UUTISET

13.01.2019

KARHUBASKET KOTIVOITTOON BC NOKIASTA

BC Nokia haki vierasvoiton karhuluolasta, kun nokialaiset vierailivat Kauhajoella lokakuussa. Lauantaina Karhubasket lähti hakemaan voittoa ja kasvattamaan voittoputkea kotisalissa neljään otteluun.

BC Nokia aloitti kuitenkin terävästi. Vaikka joukkueen kokoonpanosta puuttuivat pelaavan rotaation Niko Mattila ja Daniel Dolenc, niin Sean O’Mara (24/6) laittoi palloa vastustamattomasti alta sisään. Kun Dragan Labovic (18/6/2) vielä naulasi kolmosen, niin vieraat johtivat 2-11. Kotijoukkueen tilannetta vaikeutti sentteri Taylor Johnsin (9/3) nopeat virheet ja Mikael Laihosen puuttuminen kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Nokialaiset hallitsivat ensimmäistä kymppiä, mutta Karhubasket kiri ensimmäisen neljänneksen lopussa eron kolmeen pisteeseen (20-23).

– Johdimme 18-23 ja meillä oli ensimmäisen kympin viimeinen hyökkäys. – Menetimme pallon ja vastustaja pääsi juoksemaan helpon korin, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen harmitteli pelin jälkeen. – Toinen neljännes oli taas meiltä huono, kuten parissa edellisessäkin ottelussa ja meidän konsepti hajosi. – Meiltä puuttuu johtava pelaaja, joka laittaisi homman näillä hetkillä kuntoon, Tuominen tuskaili.

Toden totta, Karhubasket käänsi ottelun toisella neljänneksellä. Greg Mangano (25/7/3 torjuntaa) oli tarkkana bonuskaaren takaa ja johdatti kotijoukkueen karkumatkalle. Kapteeni Bojan Sarcevic (13/3/12) löysi vapaat pelaajat, ja Karhubasket johti puoliajalla lukemin 48-35.

Kolmannella neljänneksellä Karhubasket painoi kaasua ja karistivat vieraat kannoilta. Rene Rougeau 19/12/3) oli tutun energinen ja Marvin Singleton (12/6/2) käytti tekopaikat hyväkseen. Kolmen neljänneksen jälkeen kauhajokiset johtivat 76-54.

Nokia ei luovuttanut viimeisellä kympillä. Okko Järvi (14/5) ja Antti Niskanen (5/3) kuitenkin sinetöivät pelin Karhubasketille. Kotijoukkue liikutti jälleen palloa hyvin ja tilastoi 20 syöttöä. Se voitti levypallot 42-34 ja kun kolmoset upposivat mukavalla 37 prosentin tarkkuudella, niin voitto oli selviö. Päätössummerin soidessa valotaululla olivat lukemat 98-75.

– Mukava tekeminen on jatkunut harjoituksissa ja olen varsin tyytyväinen meidän pelaamiseen, valmentaja Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Uusi pelaaja Cameron Jones on saapunut ja meillä on nyt viikko aikaa ajaa häntä sisään pelisysteemiimme. – Hän saattaa pukea peliasun päälleen ensi lauantaina Uudessakaupungissa, Laakso lupaili.

Voitolla Karhubasket sementoi asemiaan Korisliigan tiiviiseen kärkiryhmään. Vilppaan takana Pyrintö, KTP, Kataja ja Karhubasket taistelevat tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Tähän joukkoon pyrkii mukaan myös Kouvot. Runkosarjaa on kuitenkin puolet pelaamatta, joten mitä vain voi tapahtua. Ensi lauantaina joukkue lähtee hakemaan voittoa Korihaista, mutta hyvässä muistissa on edellinen vierailu Uudessakaupungissa. Silloin kauhajokiset tarvitsivat pienen ihmeen kolmannella kympillä, joten helppoja voittoja Korisliigassa ei ole.