UUTISET

25.11.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Mukavassa kahdeksan ottelun voittoputkessa viilettävä puolustava Suomen mestari Karhubasket (10 voittoa/5 tappiota) matkustaa tiistaina fanibussin tukemana Nokialle, jossa se kohtaa BC Nokian (7/6). Karhubasket jatkoi voittoputkea viime lauantaina kotiluolassa paikallisvastustaja Lapuan Kobria vastaan, kun lapualaiset joutuivat kotimatkalle 86-64 tappion jälkeen. BC Nokian edellinen ottelu oli perjantaina 22. päivä Kotkassa. Nokia kärsi KTP:n vieraana 97-79 tappion.

Karhubasketin voittoputkessa neljä ottelua on tullut kotisalissa ja neljä vieraissa. Kaksi edellistä mestaruutta voittanut karhulauma hävisi kauden kolme ensimmäistä kotiotteluaan, mutta on nyt onnistunut hinaamaan kotisaldonsa plussan puolelle. Yksi noista alkukauden kotitappioista tuli juuri BC Nokialle.

Lokakuun 9. päivä parempi joukkue saatiin selville vasta jatkoajan jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 82-82, mutta extra-ajalla nokialaiset takoivat peräti 20 pistettä ja veivät sarjapisteet mukanaan. BC Nokian tehomiehenä hääri Stacy Davis, joka runsaan 43 minuutin peliajalla teki 28 pistettä ja poimi 10 levypalloa. Shawn Hopkins ja Niko Mattila iskivät 16 pistettä mieheen. Nokia voitti tuossa ottelussa levypallot niukasti 38-39, mutta keräsi peräti 32 vaparia, jotka se upotti hyvällä 84 prosentin tarkkuudella. Myös kakkosissa (60 %) ja kolmosissa (39 %) vieraat olivat Karhubaskettia tarkempia. Kauhajokisten parhaat pistemiehet olivat 20 pinnaa tehneet Okko Järvi ja Samme Givens.

Vaikka kauhajokisten otteet yskähtelivät alkukaudesta kotiluolassa, niin vieraissa sen peli on kulkenut mukavasti. Kahdeksasta ottelusta on tullut kuusi voittoa. Tappiot ovat tulleet Salossa Vilppaalle 82-68 lokakuun puolivälissä ja heti sen jälkeen Pyrinnölle Pyynikillä 86-73. Edelliset neljä vierasottelua ovat siis päättyneet Karhubasketin voittoon. Voitot ovat tulleet Lahdesta (75-84), Katajasta (80-106), Urasta (83-117) ja Kouvoista (75-87).

Karhubasket on tuskaillut kolmosten kanssa kotiluolassa. Kolmoset uppoavat kotona vain 29,8 prosentin tarkkuudella. Vieraissa heittopeli on ollut parempaa, sillä niissä otteluissa kolmoset ovat tipahtaneet 35,9 prosentin tarkkuudella. Toki kotona heikompaa kaukoheittopeliä ovat paikanneet hieman paremmat prosentit niin kakkosissa (60,5 %) kuin vapareissa (75 %).

Antti Niskanen puuttui kokoonpanosta Kobria vastaan, mutta palannee kentälle tiistaina Nokialla. Alex Thompson on nyt ollut pienen sairastelun jälkeen kokoonpanossa, mutta Juan Davis Jr on valmiudessa pelaamaan, jos miestä tarvitaan.

– Kotijoukkue tulee varmasti kovalla intensiteetillä, johon meidän tulee olla heti alussa valmiina vastaamaan, Janne Koskimies kertoo tiistain ottelusta. – Greg ja Tero ovat saaneet joukkueen pelaamaan yritteliästä ja aktiivista koripalloa, joka oli heillä kauden alla suunnitelmana.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

 

BC Nokia aloitta Karhubasketin tavoin kauden kolmella kotitappiolla KTP:tä (72-85), Vilpasta (73-83) ja Pyrintöä (91-97) vastaan. Sen jälkeen se on napannut kaksi kotivoittoa putkeen. Marraskuun alussa Ura Basket joutui kotimatkalle 100-84 tappion jälkeen, ja samoin kävi 19. päivä Lahti Basketball joukkueelle, joka hävisi Nokialla pistein 94-81. Viimeiset viisi ottelua Nokia on edennyt saldolla neljä voittoa ja yksi tappio.

