UUTISET

27.01.2019

OTTELUENNAKKO: URA BASKET – KARHUBASKET – URA BASKET

Mukavassa neljän ottelun voittoputkessa etenevä Karhubasket (13 voittoa/8 tappiota) vierailee maanantaina Turussa, jossa se kohtaa Korisliigan jumboksi valuneen Ura Basketin (6/17). Uran tappioputki on kahdeksan ottelun mittainen. Joukkueen viimeisin voitto tuli joulukuun 11. päivä, kun Gulls lähti kotimatkalle Helsinkiin 89-74 tappion jälkeen. Karhubasketin viikko ei tule olemaan helppo, sillä maanantain vierasottelun jälkeen joukkueet kohtaavat uudelleen keskiviikkona karhuluolassa. Lauantaina oranssipaidat kohtaavat kotisalissa Helsinki Seagullsit.

Karhubasket pitää tiukasti otteessaan Korisliigan sijaa neljä. Sen edellä sijoilla kolme ja kaksi ovat KTP sekä Pyrintö. Nämä kolme joukkuetta taistelevat sijoituksista sarjajohtaja Salon Vilppaan takana. Vilpas hävisi lauantaina Pyynikillä, joka tasoitti sarjan kärkeä lisää. Joensuun Kataja yrittää tosissaan mukaan taisteluun pudotuspelin ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

Karhubasket voitti edellisessä ottelussa kotiluolassa Kouvolan Kouvot 82-79. Kouvot olivat matkassa vajaalla joukkueella, mutta poissaoloja on kauhajokisillakin ollut runsaasti. Sentteri Taylor Johnsin kausi päättyi alavartalovammaan ja sama vamma on pitänyt Kazembe Abifin sivussa jo useamman kuukauden. Viime peleistä sivussa ovat olleet myös Eero Innamaa ja Mikael Laihonen, mutta heidän toivotaan palaavan kokoonpanoon pian. Sivussa on myös nuori Joona Hakamaa.

Neljän ottelun voittoputkessa Karhubasket on Kouvojen lisäksi voittanut Korihait vieraissa (55-97) ja BC Nokian (98-75) sekä KTP:n (98-87) kotiluolassa. Joukkueen edellinen tappio tuli joulukuun lopussa Pyynikillä. Viisi viimeistä ottelua on siis mennyt saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. 10 edellisen ottelun saldo on seitsemän voittoa ja kolme tappiota.

Karhubasket on kaudella pelannut yhdeksän vierasottelua ja voittanut niistä neljä. Nyt se lähtee uuteen saliin, sillä vastustaja Ura Basket pelaa valtaosan kauden kotiotteluista uudessa Kupittaan palloiluhallissa. Osan kotipeleistään Ura pelaa Littoisten monitoimitalossa. Kupittaalla Ura on voittanut kolme ottelua ja hävinnyt viisi. Littoisissa tilastoihin on tullut vain kaksi tappiota.

– Vaikka joukkuetta koetellaan juuri tällä hetkellä melkoisesti loukkaantumisten myötä, on harjoittelumme ollut silti hyvällä tasolla, Jussi Laakso aloittaa ottelun ennakoinnin. – 5-5 pelaaminen on jäänyt toki vähemmälle, mutta siitä huolimatta olemme otteluissa tehneet tulosta. – Nyt edessä kolmen pelin viikko, joka lähtee käyntiin Suomen Turusta. – Pääsemme vierailemaan ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan hallissa ja kokemaan Ura Basketin vieraanvaraisuuden. – Etenkin pakkipäässä tulee olla hereillä, sillä Ura haluaa hyökätä nopeasti, Laakso painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen (GTD 50 %), Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa (GTD 50 %), Jussi Myllyniemi (GTD 50 %), Greg Mangano.

