UUTISET

22.10.2023

KARHUBASKET HAKI VOITON KOUVOLASTA

Karhubasket pääsi tuulettamaan kolmatta perättäistä voittoa Kouvolassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokiset lähtivät lauantaina hakemaan kolmatta perättäistä voittoa, kun Viitalan bussin keula oli käännetty kohti Kouvolaa, jossa Korisliigan kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla aloittanut Kouvot isännöin oranssipaitoja.

Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta Malik Ellison (keskivartalovamma) ja Kouvoilta Joel Mäntynen. Kauhajokiset saivat jälleen tukea omilta faneiltaan, jotka olivat äänekkäästi omiensa puolella täyden fanibussin voimalla.

Alussa Kouvot pitivät johtopaikkaa, mutta vieraat ottivat pelin haltuun Courtney Fortsonin (13/9/8) ja Eemi Luukkosen (21/1/2/2 riistoa) kolmosilla. Avausneljänneksen loppupuolella Karhubasket otti 10 pisteen karkumatkan, kun Shawn Hopkins (10/2) ja Horace Spencer (15/9/3/5 torjuntaa) nostivat pallot koriin. Ero käväisi vielä 11 pisteessä, mutta kouvolalaiset veivät kympin lopun Aapeli Alasen (13/7) johdolla 7-0, joten toiselle kymmenminuuttiselle vaihdettiin lukemissa 20-24.

Eemi Luukkonen oli ottelun hahmo (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokiset kasvattivat etumatkansa yli 10 pisteen, kun Topias Palmi (18/6) upotti kolme kolmosta pariin minuuttiin. Vieraat yrittivät karkuun, mutta Kouvot pistivät hanttiin, eivätkä antaneet eron kasvaa. Juuri ennen puoliaikaa kotijoukkue oli tullut neljän pisteen etäisyydelle Kyle Loftonin (16/3) korilla, mutta juuri ennen puoliaikaa Eero Innamaa (3/6/3) onnistui kolmosessa, joten tauolle lähdettiin tilanteessa 45-53.

Vieraat venyttivät eron 12 pisteeseen vajaassa kolmessa minuutissa. Jyri Lehtonen kutsui joukkueensa aikalisälle lukemissa 49-61. Seuraavat pari minsaa mentiin Kouvojen tahdissa, Quanterrius Jacksonin (21/8/5 riistoa) heilutellessa tahtipuikkoa. Oli Janne Koskimiehen vuoro pyytää aikalisää. Ricardo Lindo (14/14) kavensi eron kahteen, mutta sitten oranssipaitojen 0-11 kolmessa minuutissa teki lukemiksi 59-72, eikä Kouvot tuosta enää nousseet. Luukkonen ja Tahj Eaddy (1/1/3) kasvattivat vieraiden putken lopulta 15 pisteeseen. Kouvot leikkasivat kympin lopussa tilanteeksi 64-76.

Päätösneljänneksellä Karhubasketilla ei ollut hätää voiton suhteen, vaan se kirjattiin lopulta lukemin 79-88. Karhubasket hävisi levypallot 53-42 ja antoi isännille peräti 20 hyökkäyslevyriä. Lisäksi kauhajokisille tuli enemmän menetyksiä (KB 13, Kouvot 10), mutta Karhubasketin puolustus piti Kouvojen heittotarkkuudet matalina. Kouvot osuivat kakkosissa 34 ja kolmosissa 26 prosentin tarkkuudella. Oranssipaitojen lukemat olivat kakkosissa 50 ja kolmosissa 41 prosenttia. Karhubasket paransi jälleen pallon liikettä, kirjaamalla nyt 25 syöttöä. Eemi Luukkonen pelasi loistavan ottelun ja kirjasi pääsarjauran piste-ennätykseksi 21 pinnaa. Takamies Fortson hätyytteli tripla-tuplaa, mutta jäi siitä yhden levarin ja kahden syötön päähän.

Courtney Fortson (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Olen peliin tyytyväinen, sillä jos voittaa Kouvolassa ja pitää Kouvot alle 80 pisteessä, niin suoritus on hyvä. Tiesimme, ettei tästä tule mikään helppo ottelu. Meidän korinteontehokkuus oli tänään parempaa kuin vastustajalla, mikä on edellisissä otteluissa ollut heikompaa. Kouvot eivät tänään päässeet hyviin tekopaikkoihin, pystyimme pakottamaan heitä vaikeampiin ratkaisuihin. Lisäksi meillä oli heitto-onnea molemmissa päissä. Pysyimme myös tänään poissa virhevaikeuksista. Olemme saaneet parempia heittopaikkoja, kun pallon liike on parantunut kauden edetessä, Koskimies taustoitti parantunutta kaukoheittopeliä.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Saksan Rostockissa, jossa on ohjelmassa FIBA Europe Cupin toinen ottelu. Kauhajokiset hävisivät Europe Cupin -avausottelun kotona IKH Areenssa Liettualaiselle Jonava CBetille viime keskiviikkona lukemin 88-104. Rostock hävisi avausottelunsa vieraissa Kyproslaiselle Larnaca AEK:lle 78-76. Kyseessä on siis molemmille erittäin tärkeä ottelu, jos joukkueet mielivät jatkaa FIBA Europe Cupissa 16 parhaan joukkoon.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on tulevana lauantaina 28.10., kun IKH Areenaan saapuu Rene Rougeaun ja Okko Järven tähdittämä Helsinki Seagulls. Seagulls voitti kauhajokiset viime kevään finaaleissa, joten olisiko nyt revanssin paikka? Liput Korisliigan kärkiotteluun saa osoitteesta Lippu.fi. Ensi lauantain ottelu alkaa IKH Areenassa kello 18 ja areenan lipunmyynti alkaa kello 16, kun ovet avautuvat.