UUTISET

05.02.2019

OKKO JÄRVI ON KUUKAUDEN PELAAJA KORISLIIGASSA

Karhubaskettia edustava Okko Järvi on valittu Korisliigan tammikuun kuukauden pelaajaksi. Järvi johdatti oranssipaidat tammikuussa kuuteen voittoon. Samalla Karhubasket nousi Korisliigan sarjataulukossa kakkospaikalle. Edellisessä ottelussa viime lauantaina joukkue voitti Helsinki Seagullsit lukemin 85-75. Karhubasket on voittanut 24 ottelusta 16 ja hävinnyt kahdeksan.

Tammikuussa 23 vuotta täyttänyt Järvi on Espoolaisen Tapiolan Hongan kasvatti. Honkaa järvi edusti pääsarjatasolla kaksi kautta, ennen kuin siirtyi pelaamaan Salon Vilppaaseen. Salossa hän pelasi myös kahden kauden ajan. Viime kaudella Järvi edusti Espoo Unitedia. Viime kesänä Järvi solmi Karhubasketin kanssa vuoden sopimuksen.

Tammikuussa Järven tilastorivi oli kuudessa ottelussa komea. 18,8 pistettä, 5,5 levypalloa ja 3 syöttöä. Järven pisteet syntyivät myös hyvällä prosenteilla, sillä kakkoset hän upotti 64 prosentin, kolmoset 37 prosentin ja vaparit 80,7 prosentin tarkkuudella. Järvi on koko Korisliigan tarkin pelaaja kahdenpisteenheitoissa. Kauden kokonaisprosentti on 69,6. Tällä kaudella Järvi on pelannut 24 ottelua ja tehnyt tilastoihin rivin 13,2 pistettä, 3,5 levypalloa ja 2 syöttöä.

Järvi on pelannut urallaan 214 pääsarjaottelua ja teki marraskuun 21. päivä ottelussa BC Nokia – Karhubasket piste-ennätykseksi 28 pistettä. Okko on pelannut urallaan 61 maaottelua eri nuoren ikäluokissa. Järven kuukauden pelaajapalkinto luovutetaan hänelle todennäköisesti ensi lauantain kotiottelussa, jossa Karhubasket kohtaa Tampereen Pyrinnön. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17.

Edellisessä ottelussa Järvi sai alavartalovamman, joka pitää pelimiehen sivussa muutaman viikon. Loukkaantuminen tapahtui harmilliseen paikkaan, sillä kauhajokiset ovat muutenkin tuskaillut loukkaantumisten kanssa. Myös Antti Niskasen pelaaminen keskiviikon paikallisottelussa Lapualla on epävarmaan, loukkaantumisen takia. Kazembe Abifin ja Taylor Johnsin pelikaudet ovat päättyneet alavartalovammoihin ja Mikael Laihonen on myös ollut sivussa loukkaantumisen takia.

Bojan Sarcevic ylitti Korisliigan runkosarjassa 5000 pistettä

Karhubasketin kapteeni, 31 vuotias Bojan Sarcevic ylitti edellisessä ottelussa 5000 pisteen rajapyykin Korisliigan runkosarjassa. Kuudetta kautta Karhubaskettia edustava Sarcevic on pelannut runkosarjassa 499 ottelua, joten keskiviikkona Lapualla hän saavuttaa 500 runkosarjaottelun rajapyykin. 5000 pistettä tai enemmän on Korisliigan historiassa tehnyt 42 pelaajaa ja 500 ottelua tai enemmän on pelannut vain 13 pelaajaa. Bojanista tulee siis 14 pelaaja, jolla on kasassa 500 ottelua.