UUTISET

17.02.2019

KARHUBASKET VOITOLLA MAAOTTELUTAUOLLE

Korisliigan viimeisessä ottelussa ennen Virossa pelattavaa All Stars ottelua ja maaottelutaukoa Karhubasket kohtasi vieraskentällä Helsinki Seagullsin. Edellisessä kohtaamisessa Kisahallissa Gulls oli napannut voiton viimehetken vapareilla.

Karhubasket oli pelannut läpi otteluruuhkan pienellä rosterilla, koska loukkaantumiset olivat sitä kiusanneet. Perjantain kamppailusta sivussa olivat omat kasvatit Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa, sekä Okko Järvi. Pitkä matka Helsinkiin ja keskiviikkona hävitty kärkiottelu Vilpasta vastaan Salossa näkyivät kauhajokisten jaloissa ottelun alussa. Gulls nappasi komennon ja johti seitsemän minuutin jälkeen 13-6, kun Christopher Ortiz (13/8) upotti kolmosen. Mikael Laihonen (2/1) aloitti vieraiden kirin, jota siivitti hetkeä myöhemmin Marvin Singleton (5/4/2) kolmosella. Cameron Jonesin (13/2/3) lay-up ja onnistunut vapari päätti avausneljänneksen lukemiin 15-14.

Toisella kympillä Karhubasket oli pitkään muutaman pisteen tappioasemassa. Greg Mangano (18/12/2 torjuntaa) upotti ensin kakkosen ja sitten hänen kolmosen upposi, joten lukemiksi tuli 32-32. Mangano vei vielä vieraat johtoon, mutta Jesper Granlund (3/1) nosti isännät johtoon kolmosella ja Tuukka Kotti (17/10/3) upotti teknisestä tulleen vaparin, joten Gulls johti puoliajalla 36-34.

Kolmannen neljänneksen puolivälissä vieraat juuttuivat 38 pisteeseen viideksi minuutiksi ja Gulls nykäisi 8-0 jaksolla eron 10 pisteeseen. Manganon vaparit ja Rene Rougeaun (19/8/2 torjuntaa) kakkonen leikkasivat eron kuuteen pisteeseen, mutta Gulls Tuukka Kotti ja liukas takamies Juwan Staten (16/4/3) johdattivat kotijoukkueen 54-44 johdossa päätösneljännekselle.

Viimeisen kympin alussa ero kasvoi jo 15 pisteeseen. Kun peliä oli jäljellä vajaat seitsemän minuuttia, oltiin lukemissa 61-48. Manganon kakkonen ja vapari aloittivat vieraiden kirin. Kapteeni Bojan Sarcevic (14/8/1) upotti kolmosen, joten eroa oli viiden minuutin kohdalla seitsemän pistettä. Gulls ei tästä hätääntynyt, sillä Kotti upotti kakkosen ja Alex Ruoff (15/9/2) naulasi kolmosella tilanteeksi 66-57. Minuutissa ero leikkaantui kahteen pisteeseen, kun Jones onnistui vapareissa ja Rougeau sekä Sarcevic upottivat kolmoset. Aikalisän jälkeen kotijoukkueen puolustus unohti Antti Niskasen (3/8/4) vapaaksi ja hänen kolmonen vei vieraat johtoon 66-67. Juwan Staten antoi isännille vielä johtopaikan, mutta Rougeau onnistui jälleen kolmosessa, joten vieraat johtivat minuutti ennen loppua 68-70. Kotti upotti vaparin, mutta heitti toisen ohi. Ruoff kävi hakemassa arvokkaan hyökkäyslevypallon ja Staten rokotti siitä kolmosella. Karhubasketin aikalisän jälkeen Sarcevic vastasi kolmosella, eikä Gulls saanut palloa koriin hyvästä paikasta, joten Sarcevic teki päätösnumerot vapari viivalta.

Karhubasket oli vielä viimeisen kympin alussa köysissä, mutta se kaivoi itsensä takaisin peliin 15 pisteen tappioasemasta. Kauhajokiset upottivat kolmoset 7/7 ratkaisuhetkillä, kun alkupelin aikana onnistumisia oli tullut kaaren takaan vain kaksi kertaa. Vieraat voittivat levypallot 43-47 ja haki 15 hyökkäyslevyriä. Gulls heitti kolmoset 42 prosentin tarkkuudella, mutta Karhubasket upotti 15 vaparia 87 prosenttisesti. Vieraat menettivät pallon vain seitsemän kertaa, mikä mahdollisti nousun voittoon.

– Oli aikamoinen peli, valmentaja Jussi Laakso huokaisi pelin jälkeen. – Iso hatunnosto Seagulls joukkueelle, sillä he tekivät meidän hyökkäyspäästä todella vaikeaa läpi ottelun. – Kolmannen kympin jälkeen olimme heittäneet kolmoset 2/22. – Seagulls oli tänään todella aktiivinen ja hyvä puolustuspäässä. – Me olimme aika onnekkaita tänään. Viimeisellä neljänneksellä taisimme heittää kolmoset 7/10, mikä on sitten taas ihan älytön prosentti. – Tänään näkyi se, että Seagulls on hävinnyt paljon otteluja niukasti, mutta me olemme taas voittaneet paljon pelejä, Laakso totesi.

Karhubasket lähtee nyt maaottelutauolle, joka alkaa Rougeau ja Sarcevicin osalta All Stars pelissä Viron Tartossa. Parketille Karhubasket palaa sunnuntaina 3. maaliskuuta, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi Joensuun Kataja.

Karhubasket lähtee tauolle sarjataulukon kakkospaikalta. Salon Vilpas on etenemässä runkosarjan voittoon, mutta kun sarjaa on pelaamatta 12 ottelua, niin kakkospaikka on kauhajokisten omissa käsissä. Kotiedun takaavan sijoituksen neljän joukossa ratkovat Karhubasketin lisäksi, Pyrintö, KTP ja Joensuun Kataja.