UUTISET

01.02.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Karhubasket (15 voittoa/8 tappiota) päättää kolmen ottelun viikon Korisliigassa kotikamppailuun Helsinki Seagullseja (10/13) vastaan lauantaina. Karhubasket pääsee otteluun mukavassa kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkue pelasi tappiottoman tammikuun Okko Järven johdolla. Järvi onkin tiukasti kiinni kuukauden pelaajan tittelissä. Voittoputki on nostanut kauhajokiset sarjataulukossa kolmanneksi, sillä se nousi KTP:n ohi keskiviikon kotivoitolla.

Karhubasketin peli on ollut mukavassa kuosissa vuoden 2019 puolella. Joukkueen viimeisin tappio on vuoden 2018 päättäneestä vierasottelusta Tampereelta. Pyrintö voitti tuon ottelun pistein 83-80. Sen jälkeen hallitsevan mestarin käsittelyssä ovat joutuneet taipumaan KTP (98-87), Nokia (98-75), Kouvot (82-79) ja Ura Basket (93-70) kotiluolassa ja Korihait (55-97) sekä Ura (75-99) vieraissa.

Karhubasket on joutunut harjoittelemaan ja pelaamaan vajaamiehisenä, sillä Taylor Johnsin kausi päättyi alavartalovammaan ja Eero Innamaa sekä Mikael Laihonen ovat myös olleet poissa kokoonpanosta loukkaantumisten takia. Ilahduttavaa oli keskiviikkona nähdä, että Eero sai alle muutaman peliminuutin. Lisävastuuta on varmasti luvassa. Antti Niskanen sai pienen vamman ottelussa Ura Basketia vastaan maanantina, mutta onneksi tuo ei osoittautunut sen vakavammaksi ja mies osoitti sisukkuutta pelaamalla keskiviikkona.

Karhubasket on parin pelaajamuutoksen jälkeen onnistunut tiivistämään puolustusta. Vastustajat eivät ole päässeet enää niin helpolla hyviin tekopaikkoihin. Paremman puolustuksen ansiosta joukkue on päässyt juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja hyvällä pallon liikkeellä se on saanut luotua parempia tekopaikkoja. Pallon liikkeestä kertoo hyvin syötöt, joita joulukuussa tilastoitiin 16,4 ottelua kohden, mutta tammikuussa määrä on ollut 21,2 kappaletta per ottelu.

– Seagulls on saanut riveihinsä pari kovaa nimeä lisää Blackshearin ja Ruoffin muodossa, Jussi Laakso aloittaa lauantain ottelun ennakoinnin. – Laadukkaat suomalaiset, neljä hyvää vahvistusta ja laadukas valmennus tekevät ”Merilokeista” vaarallisen vastustajan. – Me haluamme jatkaa kuitenkin voittoputkeamme ja se onnistuu hyvän kollektiivisen pelaamisen kautta. – Meidän pitää pystyä säätelemään ottelun tempoa sekä pärjätä hivenen kookkaampaa vastustajaa vastaan levypallokamppailussa, Laakso korostaa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen (GTD 50 %), Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

 

Karhubasket ja Seagulls ovat kohdanneet kaudella kertaalleen. Marraskuun puolivälissä Kisahallissa nähtiin jännitysnäytelmä, joka ratkesi vasta viimeisen sekunnin vapareihin, jolla Gulls piti sarjapisteet itsellään. Vaikka Karhubasket voitti levypallot 37-44 ja heitti kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella, niin 16 menetystä oli liikaa voittotaisteluun. Gullsien tehomiehet olivat Chris Ortiz 28 pisteellä ja Juwan Staten keräsi 22 pisteen saldon.

 

Seagulls löytyy sarjataulukon sijalta kahdeksan eli se pitää hallussa viimeistä pudotuspelipaikkaa. Gulls koki keskiviikkona karvaan 79-80 kotitappion Lapuan Kobrille, kun Jussi Turja heitti kolmosellaan lapualaiset voittoon viimeisellä sekunnilla. Tuossa kamppailussa Lokkien tehomies oli Wayne Blackshear (25/7), mutta hänen heittoprosentit jäivät vaatimattomaksi. Takamies Juwan Staten (18/3/7) oli myös vahva ja Tuukka Kotti (7/12) hallitsi levypalloja, mutta menetti pelivälineen neljästi. Joukkueen parhaat pelaajat +/-tilastossa olivat Alex Vaenerberg (8/1) saldolla +5 ja Timo Heinonen (8/4/3) tilastoi lukeman +6.

