UUTISET

15.02.2019

OTTELUENNAKKO: HELSINKI SEAGULLS – KARHUBASKET

Korisliigassa käynnissä oleva otteluruuhka helpottaa viikonlopun jälkeen, kun edessä on maaottelutauko. Sitä ennen sarjataulukon sijalla oleva Karhubasket (18 voittoa/9 tappiota) kohtaa perjantaina Helsingin Kisahallissa Seagullsit (10/17). Gullsien pelaamista ovat sekoittaneet loukkaantumiset ja helsinkiläiset löytyvätkin vasta sarjataulukon sijalta kahdeksan.

Karhubasketin yhdeksän ottelun voittoputki päättyi keskiviikkona, kun sarjakärki Salon Vilpas oli parempi Salohallissa pistein 90-86. Karhubasket on kärsinyt loukkaantumisista, mutta keskiviikkona joukkue oli saanut mukaan Antti Niskasen, joka pääsee perjantaina testaamaan vanhan joukkueensa pelikunnon. Okko Järvi on sivussa ainakin maajoukkuetauon loppuun saakka, joten kauhajokisten tulee tulla toimeen ilman tammikuun kuukauden pelaajaa.

Karhubasket on menettänyt kaksi sentteriä loukkaantumisten takia. Kazembe Abif ja Taylor Johnsin kaudet päättyivät alaraajavammoihin. Karhubasket on vahvistanut kokoonpanoa uudella pelaajalla. Kokenut Chris McKnight saapuu maahan perjantaina ja on edustuskelpoinen perjantain kamppailussa. Saa nähdä, jos valmentaja Jussi Laakso laittaa miehen kentälle.

Kapealla rosterilla operointi ei onneksi ole tuottanut lisäloukkaantumisia, vaikka viisikon pelaajat ovat urakoineet yli 35 minuuttia per ottelu. Maajoukkuetauko tuleekin oikeaan paikkaan. Keskiviikkona hyvässä vireessä oleva Cameron Jones ja Rene Rougeau joutuivat seuraamaan ottelun ratkaisuhetken vaihtopenkin puolelta, kun heidän virhetilinsä tuli täyteen ennen peliajan loppumista.

– Keskiviikon fyysisen kamppailun jälkeen jälleen kerran palautuminen keskiössä, Jussi Laakso korostaa. – Onneksi pelattiin ihan hetki sitten Seagullsia vastaan, joten muutamaa pikkuasiaa viilaamalla ja videota katsomalla saadaan edellisen kohtaamisen avainkohtia kuntoon. – Seagulls on kookas joukkue, joten levypallokamppailu ja sen voittaminen on taas tärkeää, Laakso pohtii.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight (GTD 25 %), Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD 75 %), Eero Innamaa, Greg Mangano.

 

Seagulls lähtee perjantain kotiotteluun viiden ottelun tappioputkessa. Tappioputki on siirtänyt helsinkiläiset taistelemaan pudotuspelipaikasta, sillä Lapuan Kobrat ovat piristyneet valmentaja vaihdoksen jälkeen. Toisaalta sarjataulukossa edellä olevat BC Nokia ja Kouvot ovat iskuetäisyyden päässä. Nokialaiset ovat vain voiton päässä ja kouvolalaisiin on matkaa kolme voittoa.

Viiden ottelun tappioputken aikana Seagulls on pelannut tiukkoja otteluita. Viime tiistaina joukkue hävisi Kotkassa KTP:lle 86-84 ja sitä edelsi sunnuntaina kuuden pisteen kotitappio sarjakärki Vilppaalle (83-89). Pyrintö oli helmikuun 6. päivä parempi Pyynikillä 86-85 ja tuota edelsi tappio Kauhajoella 85-75. Tappioputki lähti liikkeille pisteen tappiosta Kobrille (79-80), kun Kobrat hakivat voiton Kisahallista Jussi Turjan viime sekunnin kolmosella. Hieman paremmalla onnella Gulls olisi näistä otteluista voinut napata kolmekin voittoa.

