UUTISET

03.12.2019

OTTELUENNAKKO: HELSINKI SEAGULLS – KARHUBASKET

Karhubasket (11 voittoa/6 tappiota) matkustaa keskiviikkona Helsinkiin, jossa se kohtaa legendaarisessa Kisahallissa sarjakärki Helsinki Seagullsit (14/3). Karhubasket nappasi viime lauantaina kotivoiton sarjakakkosesta Salon Vilppaasta, joten kärkiottelut saavat jatkoa.

Karhubasket on viime aikoina ollut hyvässä iskussa. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet neljä voittoa. Tappio tuli edellisessä vieraspelissä viime tiistaina BC Nokiaa vastaan. Kauden toinen tappio nokialaisille tuli lukemin 81-72. Vieras salissa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneella Karhubasketilla on kulkenut mukavasti. Saldo kahdeksasta vieraspelistä on viisi voittoa ja kolme tappiota. Tappiot ovat tulleet Nokian lisäksi Salossa Vilppaalle, ja Tampereen Pyrinnölle.

Karhubasket ja Gulls kohtasivat lokakuun 20. päivä karhuluolassa. Silloin yksi sarjan suurimmista ennakkosuosikeista oli parempi lukemin 93-100 ja vei sarjapisteet mukanaan. Tuo kotitappio oli Karhubasketin kolmas perättäinen, mutta sen jälkeen voittoputki kotisalissa on kasvanut viiteen otteluun. Kauhajoella Gulls iski ensimmäiselle ja viimeiselle neljännekselle 32 pistettä, mikä riitti voittoon. 178 senttinen takamies Richard Williams teki 24 pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Williams upotti kolmoset peräti 80 prosentin tarkkuudella. Timo Heinonen säesti 17 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Gulls upotti joukkueena kolmoset 50 prosentin tarkkuudella, mikä oli Karhubasketille liikaa. Kotijoukkueen parhaat olivat 22 pistettä tehnyt Cameron Jones ja 20 pinnaa tehnyt Samme Givens.

Karhubasket ja Seagulls ovat iskeneet yhteen Korisliigassa 30 kertaa. Karhubasket on voittanut niistä 19. Viimeisten 10 ottelun aikana kauhajokiset ovat olleet niskan päällä, sillä näistä 10 edellisestä kohtaamisesta Karhubasket on voittanut kahdeksan.

– Seagullsin tasoinen hyökkäysjoukkue on saatava tekemään mahdollisimman paljon töitä jokaisen korin eteen, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies pohtii. – Helppoja pisteitä ei ole varaa antaa, joten pallosta huolehtiminen ja levypallopeli ovat erittäin tärkeitä. – Saadessamme pidettyä pelin vähäkorisena, meillä on mahdollisuudet aiheuttaa kauden ensimmäinen tappio Kisahallissa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

 

Karhubasketin kahteen mestaruuteen valmentama Jussi Laakso on johdattanut Seagullsit suoraan runkosarjan piikkipaikalle. 17 ottelusta joukkue on voittanut 14. Kaikki kolme tappiota ovat tulleet vieraissa, joten vielä yksikään joukkue ei ole hakenut sarjapisteitä Kisahallista. Vierastappiot ovat tulleet Kouvolassa, Salossa ja viime perjantaina Kotkassa. Kotkassa KTP oli parempi pistein 101-85. Samalla päättyi Gullsien kahdeksan ottelun voittoputki, ja KTP pilasi lokkiparven ilman tappioita sujuneen marraskuun.

