UUTISET

24.11.2019

KARHUBASKET VOITTOON KAUDEN TOISESSA PAIKALLISOTTELUSSA

Mikael Laihonen johdatti Karhubasketin hyökkäämistä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket kasvatti voittoputkensa jo kahdeksaan otteluun, kun se nappasi kauden toisen voiton paikallisvastustaja Lapuan Kobrista. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket, piti puolustuksellaan Kobrat kurissa ja meni puoliajan jälkeen menojaan.

Kauhajokiset olivat niskanpäällä jo avausneljänneksellä, kun Samuel Givens (17/14/3/4 riistoa) ja Alex Thompson (16/7) veivät isännät 4-0 johtoon vajaassa kahdessa minuutissa. Jussi Turja (13) oli saanut lisävirtaa avausviisikon paikastaan ja kiitti velipoikaansa heittämällä tarkasti. Kympin puolivälissä Cameron Jones (6/4/6) upotti kakkosen ja riisti pallon heti perään, jonka jälkeen Bojan Sarcevic (9/3 syöttöä) naulasi kolmosen, joten tilanteessa 17-10 Ville Turja kutsui lapualaiset aikalisälle. Bojan osui toisessa kolmosessa ja Mikael Laihonen (13/1/1) pelasi pirteästi, joten oranssipaidat johtivat 24-12. Jussi Turja kavensi 0-5 jaksolla kympin loppulukemiksi 24-17.

Jussi Turja oli Kobrien parhaimmistoa (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella kympillä Karhubasketin hyökkäyspelaamisesta tuli hieman staattisempaa. Kobrien korilinko Jordan Capps (16/8) pysyi pääosin kauhajokisten puolustuksen pihdeissä, mutta kirjautti toisella neljänneksellä muutaman onnistumisen. Samoin Brandon Boggs (19/2) onnistui ratkaisuissa. Boggsin kolmosen teki lukemiksi 35-31, kun kymppiä oli jäljellä runsaat pari minuuttia. Janne Koskimies rauhoitti tilannetta aikalisällä, mutta sen jälkeen Juho Lehtorannan (2/2/2) kakkonen kavensi eron kahteen pisteeseen. Evan Yates (7/5/3) punnersi kakkosen sisään, mutta juuri ennen puoliaikaa Antto Nikkarinen (6/1/1) upotti kakkosen, jonka Thompson vielä ehti kuitata nopealla hyökkäyksellä. Taukolukemat olivat 39-35.

Givens ja Okko Järvi (13/3/3) vahvistivat Karhubasketin johtoasemaa 6-0 jaksolla. Jussi Turja onnistui kolmessa vaparissa, mutta ote pysyi isännillä. Kobrien takamies Antto Nikkarista ei päästy jakamaan palloa tuttuun tapaan, joten Kobrien piti tehdä tavallista enemmän työtä heittopaikkojen saamiseksi. Korisliigan syöttötilastoa johtava Nikkarinen pystyi jakamaan karhuluolassa vain yhden syötön. Mikael Laihosen johdolla isännät johtivat kolmen neljänneksen jälkeen 60-50.

Karhubasket avasi viimeisen neljänneksen 12-0 jaksolla, jolla ero kasvoi 22 pisteeseen (72-50). Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Lopussa Karhubasket pääsi Thompsonin johdolla hieman petraamaan kolmosen osumatarkkuutta, joka siitä huolimatta jäi vain 27 prosenttiin. Lopulta Karhubasketin kahdeksas perättäinen voitto kirjattiin lukemin 86-64.

Okko Järvi korinteossa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket teki 54 pistettä Kobrien kolmen sekunnin alueelta. Kakkosten tarkkuus nousi 71 prosenttiin. Kauhajokiset jakoivat 20 syöttöä, kun Kobrille syöttöjä tuli vain 11 kappaletta. Karhubasket puolusti jälleen hyvin ja Kobrien kakkoset onnistuivat alle 50 prosentin tarkkuudella (46 %) ja kolmosissakin osumatarkkuus jäin vain 23 prosenttiin.

– Tänään tuntui, että peli oli meillä koko ajan kontrollissa, vaikka ensimmäinen puolisko oli tasainen, Janne Koskimies pohti pelin jälkeen. – Vastustaja menetti palloa jo ensimmäisellä puoliajalla paljon, mutta vasta toisella puolikkaalla hyödynsimme ne. – Pidimme taas vastustajan kurissa puolustuksella ja varsinkin kotona saamme sitten hyökkäyspäässä kerättyä tarvittavat onnistumiset. – Seuraavaksi pelaamme Nokia, Vilpasta ja Gullseja vastaan, joten keskittymisen pitää pysyä omassa pelissä, Koskimies painotti.

Karhubasket kohtaa tiistaina BC Nokian vieraissa. Kauhajokisia on lähdössä tukemaan myös fanibussi. Sinne nyt vain kaikki innokkaat ilmoittautumaan, ohjeet ovat omassa uutisessa. Ensi lauantaina Karhubasket kohtaa kotiluolassa Salon Vilppaan. Ottelu alkaa kello 17.

(Kuva: Erkki Hautaviita)