UUTISET

03.02.2019

KARHUBASKET VENYTTI VOITTOPUTKEN SEITSEMÄÄN OTTELUUN

Karhubasket jatkoi hyviä otteita tappiottoman tammikuun jälkeen kotiluolassa lauantaina, kun vieraaksi oli saapunut Helsinki Seagulls. Kotijoukkueen otteista ei näkynyt se, että kamppailu oli jo kolmas vajaaseen viikkoon. Karhubasketin puolustus oli hyvää ja hyökkäyspäässä pallo saatiin pelattua laadukkaisiin tekopaikkoihin.

Kotijoukkue karkasi heti alussa kolmessa minuutissa 9-0 johtoon. Rene Rougeau (12/6/5/4 riistoa) ja Cameron Jones (22/7/7) ajelivat korille ja Greg Mangano 22/12/3) upotti ensimmäisen kolmosen. Avausneljänneksen puolivälissä Bojan Sarcevicin (5/4/5) kakkonen muovasi tilanteeksi 15-5 ja Mikko Larkas kutsui joukkueensa aikalisälle. se ei pelin suuntaa muuttanut, vaan toiselle kympille lähdettiin lukemista 25-10.

Gulls ei löytänyt pysäyttäjää Cameron Jonesille (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket piti noin 15 pisteen etumatkansa aina toisen neljänneksen loppupuolelle. Timo Heinonen (8/2) herätteli Gullsit taisteluun ja vikkelä takamies Juwan Staten (21/7/6) osui tarkasti niin kauempaa kuin korin läheisyydestä. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahdeksan pisteen johtoasemassa, kun Alexander Ruoff (7/6/8) upotti kakkosen.

Kolmannen neljänneksen puolivälissä vieraat juuttuivat 44 pisteeseen kolmeksi minuutiksi ja kauhajokiset kasvattivat eron Manganon ja Okko Järven (15/3/4) johdolla 17 pisteeseen. Bojan Sarcevic ylitti Korisliigan runkosarjassa 5000 pisteen rajapyykin kolmosella ja kotiyleisö palkitsi kapteenin raikuvin aplodein. Karhubasketin Antti Niskanen (7/6) oli hyvin esillä, mutta Chris Ortiz (10/7) ja Staten kavensivat tilanteeksi 71-58, kun lähdettiin päätös neljännekselle.

(kuva: Erkki hautaviita)

Seagulls pysyi ilman pisteitä viimeisen neljänneksen ensimmäiset neljä minuuttia ja Järvi sekä Jones kasvattivat etumatkan 23 pisteeseen. Peli oli sen jälkeen käytännössä ratkaistu, vaikka Tuukka Kotin (13/11) ja Statenin johdolla vieraat leikkasivat lopulliseksi eroksi 10 pistettä. Päätösnumerot olivat 85-75.

Molemmat joukkueet ottivat ottelussa 41 levypalloa. Karhubasket menetti pallon seitsemän kertaa, kun vieraille menetyksiä tuli 14 kappaletta. Gulls otti 30 kolmosta, jotka upposivat 30 prosentin tarkkuudella. Vieraat saivat vain neljä vaparia ja kotijoukkueen aggressiivisempi hyökkääminen kohti koria tuotti 17 vaparia, mutta onnistumisprosentti niissä oli vaatimaton 59. Karhubasket liikutteli jälleen palloa hyvin ja kirjautti 24 syöttöä. Gullsien oli tyytyminen 14 syöttöön. Okko Järvi jatkoi loistavia otteita, tilastoiden vajaassa 28 minuutissa +/-tilastoon lukeman +29.

– Siihen nähden, että kyseessä oli jo kolmas peli kuuteen päivään, niin tulimme peliin hyvällä ilmeellä ja jalalla, Jussi Laakso kiitteli joukkuettaan. – Olemme käyttäneet välipäivät lähinnä palautumiseen ja kuvioiden kertaamiseen. – Eilen otimme vähän enemmän hikeä irti harjoituksissa ja olimme siten valmiita kohtaamaan erittäin laadukas Seagulls joukkue. – Vastustajan heitto ei tippunut alussa ja meidän puolustus toimi juuri niin, kuin olimme suunnitelleet. – Parilla viimeisellä minuutilla tuli pientä lipsumista puolustuksessa. Hyökkäyspeli oli ihan hyvää, vaikka liike välillä hieman unohtui, Laakso totesi.

Voittoputki on nostanut kauhajokiset Korisliigan sarjataulukossa kakkoseksi. Karhubasket on tasapisteissä Pyrinnön ja KTP:n kanssa, mutta sillä on yksi ottelu niitä vähemmän pelattuna. Joensuun Kataja on Pyrinnön ja KTP: tavoin hävinnyt yhdeksän ottelua ja tämä nelikko käy kovaa taistelua pudotuspelien kotiedusta.

Ensi keskiviikkona Karhubasket matkaa Lapualle, kauden kolmanteen paikallisotteluun. Kobrat on parantanut peliään sen jälkeen, kun Ville Turja nousi päävalmentajan paikalle. Lapualle on lähdössä ainakin yksi bussilastillinen faneja, joten kannustuksesta kahdeksannen perättäisen voiton hakeminen ei jää kiinni.

Rene Rougeau kohoamassa omiin korkeuksiin (kuva: Erkki Hautaviita)