganon 15/11/5 torjuntaa) kolmosella. Pyrintö kuitenkin kavensi eron kahteen pisteeseen, ja Jaylon Tate (16/2/7) upotti kakkosen summerin soidessa, joten puoliajalle poistuttiin lukemissa 42-42.

Kolmannella kympillä joukkueet vuorottelivat johtopaikalla. Eroa oli kuitenkin vain piste suuntaan tai toiseen. Viimeisten kahden minuutin aikana Singleton vei kotijoukkueen kolmen pisteen johtoon. Manigault vielä kavensi, mutta Rougeaun kolmonen päätti kolmannen neljänneksen lukemiin 60-56.

Viimeisen neljänneksen kahden ensimmäisen minuutin aikana Mangano ja Rougeau kasvattivat eron kahdeksaan pisteeseen. Kapteeni Bojan Sarcevicin (12/6/3) kakkonen ja kolme vaparia muovasivat tilanteeksi 69-56. Osku Heinosen (7) kolmonen päätti vieraiden viiden minuutin pisteettömän jakson. Tate ja Harris upottivat kolmoset ja Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 71-67. Rougeaun kakkonen helpotti kotijoukkueen tuskaa, mutta Johnsonin kolmonen herätti vieraiden toiveet voitosta. Sarcevicin kolmonen ja Singletonin vaparit kasvattivat eron kahdeksaan pisteeseen, ja kirvoittivat runsaat 900 katsojaa huutomyrskyyn. Viimeisellä minuutilla Pyrintö vielä yritti, mutta Manganon donkki ja Jonesin vaparit päättivät ottelun lukemiin 86-79.

Karhubasket voitti levypallot 43-37, mutta Pyrinnön 20 hyökkäyslevypalloa ja kotijoukkueen 13 menetystä (Pyrintö 9 kpl) pitivät vieraat voittotaistelussa. Karhubasket upotti kakkoset erinomaisella 67 prosentin tarkkuudella ja kotijoukkueen aggressiivisempi eteneminen korille palkittiin 23 vaparilla. Ne upposivat hyvällä 78 prosentin tarkkuudella. Toiviainen harmitteli pelin jälkeen, että hänen joukkueensa sai vain neljä vapaaheittoa. Kummallakaan joukkueella ei ollut kolmosissa paras heittopäivä, sillä kotijoukkueen prosentiksi tuli 21, kun Pyrintö upotti omat kolmosensa 34 prosentin tarkkuudella.

– Annoimme Pyrinnölle paljon hyökkäyslevypalloja, vaikka olimme asiasta puhuneet ennen ottelua, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Se piti heitä mukana pelissä. – Kävimme myös läpi Manigaultin kykyä ja halukkuutta riistoihin, mutta siitä huolimatta annoimme hänelle syliin pallon peräti viisi kertaa. – Meillä on uskomaton ryhmä pelaajia, minkä kerroin heille heti pelin jälkeen kopissa. – Olen ylpeä pelaajista, jotka jaksavat painaa melkein 40 minuuttia illasta toiseen. – Eero ja Mikael antoivat hyviä huilausminuutteja. – Olen myös kiitollinen meidän loistavalle kotiyleisölle, joka on pelistä toiseen meidän kuuden pelaaja, Laakso antoi kiitosta yleisölle.

Voitolla Karhubasket otti tiukemman otteen runkosarjan kakkospaikasta. Kauhajokisilla on rasitteena kahdeksan tappiota, kun sijoilla kolme ja neljä olevilla Pyrinnöllä sekä KTP:llä on 10 tappiota. Joensuun Kataja täydentää tiiviin kärkiryhmän. Katajalla on pelattuna viikonlopun jälkeen 23 ottelua ja tappiota on tullut yhdeksän.

Karhubasketin ohjelma jatkuu tiiviinä, sillä vielä ennen maajoukkuetauko joukkue kohtaa keskiviikkona vieraissa sarjakärki Salon Vilppaan ja ensi perjantaina Seagullsit Kisahallissa. Siitä Bojan Sarcevic ja Rene Rougeau jatkavat Korisliigan joukkueen kanssa All Stars peliin, jossa kotoisen sarjan joukkue kohtaa Viron All Stars joukkueen. Tähdistöottelussa piti olla myös Okko Järven, mutta hänen osallistumisensa esti loukkaantumisen.