BC Nokian voittoputki päättyi viime perjantaina Kotkassa, kun KTP oli parempi pistein 97-79. Kotkassa Nokia voitti levypallot 32-40, mutta menetti pallon 16 kertaa. Kolmoset nokialaiset upottivat mukavasti 40 prosentin tarkkuudella, mutta kun puolustuspelaaminen ei ollut kohdallaan, niin kotkalaiset upottivat 14 kolmosta peräti 52 prosentin tarkkuudella.

Seitsemässä voittopelissä Nokia on upottanut kolmoset 39,5 prosentin tarkkuudella. Myös levypallopelaaminen on ollut hyvää näissä otteluissa, sillä joukkue on kahminut 42,9 levyriä voittopeleissä. BC Nokiasta pitää nostaa esiin Lassi Nikkarinen (6,7/1,2/4), joka on joukkueensa paras syöttäjä, neljän syötön keskiarvolla. Lisäksi runsaan 22 minuutin peliajalla operoiva Nikkarinen on kirjauttanut +/-tilastoon saldon +86. Kova lukema ja selvästi joukkueensa paras. Stacy Davis etenee saldolla +40 ja Ladarius Tabb +39. 199 senttinen laituri Davis (16,5/7,7/1,8) on joukkueensa paras pistemies ja upottaa kakkoset 50 prosentin ja kolmoset 36 prosentin tarkkuudella. Tabbilla (7/5,7) on mittaa 197 senttiä, mutta hänen peliaikansa on jäänyt alle 20 minuutin.

Kaksi muuta jenkkiä ovat 202 senttinen sentteri Tyler Flack (11,7/5,7) ja 193 senttinen takamies Demarcus Holland (10,7/4,2/3). Hollandin ja Davisin lisäksi Greg Gibsonin avausviisikkoon ovat kuuluneet joka kerta takamies Niko Mattila (11,3/2,8/3,6) ja sentteri Daniel Dolenc (10,9/6,1). Viimeisessä viisikon paikassa ovat vuorotelleet Tabbin lisäksi Shawn Hopkins (7,6/3,2) sekä Nikkarinen.

Teemu Sulonen (5) on upottanut kolmoset 52,2 prosentin tarkkuudella. Antti Ahosen (1,5) peliaika on jäänyt alle viiden minuutin. Uusin tulokas BC Nokian joukkueessa on 199 senttinen laituri Michael Besselink. Besselink on ollut mukana kahdessa ottelussa. Viime perjantaina Kotkassa hän teki 11 pistettä ja poimi 5 levypalloa.

Etukäteen ajatellen tiistain kamppailun ratkaisu tullaan näkemään kolmosissa, joissa BC Nokia on sarjan kolmanneksi paras 37,1 prosentin tarkkuudella. Karhubasket on sarjan kolmanneksi huonoin 33 prosentin tarkkuudella. Joukkueet ovat levypalloissa tasavahvoja, mutta menetysten ohella niiden hallitseminen antaa kummalle tahansa joukkueelle voittoon tarvittavat pallonhallinnat.

BC Nokia – Karhubasket tiistaina kello 18.30 Nokian palloiluhallissa.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan myös fanibussi, jossa saattaa olla vielä muutama paikka jäljellä. Nyt vain ilmoittautumaan nopeasti, ohjeet ovat omassa uutisessa.

Jos fanibussilla ei Nokialle pääse, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kautta. Tunnelmallinen kisakatsomo on taas Pub Janoisessa Leipurissa, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa ja nauttia Hot Wings buffasta.