UUTISET

27.11.2019

KARHUBASKETIN VOITTOPUTKI PÄÄTTYI NOKIALLA

Karhubasket teki hyvin pisteitä Nokian korin läheisyydestä (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket lähti Nokian vieraspeliin mukavassa kahdeksan ottelun voittoputkessa. BC Nokia oli kuitenkin tyly isäntä. Nokialaiset hakivat peräti 20 hyökkäyslevyriä, voittaen niiden avulla levypallot 50-33 ja nappasi näin voiton pistein 81-72 (42-30).

BC Nokian Niko Mattila korinteossa (kuva: Erkki Hautaviita)

NC Nokian sentteri Daniel Dolenc (19/8) löi pelille ensitahdit. Dolenc teki isäntien kaksi ensimmäistä koria, ja BC Nokia johti runsaassa minuutissa 4-0. Okko Järvi (7/1/1) ja Evan Yates (13/9) toivat Karhubasketin tasoihin, mutta ote säilyi nokialaisilla. Avauskympin puolivälissä Karhubasket piti pariin otteeseen pisteen johtoasemaa. Samuel Givensin (15/4) kakkonen teki lukemiksi 10-11. Sitten Lassi Nikkarinen /7/1) riisti pallon ja teki kakkosen. Heti perään isännät löysivät Teemu Sulosen (3/1 syöttö) kulmasta, jonka kolmonen upposi ja vei isännät 15-11 johtoon. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 17-16, kun Mikael Laihonen (8/2) upotti kolmosen.

Pelin ratkaisu nähtiin toisella kympillä. BC Nokia poimi runsaasti hyökkäyslevypalloja Ladarius Tabbin (9/10/2) johdolla ja nosteli niistä koreja. Karhubasket sinnitteli mukana kympin ensimmäiset minuutit, mutta sitten Niko Mattila (9/2/3) ja Dolenc kasvattivat eron yhdeksään pisteeseen (37-28). BC Nokia vei viiden minuutin pätkän ennen puoliaikaa 10-2 ja Eero Innamaan kakkonen oli laiha lohtu, kun joukkueet poistuivat tauolla lukemissa 42-30.

Kolmannen neljänneksen alussa Demarcus Holland (12/6/5) ja Tabb kasvattivat ero 16 pisteeseen. Kympin puolivälissä Yates pussitti vaparit ja Cameron Jonesin (11/4/7) kakkonen muovasit lukemiksi 50-40. Tuota lähemmäs kauhajokiset eivät päässeet, vaikka fanibussillinen faneja joukkuetta loistavasti kannustikin. Bojan Sarcevicin (7/4/1) kolmonen päätti neljänneksen lukemiin 64-52.

Bojan Sarcevic upottamassa kakkosta (kuva: Erkki Hautaviita)

Päätösneljänneksen alkupuolella Karhubasket tuntui hieman saavan otetta peliin. Vieraat paransivat hieman levypallopelaamistaan ja Nokialle tuli muutama menetys, joten Laihosen kolmonen ja Givensin kakkonen kutistivat eron kahdeksaan pisteeseen (67-59). Isäntien aikalisän jälkeen Mikael Besselink (3/3) naulasi kolmosen. Kun aikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia, Yates toi vieraat kuuden pisteen etäisyydelle. Heti perään Jones riisti ja nosti kakkosen, joten lukemat olivat 72-68. Stacy Davis (11/8) hiljensi Kauhajoen fanit korilla sekä onnistuneella vaparilla. Lopussa Nokia nakutti Davisin johdolla vaparit sisään ja kirjasi voiton lukemin 81-72.

Karhubasket menetti pelissä pallon 17 kertaa. Näistä Nokia rokotti mestarien puolustusta 21 pisteellä. Nokia myös dominoi levypalloja. Se haki peräti 20 hyökkäyslevypalloa, poimien miltei puolet ohiheitoistaan uusiin yrityksiin. Nokia onnistui runsaista hyökkäyslevyreistä tekemään vain 12 pistettä, mitä piti ottelun tasaisen näköisenä. BC Nokia upotti kakkoset 47 ja kolmoset 30 prosentin tarkkuudella. Karhubasket teki 46 pistettä nokialaisten korin läheisyydestä. Kakkosten prosentti oli hyvä, 59 prosenttia, mutta kaukoheittopeli jäi jälleen alle 30 prosentin (5/23, 22 %), joten voitosta ei pystytty taistelemaan.

– Nokia otti todella ison määrän hyökkäyslevypalloja, jonka lisäksi meille tuli 17 menetystä, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Olemme olleet useimmissa tämän kauden peleissä kymmenessä menetyksessä ja joskus allekin sen. – Nokian aggressiivisuus aiheutti menetyksiä, joita harvemmin näkee näin kokeneilta jätkiltä. – Emme olleet valmiita siihen, mitä voiton saaminen Nokialta olisi vaatinut, Koskimies summasi.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi kotiluolassa sarjataulukon kakkosen Salon Vilppaan. Vilpas ja kärkijoukkue Gulls ovat hävinneet kaudella vain kaksi kertaa. Vilppaalla on koko Korisliigan paras puolustus ja hyökkäystehoja joukkueesta löytyy laajalti, kuten tiistain vierasvoitto KTP:stä osoitti. Kotkassa salolaiset mättivät peräti 129 pistettä. Lauantain kamppailu Karhubasket – Salon Vilpas alkaa yhteiskoulun liikuntahallissa kello 17. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai käymällä Kauhajoen Kesportissa.

Cameron Jones (kuva: Erkki Hautaviita)