 

Karhubasket ja Ura kohtasivat karhuluolassa lokakuun lopussa. Silloin Karhubasket oli parempi pistein 92-80. Ura oli tuolloin matkassa vain kahdella jenkillä loukkaantumisten takia. Toinen heistä sentteri Malik Dime jätti sen jälkeen joukkueen, mikä teki ison loven kaarinalaisten kokoonpanoon. Karhubasket on myös muuttanut kokoonpanoa tuon kamppailun jälkeen, sillä sen kaksi parasta pistemiestä Michael Moser ja Durrell Summers ovat jatkaneet matkaansa. Kaarinassa on tuon kamppailun jälkeen käynyt useampikin mies näyttäytymässä, joten edellistä kohtaamista on turha sen enempää analysoida.

Ura pelasi edellisen ottelun viime lauantaina Vantaa Energia areenalla, jossa Seagulls isännöin sitä. Ura ei voittoa pystynyt nappaamaan, mutta esitteli sentterin tontille uuden pelaajan. Hän on 201 senttinen laituri Jesse Perry. Verkkotoimitus luonnehtisi Perryä sentteriksi, mutta mennään niillä tiedoilla, joita on saatavilla virallisista lähteistä. Kaudella 2013-2014 Perry pelasi 24 ottelua Lapuan Kobrien riveissä ja kirjasi tilastoihin 18 pistettä sekä 10 levypalloa. Lauantaina Perry teki saldoksi 17 pistettä ja 12 levypalloa.

Muut jenkit Uran kokoonpanossa ovat 188 senttinen heittokone Avery Woodson (18,9/4,7/2,5), sekä takamiehet Stephen Croone (8,2/2,7/2,8) ja Doug Wiggins (5,7/3/3,5). Woodson ottaa melkein yhdeksän kolmosta (heittoa) ottelua kohden ja upottaa ne hyvällä 38,2 prosentin tarkkuudella. Croone ja Wiggins ovat pelanneet vasta kuusi ottelua, eikä kummankaan heittoprosentit ole mairittelevia.

Uralta jokaisessa 23 ottelussa ovat esiintyneet takamies Fiifi Aidoo (11,7/3,7/5) ja laituri Mikael Sandberg (7/5,3). Näitä miehiä Ura tarvitsee, jotta se voisi kamppailla voitosta. Mutta kyllä valmentaja Kristian Palotien kokoonpanosta laajuutta löytyy. Mukana ovat Eldar Skamo (6,7/5,9/2), Ville Hänninen (8/1,4/1,6), Aleksi Akpaso (7/1,8) ja Eero Sahlberg (4/1,1). Jos kokoonpanoja vertaillaan, niin kyllä tuolla nipulla sarjasijoitus pitäisi olla jotakin muuta kuin viimeinen.

Kuudessa voitto-ottelussa Ura on upottanut kolmoset miltei 40 prosentin tarkkuudella. Levypalloja se on napsinut voittokamppailussa 46,8 kappaletta, kun tappioissa irtopallojen määrä on jäänyt 34,1 kappaleeseen. Toki pitää muistaa, että Dimen lähdön jälkeen levypallovoima hävisi, eikä joukkue ole montaakaan peliä voittanut. Myös menetyksissä on eroa, sillä voitetuissa kamppailuissa niitä tulee 11,2 kappaletta.

– Nyt tarvitaan kotiyleisön tukea enemmän kuin koskaan, valmentaja Kristian Palotie toivoo. – Vastassa puolustava Suomen mestari, jonka materiaali on taas todella kova. – Vaikeilla hetkillä on helppo syyttää muita ja unohtaa, miten pystyy joukkuetta auttamaan. – Toivottavasti kotiyleisön edessä pelaaminen tuo meidät yhteen.

Ura Basketin kokoonpano: Woodson, Skamo, Hänninen, Wiggins, Niemi, Akpaso, Sandberg, Perry, Sahlberg, Croone, Airenne ja Aidoo

Ura Basket – Karhubasket maanantaina kello 18.30 Turussa, Kupittaan palloiluhallissa. Ottelua voi katsella suorana Elisa Viihteen lkautta.

Karhubasket – Ura Basket keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.