UUTISET

02.12.2019

KARHUBASKET VOITTI VILPPAAN

(kuva: Erkki Hautaviita)

Viime lauantaina nähtiin karhuluolassa tunteellinen peli, kun Karhubasket, Vilpas ja saliin saapunut runsaslukuinen yleisö, kunnioittivat ennen ottelun alkua Mika Perälää hiljaisella hetkellä. Tämä herkisti kaikki ja pelin jälkeen ajatukset olivat muualla.

– Jos puhuisin jostain muusta kuin pelistä, Vilppaan valmentaja Ville Tuominen sanoi pelin jälkeen. – Elämässä on aika paljon tärkeämpiä asioita, kuin yksi koripallopeli. – Sen mitä urheilu pystyy meille antamaan, niin äsken kaksi tuntia kentän vierellä pomppineena, mitään muuta ei ollut mielessä. – Sitä elää pelissä niin vahvasti mukana. – Se antaa pakokeinoja, muuta ajateltavaa tai miksi sitä nyt haluaakin sanoa. – Siitä se urheilu on hieno asia. – Meillä Salon päässä Mikko Koivistolle syntyi lapsi ja mitä täällä Kauhajoella on tapahtunut, niin ovat hurjia asioita, eikä tällainen yksittäinen asia tunnu missään. – Elämä jatkuu ja show must go on, kuten ennen peliä soikin. – Kauhajoelta hieno suoritus, että kasasivat itsensä ja taistelivat noin, kuten juuri näimme, Tuominen summasi tuntemuksensa hienosti.

Samoilla linjoilla oli myös Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies. – ​Kiitos kaikille, sillä katsomossa oli paljon oranssia päällä, kuten toivoimme. – Torstai oli shokki. – Sen jälkeen Karhubasketin yhteisö on näyttänyt voimansa. – Se tuki mitä meidän joukkue on tässä tilanteessa saanut, oli upeaa. – Perjantaina soitettiin muutamat puhelut ja rupesi tuntumaan siltä, että Mikin toive olisi ollut, että pelaajat pelaa ja valmentajat valmentaa, ja mennään pelaamaan lauantaina. – Halusimme pistää Vilppaan lujille, voitto oli hieno suoritus meidän pelaajilta. – Tämä oli vain yksittäinen peli, kuten Ville sanoi. – Olemme menettäneet yhden ison Karhubasket-sydämen. – Ajatukset ovat olleet Kirsin ja Joonan luona. – Elämän pitää jatkua ja nämä ikävätkin asiat ovat osa elämää, Koskimies summasi ajatuksensa.

Karhubasketin valmentajat Janne Koskimies ja Janne Hänninen (kuva: Erkki Hautaviita)

Itse pelissä edettiin kotijoukkueen tahdissa viimeiselle kympille asti. Karhubasket voitti nihkeän kolmannen neljänneksen 14-9 ja piti päätösneljänneksen puolivälissä 10 pisteen johtoasemaan (64-54) hallussaan Alex Thompsonin (14/4) kakkosen jälkeen. Evan Yates (11/6/2) kasvatti oranssipaitojen johdon 12 pisteeseen ja kaikki näytti kotivoiton suhteen hyvältä. DJ Lasterin (12/2/2) kakkonen sytytti Vilppaan kiriin. Vieraat voittivat viimeiset kolme minuuttia 1-12 Christopher Flemmingsin (15/5) johdolla.

Juuri Flemmings tasoitti pelin numeroihin 69-69 kolmosellaan, vain noin parikymmentä sekuntia ennen loppua. Karhubasket piti aikalisän ja 2,5 sekuntia ennen päätössummeria Yates pääsi virheen jälkeen vapaaheittoviivalle. Ensimmäinen vapari upposi, joten Yates heitti toisen tahallaan ohi, jottei Vilpas päässyt aikalisän kautta hyökkäysalueelle yrittämään tasoitus- tai voittoheittoa. Henri Kantonen (6/11/4) poimi levypallon, mutta peliaika loppui, joten Karhubasket nappasi viidennen perättäisen kotivoiton lukemin 70-69.

Molemmat joukkueet jäivät kakkosissa alle 50 prosentin tarkkuuden. Karhubasketin prosentiksi tuli 49 ja Vilppaan 46. Myös kolmoset upposivat nihkeästi, sillä salolaisten prosentti oli 31 ja Karhubasketin 26 prosenttia. Levypallot menivät 43-45 ja menetykset 10-9. Karhubasket oli piirun verran tarkempi vapaaheittoviivalla, upottaen vaparit 59 prosentin (13/22) tarkkuudella. Vilppaan vapaheitot upposivat 47 prosentin (7/15) tarkkuudella.

– Aika nihkeä pelin minun mielestä, loistavaa alkukautta pelannut Henri Kantonen jutteli pelin jälkeen. – Emme saaneet hyökkäystä rullaamaan, kun kotijoukkue oli tehnyt muutoksia puolustuspelaamiseen ja vaihtoivat aika lailla kaikissa tilanteissa puolustajaa. – Emme siiten saanet 69 pistettä enempää. – Puolustus toimi kohtuullisesti, kun Kauhajoki teki vain 70 pistettä. – Vaikka tilastot eivät sitä kerro, niin kentällä tuntui, että hävisimme korin alla tänään 100-0, Kantonen harmitteli.

Kentän kovimman pistesaldon, 17 pistettä, pussittanut Cameron Jones (17/7/5) oli pelin jälkeen tyytyväinen voittoon. – Tämä voitto ei ollut kaunein voitto kaikista, mutta taistelimme puolustuksessa. – Halusimme voittaa pelin Mikille. – Pari viimeistä päivää ovat olleet vaikeita, mutta mielestäni teimme mitä piti, ja saimme tärkeimmän eli voiton.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa keskiviikkona, kun se vierailee sarjakärki Helsinki Seagullsien vieraana Kisahallissa. Gulls on voittanut kauden kaikki seitsemän kotiotteluaan, joten hankalampaa pelipaikkaa, kuin Kisahalli, ei tällä hetkellä Korisliigassa ole.