Seagulls lähtee Kauhajoelle neljän vierastappion putkessa. Heidän edellinen vierasvoitto on joulukuun puolivälistä, jolloin se haki voiton Lapulta pistein 81-104. Sen jälkeen se pelasi tiukkoja kamppailuja vieraissa. Sarjakärki Vilpas oli parempi Salossa lukemin 80-79, Joensuussa europeleissä ahertava Kataja oli parempi 83-81 ja Kouvot voitti lokit 89-86. Gulls on kaudella pelannut 12 vierasottelua ja voittanut niistä kolme. Yksi voitto on tullut Lapualta ja muut ovat tulleet Nokialta (75-118) sekä marraskuun loppupuolella Uudestakaupungista (66-80). Viisi viimeistä ottelua joukkue on pelannut saldolla 2 voittoa ja kolme tappiota. 10 edellisen kamppailun saldo on 4/6.

Gullsien kokoonpano on kauden mittaan elänyt, sillä myös helsinkiläisiä ovat loukkaantumiset kiusanneet. Jenkki Wayne Blackshear (19,4/4,6/2,3) oli pitkään loukkaantuneena ja häntä kävi tuuramassa parikin eri pelaajaa. Takamies Juwan Statenin (17,1/2,6/5) mukaantulo vahvisti joukkueen takakenttää. Christopher Ortiz (15,5/6,1/1,6) oli vahvasti esillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kisahallissa. Uusin tulokas joukkueessa on 198 senttinen laituri Alexander Ruoff (10/4/3,5), joka on saanut alle kaksi ottelua. Keskiviikkona Ruoff ei ollut kokoonpanossa Kobria vastaan.

Laadukkaiden jenkkien lisäksi Seagulls joukkueesta löytyy hyviä kotimaisia pelaajia. Tärkein pelaaja lienee maajoukkueen sentteri, kokenut ja kaiken nähnyt Tuukka Kotti (14,2/9,6/2,7). Toinen pelaaja, joka on pelannut joukkueen kaikissa 23 ottelussa, on Ricky Waxlax (5,3/3,3). Waxlax on esittänyt erinomaisia otteita, joten valmentaja Mikko Larkas on nostanut hänet joukkueen avausviisikon vakiokasvoksi. Keneltäkään pelaajalta ei löydy enempää kokemusta kuin Timo Heinoselta (6,4/2,4). Alex Vaenerberg (4,2/1,9/2,5) tuuraa viisikkoa takamiehen tontilla ja tuon penkiltä tarvittavaa energiaa puolustukseen.

Voitto-otteluissa Gulls heittää kakkoset lähes 56 prosentin tarkkuudella, kolmoset 37,9 prosenttisesti ja luo hyvät heittopaikat 21,5 syötön keskiarvoilla. Tappio-otteluissa syöttöjä kertyy vain 16,6 kappaletta ottelua kohden, joten Karhubasket tarvitsee voittoon hyvää puolustusta, joitten vieraille hyviä tekopaikkoja siunaannu. Karhubasketin pitäisi pystyä voittamaan levypallot, jotta se pääsee säätämään ottelun temmon sille sopivaksi. Lisäksi menetykset tulee pitää minimissä.

– Kauhajoki on sarjan kuumimpia joukkueita ja meillä vielä paljon tekemistä oman pelin kanssa, valmentaja Mikko Larkas kertoo ennakossa. – Hyvällä pelillä avaimet voittoon. – Samanlaisella pelillä, kuin kotona keskiviikkona, ei pysytä kyydissä sekuntiakaan.

Seagulls kokoonpano: Vaenerberg, Staten, Heinonen, Kotti, Ortiz, Laakso, Granlund, R.Waxlax. E.Waxlax, Blackshear, Ruoff.

Karhubasket – Seagulls lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Tervetuloa!