UUTISET

07.02.2019

KARHUBASKET HAKI MAUKKAAN VOITON LAPUALTA

Karhubasket lähti keskiviikon paikalliskamppailuun hankalasta lähtökohdasta. Se oli edellisen pelin jälkeen menettänyt tammikuun kuukauden pelaajaksi valitun Okko Järven ja Antti Niskasen sairastuvalle. Siellä olivat entuudestaan jo Kazembe Abif, Taylor Johns, Mikael Laihonen, Joona Hakamaa ja Jussi Myllyniemi. Kauhajokiset joutuivatkin keskiviikon kamppailuun kuudella pelaajalla.

Vaikka vieraat avasivat ottelun pistetehtailun, niin ensimmäinen kymppi mentiin Kobrien komennossa. Khalil Small (6/3) laittoi palloa koriin ja Lauri Toivonen (10/3) säesti häntä hyvin. Karhubasketin Greg Mangano (17/9) osui alussa ja sitten Rene Rougeau (13/11/5) nousi esiin. Kobrat olivat menemässä jo menojaan, mutta Marvin Singleton (11/7/4) ja Eero Innamaa (7) pitivät vieraat muutaman pisteen etäisyydellä. Kobrat saivat vielä lahjaksi kolme vaparia, kun ensimmäinen kymppi päättyi ja johtivat lukemin 24-18.

Jos kauhajokiset olivat ensimmäisellä neljänneksellä tyytynyt kaukoheittoihin, niin toisella kympillä joukkue pelasi palloa korin alle. Greg Mangano hyödynsi pituusylivoimaa ja nosteli Karhubasketin tasoihin vajaassa kahdessa minuutissa (24-24). Lapualaisten valmentaja Ville Turja kutsui joukkueensa aikalisälle. Rougeau ja Innamaa kuitenkin lisäsivät vieraiden etumatkan viiteen pisteeseen. Toivonen, Jaron Hopkins (20/3/2) ja Zane Waterman (13/3/2) taistelivat kotijoukkueen vielä johtoon (32-31), kun puoliaikaan oli matkaa runsaat neljä minuuttia. Kobrat juuttuivat 32 pisteeseen ja kun vieraat dominoivat niin hyökkäys- kuin puolustuslevypalloja, niin ero kasvoi seitsemään pisteeseen. Tauolle poistuttiin lukemissa 34-41.

Kolmannen neljänneksen alku oli samanlainen, kun edellisen loppu. Kobrat eivät saaneet palloa sisään ja Karhubasket muokkasi tilanteeksi viidessä minuutissa 35-49. Karhubasket olisi paremmalla heittopelillä ratkaissut ottelun puoliajan reunustaneilla yhdeksällä minuutilla, sillä lapualaiset saivat aikaa tuossa ajassa vain kolme pistettä. Näin ei kuitenkaan käynyt. Jaron Hopkins piti Kobria mukana kovilla suorituksilla, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 49-56.

Päätösneljännekselle Ville Turja löysi vaihtopenkiltä Peetu Drockilan (5). Drockila aloittikin kolmosella ja leikkasi eron neljään pisteeseen. Karhubasketin Cameron Jones (26/4/2) pelasi loistavasti ja piti vieraat johtoasemassa loppuun saakka. Kobrat kävivät vielä kolmen pisteen etäisyydellä, mutta Bojan Sarcevicin (7/5/5) kolmonen ja Jonesin illan neljäs kaukoheitto siivittivät Karhubasketin 71-81 voittoon.

Karhubasketin voiton takuuna oli voitto levypalloissa 27-43. Korisliigan paras hyökkäyslevypallojoukkue Kobrat pysyivät vain kahdeksassa hyökkäyslevyrissä. Kauhajokiset menettivät pallon peräti 16 kertaa (Kobrat 8), mutta upottivat lopulta kolmoset 37 prosentin ja kakkoset 58 prosentin tarkkuudella koriin. Tämä riitti voittoon sillä, Kobrien kolmosprosentti jäi alle kolmenkymmenen. Karhubasket hankki myös 19 vaparia ja ne upposivat hyvällä 84 prosentin tarkkuudella.

– Minun mielestä meillä oli tähän otteluun ihan hyvä suunnitelma, valmentaja Jussi Laakso aloitti analysoinnin pelin jälkeen. – Kobrat aloitti ensimmäisen kympin hyvin ja heittivät kolmosia – Silloin mietin, että näinkö tämä menee. – Toisella puoliajalla Kobrat heittivät kolmoset 1/8. – Kobrat pääsivät meidän huonoista heitonvalinnoista juoksemaan ja kavensivat eroa yksi vastaan yksi suorituksilla. – Olen todella ylpeä pelaajista. – Kova voitto, kun kokoonpano on todella vajaa, Laakso kiitteli joukkuettaan.

Voitto Lapualla kasvatti Karhubasketin voittoputken jo kahdeksaan otteluun. Se pitää hallussa Korisliigan kakkospaikkaa. Tulevana lauantaina onkin luvassa todellinen herkkupala, sillä sarjakolmosena oleva ja Sami Toiviaisen valmentama Tampereen Pyrintö saapuu karhuluolaan. Tuon kärkikamppailun voittaja ottaa tiukan otteen sarjan kakkospaikasta. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17.