UUTISET

31.01.2019

KARHUBASKET VIIKON TOISEEN VOITTOON URA BASKETISTA

Karhubasket pelasi jo viikon toisen pelin keskiviikkona, kun puolustavan mestarin kotiluolaan oli saapunut Kaarinan Ura Basket. Maanantaina joukkueet kohtasivat Turussa ja silloin kauhajokiset olivat selvästi parempia, voittaen lukemin 75-99.

Maanantaina Karhubasket nappasi komennon heti alussa, mutta uusintaottelussa Ura Basket oli matkassa selvästi paremmalla peli-ilmeellä. Stephen Croone (7/2) oli tutun vikkelä liikkeissään ja vahva sentteri Jesse Perry (16/6/3) nosteli palloja vastustamattomasti koriin. Kotijoukkuetta piti alussa pystyssä Greg Mangano (26/7/2), joka keräsikin ottelussa kentän korkeimman pistesaaliin. Ensimmäisen kympin lopussa Perryn kakkoset veivät Uran viiden pisteen johtoon (16-21), mutta Okko Järvi (22/3/3) kiri tilanteeksi 22-23, kun lähdettiin toiselle neljännekselle.

Toisella kympillä pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Kotijoukkue piti pitkään hallussaan pisteen tai parin johtoasemaa. Hieman ennen puoliaikaa Okko Järvi rakensi oranssipaidoille viiden pisteen etumatkan, mutta tarkkakätinen Avery Woodson (8/4/2) muovasi kolmosella puoliaikatilanteeksi 39-37.

Okko Järvi on lähellä Korisliigan kuukauden pelaaja palkintoa (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen puoliajan aluksi Ville Hänninen (8/3) ja Croone vievät vieraat johtoon. Hetkeä myöhemmin Hänninen oli toistamiseen asialla bonuskaaren takaa, mutta Karhubasket tuli tasoihin Manganon korilla ja kahdella vaparilla. Cameron Jones (17/6/5) onnistui myös vapaaheitoissa, joten kotijoukkue oli neljänneksen puolivälissä johdossa lukemin 47-45. Kympin lopussa Ura juuttui 54 pisteeseen ja kotijoukkue nykäisi Marvin Singletonin (14/3/2) johdolla 8-0 jakson ja pääsi päätösneljännekselle 63-54 johtoasemasta.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Viimeisen kympin neljän ensimmäisen minuutin aikana Ura ei saanut pistettäkään, joten Karhubasket kasvatti etumatkansa 23 pisteeseen (77-54). Rene Rougeau (8/10/4) heilutti tahtipuikkoa, eikä Uran kaukoheittopeli ollut uomissaan. Pelin loppu oli enää kosmetiikkaa ja summerin soidessa liikuntahallin valotaululla olivat lukemat 93-70.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin voiton takeena olivat toisen puolikkaan hyvän puolustuksen lisäksi hyvä levypallopeli. Oranssipaidat voittivat levyrit 41-31. 11 irtopalloa haettiin Uran korilta, joista joukkue sai arvokkaita toisia yrityksiä. Menetykset pysyivät kymmenessä, kun vieraille niitä tuli 15 kappaletta. Kumpikin joukkue osui kolmosissa 33 prosentin tarkkuudella, mutta Karhubasket jakoi 21 syöttöä, joista se pääsi ajelemaan korille. Ajot palkittiin koreilla ja 17 vaparilla, jotka upposivat erinomaisella 94 prosentin tarkkuudella.

– Ura aloitti tänään hyvin ja he heittivät alkuun pari kovaa heittoa sisään, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertasi ottelun alkua. – Vastustaja oli tänään parempi kuin maanantaina ja siitä pitää antaa heille tunnustusta. – Painotin joukkueelle ennen ottelua, että tästä tulee vaikea ottelu, jos mietimme menneitä. – Pelejä on tiiviillä aikataululla, mutta uskon että palaudumme tästä lauantaiksi, sillä painotimme palautusta jo maanantain jälkeen. – Onneksi Eero sai tänään muutaman minuutin alle ja saamme häneltä muutaman lisäminuutin seuraavassa pelissä. – Laihonen on vielä sivussa, mutta onneksi Niskanen pystyi tänään pelaamaan ihan ok pelin yhdellä kädellä, Laakso kiitteli omiaan.

Karhubasket kohtaa lauantaina kotiluolassa Helsinki Seagullsit. Lokit liihottavat varmasti ärsytettyinä lakeuksille, sillä keskiviikon kierroksella Kobrat hakivat voiton viimeisen sekunnin kolmosella Kisahallista. Ja muistissa on vielä Karhubasketin vierailu Helsingistä, silloin kauhajokiset joutuivat kotimatkalle niukan tappion jälkeen. Lauantain ottelua alkaa kello 17. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com.