UUTISET

22.01.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOUVOT

Karhubasket (12 voittoa/8 tappiota) pitää tukevasti hallussaan Korisliigan sarjataulukossa neljättä paikkaa. Pyrintö on sarjataulukon sijalla kaksi ja KTP kolme. Molemmilla edellä olevalla joukkueella on tappiota myös kahdeksan, joten taistelu pudotuspelien kotiedusta on alkamassa toden teolla. Nousuja top neloseen tavoittelee myös keskiviikon vastustaja Kouvot (10/10), joten panosta ottelussa riittää.

Karhubasket haki lauantaina murskaavan 55-97 voiton Uudestakaupungista. Cameron Jones teki vahvan ensiesiintymisen Korihaita vastaan, joten Mikael Laihosen, Eero Innamaan ja Taylor Johnsin poissaolot eivät sen enempää sotkeneet kauhajokisten peliä. Samat miehet ovat keskiviikkona poissa pelaavasta kokoonpanosta, joten valmistautuminen peliin on ollut normaalia hankalampaa.

Karhubasket on pelannut viisi edellistä ottelua saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. Tuo tappio tuli Pyrinnön vieraana, vuoden 2018 päätteeksi. Sen jälkeen voittoputki on kasvanut kolmeen otteluun ja kotisalissa se on voittanut neljä edellistä kamppailua. 11 kotiottelusta Karhubasket on hävinnyt kolme (BC Nokia, KTP ja Kataja), mikä kertoo siitä, että kauhajokisten pelivire on löytymässä.

Karhubasket ja Kouvot ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Molemmat ovat voittaneet kotipelinsä. Lokakuussa Karhubasket voitti kotipelinsä 84-72, mutta Kouvot kuittasivat tuon joulukuussa 94-79 voitolla. Karhubasketin kokoonpano on muuttunut melkoisesti noista kahdesta kohtaamisesta, joten sen suurempia analyysejä pelatuista otteluista ei tarvitse tehdä. Mutta joukkue joka on voittanut levypallot, jakanut enemmän syöttöjä ja ollut tarkempi kolmosissa, on keskinäiset ottelut voittanut.

– Härkäviikot (8 ottelua, 24 päivään) alkaa kotiottelulla Kouvoja vastaan, Jussi Laakso alustaa keskiviikon kamppailua. – Vaikka kärsimmekin tällä hetkellä kevyestä loukkaantumissumasta, niin joukkueen mieliala on tällä hetkellä korkealla. – Puolustuksellisesti olimme viime ottelussa hyviä, nyt pitää hioa sitä hieman Kouvojen actioneiden suuntaan, jotta voisimme olla hyviä myös keskiviikkona.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Marvin Singleton, Okko Järvi, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

Kouvot on tällä kaudella pelannut 10 vierasottelua. Niistä se on voittanut kolme ja tappioita on tullut seitsemän. Vierasvoitot se on napannut marraskuussa Kaarinasta (55-93) ja Helsingistä 74-88, sekä joulukuun lopussa Lapualta (76-93). Viidestä viimeisestä ottelusta Kouvot on voittanut kolme ja 10 edellisestä kamppailusta kuusi.

Edellisen ottelun Kouvot pelasivat kotisalissa keskiviikkona 16. päivä tammikuuta. Silloin joukkue nappasi voiton Seagullseista pistein 89-86. Kouvot voitti levypallot 46-32 ja jakoi 19 syöttöä. Pallon liike toi hyviä heittopaikkoja, joista kakkoset upposivat 52 prosentin tarkkuudella. Kolmoset eivät löytäneet määränpäätä, sillä osumatarkkuudeksi tuli vain 28 prosenttia, mutta sekin riitti voittoon.

Kouvojen parhaaksi pistemieheksi on noussut sentteri Brian Asbury (19,7/7/2,3). Asbury pelasi viime kaudella Pyrinnössä, joten hän Karhubasketin faneille tuttu kaveri. Laiturit Elbert Matthews (11,3/2,7) ja Jeremy Morgan (11,1/3,9/2,2) sekä takamies David Gonzalves (12,5/2,3/1,8) täydentävät jenkkinelikon.

Kouvojen tärkeimmät pelaajat ovat takamies Tuomas Hirvonen (8,3/2,5/4,9) ja kokenut Ville Kaunisto (11/7,8/1,4). Hirvonen ei ole vielä saanut kaukoheittopeliään kulkemaan, sillä kolmoset osuvat vain 22,5 prosentin tarkkuudella. Kaunisto on jälleen koko Korisliigan parhaita kotimaisia levypallomiehiä ja ottaa 5,3 kolmosta per ottelu. Kolmoset ovat uponneet 34,3 prosentin tarkkuudella.

Tärkeässä roolissa ovat myös Severi Kaukiainen (6,6/1,1/2) ja Teemu Knihtinen (6,1/4,4). Valmentaja Jyri Lehtonen on koulimassa näistä kavereista kovan luokan pelimiehiä. Ilmari Toikkanen (2,4/2) ja Vili Nyman (2,7/2,7) kuuluvat myös pelaavaan rosteriin. Sinne kuuluisi ehdottomasti myös Arttu Saarijärvi (5,55,5/3), mutta hän on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole pelannut kaudella kuin kaksi ottelua.

– Karhu Basket on pelaajavaihtojen jälkeen parantanut puolustustaan ja näyttää valmiilta taistelemaan jälleen mestaruudesta, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen ennakoi peliä. – Urheilullinen joukkue, Manganon moniulotteisuus ja Okko Järven hyvät otteet viime aikoina yhdistettynä Sarcevicin pelintekoon on pelottava yhdistelmä. – Meillä armeijan miehet ovat olleet ampumaleirillä, joten heiltä on odotettavissa hyvää heittopeliä. – 5 vs. 5 -harjoitteluun ei ole ollut mahdollisuutta, joten käytimme tuon ajan tuodaksemme uusvanhoja pelitapa-asioita sisään. – Saarijärvi palaa kokoonpanoon (ikävä kyllä väärälle pelipaikalle) ja loistavasti pelannut Toikkanen on sivussa loukkaantumisen takia noin kaksi kuukautta. – Toikkasen poissaolo ikävä kyllä vaikuttaa myös Korikouvojen pelaamiseen, Lehtonen harmittelee.

Kouvojen kokoonpano: Matthews, Hirvonen, Saarijärvi, Nyman, Kaukiainen, Gonzalvez, Kaunisto, Knihtinen, Morgan ja Asbury.

Voitto-otteluissa Kouvot osuu kolmosissa 35 prosentin tarkkuudella, kun häviöihin päättyneissä kamppailuissa prosentti on jäänyt alle kolmenkymmenen. Suuri ero voittojen ja tappioiden välillä on myös levypalloissa. Voittamissaan otteluissa Kouvot on napsinut 44 levypalloa, ja tappioissa levyreiden määrä on jäänyt 35 kappaleeseen. Levypalloja Kouvot tarvitsevat, jotta he pääsevät kontrolloimaan ottelun tempoa.

Karhubasket – Kouvot keskiviikkona 23. tammikuuta kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!