UUTISET

28.01.2019

KARHUBASKET KASVATTI VOITTOPUTKEN VIITEEN OTTELUUN

Karhubasket lähti maanantaina hakemaan jo viidettä perättäistä voitto Korisliigassa. Samalla se pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa, joka tarjoaa koripallolle varsin mukavat puitteet.

Kotijoukkue Ura Basket on tappioputken myötä vajonnut Korisliigan sarjataulukon jumboksi. Vieraat olivat matkassa varsin kapealla rosterilla, sillä nuoret omat kasvatit Joona Hakamaa ja Jussi Myllyniemi olivat sivussa, sekä alavartalovammoista toipuvat Eero Innamaa ja Mikael Laihonen eivät vielä olleet pelikuntoisia.

Kapteeni Bojan Sarcevic löi ensitahdit Karhubasketin voitolle (kuva: Erkki Hautaviita)

Tämä ei vieraita haitannut, vaan Karhubasket ratkaisi ottelun jo avauspuoliajalla. Kapteeni Bojan Sarcevic (16/6/6) upotti kolme ensimmäistä kolmostaan ja loi muille pelaajille vapaita tekopaikkoja. Karhubasketin pallon liike oli jälleen hyvää, josta kertoo 22 tilastoitua syöttöä. Cameron Jones (16/2/4) oli liian nopea Uran puolustukselle, eikä kotijoukkue saanut Greg Manganoa (16/8/3) kuriin korin alustalla.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Vieraiden puoliaika johto oli 20 pistettä (36-56), joten toinen puoliaika oli vain pelailua ja loppusummerin odottelua. Pelistä oli tulla haastava, sillä Antti Niskanen loukkaantui, joten pelaavasta rosterista tippui yksi pelaaja pois. Varsin selvässä ottelussa tuomaristo kylvi tekuja ja eu-virheitä runsaasti. Tämä koitui Cameron Jonesin kohtaloksi, sillä kun saa ottelussa sekä tekun että eu-virheen, joutuu suihkun puolelle. Lopun Karhubasket pelasikin viidellä miehellä.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Rene Rougeau (18/11/5) johdolla kauhajokiset voittivat levypallot peräti 26-45. Okko Järvi (22/8) katkoi huikeaa virettään, pitäen Uran pelaajia pujottelukeppeinä. Marvin Singleton (11/1) pelasi myös hyvin. Karhubasket varmisti voiton upottamalla kakkoset 62 prosentin tarkkuudella. Kolmosetkin upposivat mukavasti, sillä niiden osumatarkkuudeksi tuli 42 prosenttia.

(kuva: Erkki Hautaviita)

– Tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä, mutta meidän puolustus oli taas tänään hyvää, Jussi Laakso kiitteli omiaan pelin jälkeen. – Kupittaa oli meille uusi kokemus, mutta täällä on varsin komeat puitteet koripallolle. – Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyspelimme oli iloista ja olen tyytyväinen pallon liikkeeseen, Laakso kiitteli omiaan.

Paljoa ei ole aikaa palautella ja sillä joukkueet iskevät uudelleen yhteen keskiviikkona karhuluolassa. Ura haluaa varmasti poikkaista yhdeksän ottelun tappioputken, ja kammeta samalla itsensä Korisliigan jumbopaikalta ylöspäin. Peli alkaa koulukeskuksen liikuntasalissa kello 18.30. Kotivoitolla Karhubasket nousee sarjataulukossa pykälän ylöspäin, sillä se ohittaa joko KTP:n tai Pyrinnön, koska nämä joukkueet kohtaavat toisensa Kotkassa huomenna.

– Päivä huilia ja taas mennään, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon kamppailua. – Palautellaan, parannellaan vammoja, katsotaan videota ja kävellään hienosäätöjä läpi. – Siinä valmistautuminen keskiviikon Ura-uusintaan.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Antti Niskanen (GTD 50 %), Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen (GTD 50 %), Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Jussi Myllyniemi (GTD 50 %), Greg Mangano.