Gullsien edellinen voitto tuli kotisalissa tammikuun 26. päivä, kun se voitti Ura Basketin 93-70. Gulls on ennen perjantaita pelannut 13 kotiottelua ja saalistanut niistä seitsemän voittoa. Voitto-otteluissa Gulls on heittänyt kakkoset 55,9 prosentin ja kolmoset 37,9 prosentin tarkkuudella. Tappioissa prosentit ovat olleet 51 ja 30,4 prosenttia. Voittokamppailuissa helsinkiläiset ovat liikutelleet palloa hyvin, josta kertoo 21,5 syöttöä per voitettu ottelu. Tappioissa syöttöjä on tullut 16,5 ottelua kohden.

Takamies Juwan Staten (17,6/2,9/5,2) on missannut kaksi edellistä ottelua. Tarkkakätinen Wayne Blackshear (18,9/4,5/2,1) oli pitkään sivussa loukkaantumisten takia, jotta on nyt ollut mukana tammikuun alusta saakka, mutta häneltäkin jäi väliin ottelu Vilpasta vastaan. Christopher Ortiz (15,7/6,1/1,4) oli isossa roolissa Karhubasketin edellisessä vierailussa Kisahallissa. Neljäntenä jenkkinä on tuorein hankinta Alexander Ruoff (11,2/5/4,3), mutta ainakin toistaiseksi joukkueen Gullsien voitot ovat jäänet hänen kanssa yhteen kappaleeseen.

Kotimaisella osastolla komeilee Susijengin sentteri Tuukka Kotti (13,3/9,4/2,6), joka on tuttuun tapaan joukkueen paras levypallomies. Kotti hakee 3,1 hyökkäyslevypalloa per ottelua, joten hänen kanssa saa olla tarkkana. Kaikkien aikojen kokenein Korisliigapelaaja Timo Heinonen (7/2,5) upottaa kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella, ja takamiesosastolla lepominuutteja tarjoilee Alex Vaenerberg (3,9/1,9/2,3). Ricky Waxlax (4,7/3,3) on murtautunut Mikko Larkaksen kokoonpanossa avausviisikkoon.

Karhubasket ja Seagulls ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin, joten nähtäväksi jää, että muuttuuko tuo perjantaina. Marraskuun puolivälissä Gulls voitti Karhubasketin Kisahallissa 82-81, kun Staten ajoi korille ja häntä rikottiin. Timo Heinonen tuli penkiltä ja upotti kaksi vaparia, joten kauhajokiset joutuivat kotimatkalle pisteen tappion jälkeen. Helmikuun alussa Karhubasket kuittasi tuon 10 pisteen kotivoitolla, joka tuli lukemin 85-75. Tuossa ottelussa molemmat joukkueet ottivat 41 levypalloa, mutta Gulls menetti pelivälineen 14 kertaa (KB 7 menetystä) ja kotijoukkueen pallon liike oli helsinkiläisiä merkittävästi parempaa. Karhubasketille tilastoitiin 24 syöttöä, kun Gulls jakoi vain 14 syöttöä.

Joukkueita vertaillessa esiin nousee Karhubasketin tarkemmat kakkoset ja se, että kauhajokiset ovat koko sarjan paras levypallojoukkue. Näissä oranssipaitojen tulee onnistua myös perjantaina, jos se meinaa lähteä maaottelutauolle voitolla. Puolustuksen pitää toimia, jottei Gulls pääse vapaisiin heittopaikkoihin. Se joukkue, joka on tarkempi kolmosissa, on vahvoilla.

Helsinki Seagulls – Karhubasket perjantaina kello 18.30 Kisahallissa.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihteen kautta. Virallinen kisakatsomo on tuttuun tapaan Pub Janoisessa Leipurissa, jossa tarjolla on Hot Wing buffa ja virvokkeita.