UUTISET

21.01.2019

KARHUBASKET MURSKASI KORIHAIT

Karhubasket lähti lauantaina hakemaan vierasvoittoa Uudestakaupungista. Asetelmat eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisten takia Eero Innamaa ja Taylor Johns. Mikael Laihosen toipuminen on vielä vaiheessa, eikä hänkään ollut pelikunnossa. Cameron Jones oli pukenut peliasun päälleen ja teki ensi esiintymisen puolustavan mestarin kokoonpanossa.

Vieraat nappasivat runsaassa kolmessa minuutissa 2-7 johtoaseman, joten Korihaiden valmentaja Damion Dantzler yritti herätelle joukkuetta aikalisällä. Se ei pelin kulkua muuttanut, sillä Cameron Jones (16/6) naulasi vaparin ja Antti Niskasen (13/5) kolmosella ero venähti jo 11 pisteeseen. Kotijoukkue menetti pelivälinettä toistuvasti ja Karhubasket rankaisi näistä kovilla prosenteilla. Niskanen ja Rene Rougeau (18/6/4) muuttivat taululle lukemiksi 2-19, joten Hait oli pakotettu jo toiselle aikalisälle. Chris Jenkins (12/5/2) ja Topias Kuukkanen (10/3/2) onnistuvat neljänneksen loppuun, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 7-20.

Toisen neljänneksen alussa Greg Mangano (16/7/3) onnistui kahdessa kolmosessa ja Okko Järvi (20/9/5) yhdessä, joten ero kasvoi 22 pisteeseen. Neljänneksen puolivälissä lukemat olivat jo 11-44 ja peli oli käytännössä taputeltu. Puoliajalle poistuttiin lukemissa 20-51.

Okko Järvi jatkoi hyvää pelivirettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannella neljänneksellä Marius van Andringa (6) onnistui kahdessa perättäisessä kolmosessa, mutta se ei pelin kulkua muuttanut. Järven johdolla vieraat menivät menojaan ja kymppi päättyi lukemiin 36-68.

Viimeinen neljännes päättyi lukemiin 55-97, joten Karhubasket kirjasi 42 pisteen vierasvoiton. Karhubasket voitti levypallot 28-49 ja liikutteli palloa mukavasti pelaajalta pelaajalle, josta kertoo 22 syöttöä. Bojan Sarcevic (6/5/7) johti vieraiden peliä mallikkaasti ja Okko Järvi jatkoi vahvoja esityksiä. Cameron Jones teki kelpo debyytin, vaikka vastustajan heikko pelivire ei paras mittari ollutkaan.

– En ole ennen nähnyt joukkueeltani näin hyvää puolustusta, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kiitteli omiaan. – Se oli suurin syy voittoon. – Puolustaminen meni juuri niin kuin olimme suunnitelleet ja Cameron oli hyvä lisä puolustuspeliin. – Pystyimme haastamaan heidän heitot, eikä Hait upottaneet vapaitakaan heittoja. – Lisäksi meidän faniryhmä toi mukavasti lisävirtaa meille, joten iso kiitos heille, Laakso kiitteli.

Joukkue kiitti fanejaan hyvästä kannustuksesta pelin jälkeen (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket palaa kotiluolaan keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Kouvot. Kouvolalaiset ovat sarjataulukossa kauhajokisten takana sijalla viisi, joten keskiviikon kamppailu on tärkeä sarjasijoitusten kannalta. Karhubasketin otteluohjelma jatkuu tiiviinä, sillä Kouvot pelin jälkeen ohjelmassa on kaksi kamppailua Ura Basketia vastaan.