UUTISET

04.03.2019

KARHUBASKET KOTIVOITTOON KATAJASTA

Kataja Basket saapui sunnuntaina Karhubasketin vieraaksi vajaamiehisenä. Sivussa olivat jenkit Vincent Simpson ja Adrian Diaz, sekä kapteeni Matias Ojala ja maajoukkuetakamies Ilari Seppälä. Tämä ei kuitenkaan joensuulaisia häirinnyt, sillä hurjan heitto-show’n esittäneen Topias Palmin (35/9/3) johdolla, vieraat ottivat viidessä minuutissa 8-20 johtoaseman. Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle, jonka jälkeen Greg Mangano (27/3/4 torjuntaa) herätti karhulauman pelaamaan. Cameron Jonesin (19/7/6) johdolla Karhubasket pääsi toiselle kympille lukemista 24-26.

Toisella kympillä kauhajokiset pysyivät Katajan tuntumassa. Palmi iski pari kolmosta ja ero kasvoi kahdeksaan pisteeseen. Antti Niskanen (7/5/2 riistoa) toi Karhubasketille runsaasti lisäenergiaa penkiltä ja kotijoukkue vei ensimmäisen puoliajan lopun 13-2, päästen Chris McKnightin (14/8) kakkosen jälkeen tauolle 46-42 johtoasemassa.

Kolmannen kympin puolivälissä Bojan Sarcevic (10/1/6) ja Rene Rougeau (12/8/3) siivittivät isännät 8-0 jaksolla 59-53 johtoon. McKnightin pari kakkosta kasvattivat eron 10 pisteeseen, ja 1137 katsojan kotiyleisö luuli vieraiden luovuttaneen, kun Niskanen naulasi kolmosen kasvattaen eron 13 pisteeseen. Atte Pertun (3) kolmonen ja Joni Herralan (11/5/9) vaparit päättivät kympin lukemiin 70-62.

Kataja jatkoi sinnikästä yritystä, eikä päästänyt Karhubaskettia karkuun. Daniel Mullings (11/9/3) ja Tommi Huolila (10/2) leikkasivat eron kolmeen pisteeseen. Päätösneljänneksen puolivälissä Mangano heitti pari kolmosta putkeen ja muovasi lukemat numeroihin 84-78. Katajan Samuli Vanttaja (15/5) piti vieraita iskuetäisyydellä ja pari minuuttia ennen loppua oltiin tilanteessa 88-86. Mangano kasvatti eron viiteen, mutta heti perään Vanttajan kolmonen kavensi lukemiksi 91-89. McKnight onnistui kahdessa vaparissa, mutta jälleen Vanttaja onnistui kolmosessa, joten minuutti ennen loppua oltiin numeroissa 93-92. Viimeiseillä hetkillä nähtiin molemmilta vielä yrityksiä, mutta kumpikaan joukkue ei niissä onnistunut, joten Karhubasket nappasi yhdeksännen perättäisen kotivoiton lukemin 93-92.

Vajaasta miehistöstä huolimatta Kataja taisteli hyvin. Topias Palmi heitti yhdeksän kolmosta sukkaan 69 prosentin tarkkuudella (9/13). Viimeisellä kympillä Samuli Vanttaja antoi vieraille mahdollisuuden voittoon. Kataja voitti levypallot 37-39 ja jakoi 20 syöttöä (KB 18 kpl). Joensuulaiset heittivät joukkueena kolmoset 44 prosentin tarkkuudella, kun kotijoukkueen kolmoset upposivat 31 prosentin tarkkuudella. Karhubasket menetti pallon 11 kertaa (Kataja 14 kpl), heitti kakkoset 55 prosentin tarkkuudella ja sinetöi voittonsa 88 prosentin vapareilla. Kotijoukkue onnistui 21 vapaaheitossa, kun vieraiden osumatarkkuus vapareissa jäi 55 prosenttiin (10(18).

– Katajalla oli yksi peli alla tauon jälkeen ja meillä ei, Jussi Laakso pohti pelin jälkeen. – Vie hetken aikaa tottua rytmiin, niin pelaajilla kuin valmentajallakin. – Hyvä yleisöön menevä peli. – Lopussa pallot pomppivat Katajalle, josta he tekivät koreja. – Kataja heitti monta kolmosta koriin, Palmin johdolla. – Antti Niskanen toi tänään paljon energiaa kentälle ja pelasi saldolla +20. – Olen tyytyväinen voittoon, mutta pelirytmiin pääseminen ottaa hieman aikaa, Laakso kertoi.

Karhubasket vankisti voitolla otettaan Korisliigan runkosarjan kakkospaikasta. Joukkueella on pelaamatta 11 ottelua, joten voittoja tarvitaan, jotta sarjapaikka pystytään pitämään hallussa. Seuraavassa ottelussa Karhubasket kohtaa vieraissa BC Nokian. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi lauantaina, kun Korihait uivat karhuluolaan.