Seagulls tehokas hyökkäyspeli tekee koko Korisliigassa eniten pisteitä ottelua kohden. 93,6 pistettä syntyvät tarkalla heittopelillä. Kakkoset helsinkiläiset upottavat 58,4 prosentin tarkkuudella ja kolmosissa tarkkuus on 40,7 prosenttia. Kakkosissa Seagulls on sarjan toiseksi ja kolmosissa tarkin. Kun tuohon lisätään vielä Korisliigan paras vapariprosentti 78,2, niin dominointi heitto-osastolla on selviö. Gulls tilastoi joukkueista eniten syöttöjä, 22,6 kappaletta ottelua kohden, joten liikuttelemalla palloa löytyvät ne helpot heittopaikat. Gulls myös menettää pelivälineen vain 8,8 ottelua kohden. Karhubasketin aseena ovat sarjan tarkimmat kakkoset, 58,6 prosenttia ja hyökkäyslevypallot, joita joukkue hakee 12,5 ottelua kohden.

Laakson johtaman lokkiparven liito on ollut komeaa, mutta niin sen pitääkin olla, kun katsoo joukkueen rosteria. Susijengin kapteeni Shawn Huff (12/4,5/1,2), Susijengin sentteri Tuukka Kotti (9,6/6,6/2,7) ja Susijengin laituri Antti Kanervo (14,3/2,1/2,4) muodostavat kovan keskiön joukkueeseen. Siihen lisätään vielä kokenein Korisliigapelaaja Timo Heinonen (8,6/3,7/2,1), niin kokemusta niin maajoukkue- kuin Korisliigapeleistä on enemmän kuin monella joukkueella yhteenlaskettuna.

Hyvin osuneet jenkkivalinnat tukevat Gullsien hyvää joukkuepelaamista. Karhubasketissa viime kaudella esiintynyt sentteri Kazembe Abif (9,9/4,2) antaa Kotille arvokkaita lepominuutteja. Takamies Richard Williams (11,3/3,8/6,8) jakaa 6,8 syöttöä ottelua kohden. Toinen jenkkitakamies Trae Bell-Haynes (11,8/3,7/4,8) jakaa 4,8 syöttöä, joten Gulls on välttynyt siltä ongelmalta, joka joskus saattaa olla ongelmana jenkkitakamiesten kanssa. 196 senttinen laituri Elijah Stewart (17,4/3,8/1,5) pussittaa vajaassa 30 minuutissa 17,4 pistettä ja tekee sen vielä tarkasti. Kakkosten prosentti on 67,9 ja kolmosissa 41,1. Kolmosia mies ottaa kuitenkin 6,6 kappaletta ottelua kohden.

Tähän pelaavaan yhdeksikköön pitää vielä laskea noin 10 minuuttia peliaikaa saava Ricky Waxlax (2,2). Nuoret Sakari Laakso (1,7/1,1), Erik Waxlax (1) ja Daniel Lindner odottavat nälkäisinä omaa vuoroaan murtautua parrasvaloihin.

– Kisahallissa keskiviikkona vastassa tuttuakin tutumpi joukkue, joten varmasti tiedossa on hieno ja tunteikas ottelu, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon ottelua. – Vaikka saimmekin selkäsaunan Kotkassa, on asiat analysoitu joukkueen kanssa ja olemme pykälän verran valveutuneempia siitä mitä meidän pitää parantaa. – Pienimuotoinen flunssa-aalto luo kokoonpanoomme vielä pieniä epävarmuustekijöitä. – Show must go on.

Kokoonpano: Trae Bell-Haynes (GTD50%), Richie Williams, Erik Waxlax, Shawn Huff, Timo Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Tuukka Kotti, Daniel Lindner (GTD50%), Sami Tahvanainen (GTD50%), Elijah Stewart (GTD50%), Kazembe Abif, Ricky Waxlax.

 

Helsinki Seagulls – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Kisahallissa.

Mahtavaa on, että Karhubasketin fanit ovat tekemässä täsmäiskun Kisahalliin, joten lehtereitä saadaa joukkueeseen lisävirtaa.

Peliä voi katsella suorana myös Elisa Viihteen kautta.

Kisakatsomo on rakennettu Pub Janoiseen Leipuriin, jossa voi nauttia herkullisesta Hot Wing Buffasta, virvokkeista ja hyvästä seurasta.