UUTISET

24.01.2019

KARHUBASKET VOITTI KOUVOT KOTILUOLASSA

Karhubasket kohtasi Kouvot keskiviikkona kotiluolassa. Molemmilla joukkueilla oli haastavat lähtökohdat otteluun. Kotijoukkueelta sivussa olivat Eero Innamaa ja Mikael Laihonen loukkaantumisten takia. Taylor Johnsin kausi päättyi alaraajavammaan, joten kolme rotaation pelaajaa oli poissa. Kouvoilta sivussa olivat David Gonzalvez ja Ilmari Toikkanen. Valmentaja Jyri Lehtonen harmitteli pelin jälkeen, että kolme heidän nuorta pelaajaa olivat olleet armeijassa koko viikonlopun ampumaleirillä, joten harjoituksissa oli ollut vain viisi pelaajaa.

Cameron Jones (19/2/6) teki ensiesiintymisen kotiyleisölle ja pelasi hyvin. Jonesin liike oli hyvää ja sijoittuminen sekä puolustus- että hyökkäyspäässä oli esimerkillistä. Kouvot heitti kolmosia hyvin läpi pelin. Kokenut Ville Kaunisto (13/7/2) käytti heittopaikkansa tarkasti ja johti vieraiden kaukoheittopeliä.

Karhubasket käytti pienoista kokoylivoimaansa hyväkseen, vaikka sentteri puuttui kokoonpanosta. Rene Rougeau (9/6/3) paini hyvin Kouvojen Brian Asburyn (13/4) kanssa ja piti hänet aisoissa. Karhubasket voitti levypallot 42-29 ja malttoi hakea pallon liikkeellä hyviä tekopaikkoja. Syöttöjä tilastoitiin kotijoukkueelle 19 kappaletta, kakkoset upposivat 57 prosentin ja kolmoset 32 prosentin tarkkuudella. Puoliajalla Karhubasket johti 39-37.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmas neljännes pelattiin myös tasaisesti, mutta päätösneljänneksen alkupuolella Bojan Sarcevicin (15/4/2) kolmonen kasvatti oranssipaitojen etumatkan 10 pisteeseen (74-64). Erinomaista pelivirettä jatkanut Okko Järvi (15/5/5) ja useita hyökkäyslevypalloja hakenut Antti Niskanen (3/9) kasvattivat etumatkan 13 pisteeseen, mutta vieraat eivät luovuttaneet.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Tuomas Hirvonen (15/2/4) aloitti Kouvojen kirin kahdella kolmosella ja Kaunisto heitti koriin ottelun neljännen kolmosensa. Kun Asbury upotti kakkosen, niin eroa oli enää neljä pistettä. Viimeisellä peliminuutilla Asbury toi kahdella korilla vieraat pisteen etäisyydelle (80-79), mutta Sarcevic upotti kaksi vaparia ja muovasi taululle päätöslukemat 82-79.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Kouvojen kolmosprosentti oli erinomainen 46. Karhubasket oli hyökkäyspäässä hieman aggressiivisempi liikkeessä kohti koria ja keräsi 16 vaparia, jotka upposivat 75 prosentin tarkkuudella. Vieraat saivat vain yhdeksän vaparia ja osumatarkkuudeksi tuli vaatimaton 56 prosenttia. Kotijoukkue haki Greg Manganon johdolla 12 hyökkäyslevypalloa ja sai niistä arvokkaita toisia sekä kolmansia yrityksiä.

– Otan omaan piikkiin sen, että emme olleet käyneet riittävästi läpi Kouvojen puolustusta, valmentaja Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Sitä olisi ehkä pitänyt harjoitella enemmän. – Meillä oli pelissä hyviä asioita. – Voitimme levypallot ja syöttöjä oli taas mukavasti. – Kouvot heitti hyvin kaaren takaa ja erityisesti Ville Kaunisto sai liikaa heittopaikkoja. – Toivottavasti saamme loukkaantuneita pelaajia takaisin pian. – Taylor Johnsin kausi on ohi ja nyt meidän pitää miettiä mitä teemme. – Otammeko uuden pelaajan mukaan, vain kuntoutuuko Kazembe Abif pelikuntoon nopeasti, Laakso pohti.

Ensi viikolla Karhubasket urakoi kolme ottelua. Maanantaina se matkustaa Ura Basketin vieraaksi ja keskiviikkona joukkueet iskevät uudelleen yhteen karhuluolassa. Lauantaina vieraaksi saapuu Helsingin Seagulls, joten raskas viikko on edessä. Toivottavasti Innamaa ja Laihonen toipuvat nopeasti pelikuntoon, jotta pelaavaan rosteriin saadaan leveyttä.

Sarjataulukossa Pyrintö, KTP ja Karhubasket ovat kaikki kahdeksassa tappiossa sijoilla kaksi – neljä. Europeleissä ahertava Joensuun Kataja yrittää kivuta myös neljän joukkoon.