UUTISET

05.11.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOUVOT

Karhubasket (5 voittoa/5 tappiota) ja Kouvolan Kouvot (6/2) uusivat viime viikon kohtaamisen karhuluolassa keskiviikkona. Karhubasket aiheutti Kouvoilla kauden ensimmäisen kotitappion 75-87 ja samalla päättyi Kouvojen viiden ottelun voittoputki. Joukkueet kohtasivat viime keväänä Korisliigan finaaleissa ja silloin Karhubasket eteni mestaruuteen otteluvoitoin 4-1.

Viime keskiviikkona Karhubasket pelasi Kouvolassa kauden parasta puolustuspeliä. Kouvot ovat tehneet sarjassa eniten pisteitä pelaamissaan otteluissa (91,6 pistettä per ottelu), mutta Karhubasket sai pidettyä kouvolalaiset 75 pisteessä. Kouvojen kakkoset upposivat 50 prosentin tarkkuudella ja kolmosissa Kouvot jäivät 35 prosenttiin. Kuudessa voittopelissä Kouvot ovat upottaneet kakkoset 58,5 ja kolmoset 39,2 prosentin tarkkuudella.

Kouvojen sentteri Duke Shelton (20,5/10,5/2,4) jäi kauhajokisten puristuksessa 14 pisteeseen, mikä oli voiton ehdoton salaisuus. Toki Shelton jakoi seitsemän syöttöä ja poimi 10 levyriä. Myös takamies-laituri David Gonzalvez (9,5/2,3/4,5) pysyi kurissa, sillä hän teki vain kolme pistettä. Kouvojen viisikkoon kuuluvat kotimaiset Severi Kaukiainen (8,8/1,5/4,9) ja Teemu Knihtinen (8,3/5,9/2,8) jäivät myös Karhubasketin puolustuksen pihteihin.

Kouvojen avainpelaaja oli viime keskiviikkona laituri Derrick Barden (20,4/8,3/3), joka teki hyvillä prosenteilla 28 pistettä ja poimi yhdeksän levypalloa. Myös jenkkitakamies Silas Melson oli edellisessä kohtaamisessa pelituulella, sillä hän nakutti kolmoset 67 prosentin tarkkuudella sukkaan (4/6) ja teki 18 pistettä.

Kouvot korjasivat kurssiaan viime keskiviikon tappion jälkeen perjantaina, kun se voitti omassa paikallisottelussa Kotkan KTP:n Jatke areenalla pistein 98-86. Kouvot voitti levypallot 43-35, heitti kolmoset 44 prosentin tarkkuudella ja jakoi 19 syöttöä. Barden oli mahtivireessä, tehden 29 pistettä ja poimi 15 levypalloa, joista neljä hyökkäyspäässä. Barden sai tukea Sheltonilta (18/10) ja Melsonilta (19/2/7), ja kun KTP:n kivitti kolmoset vain 17 prosentin tarkkuudella koriin, niin voitto jäi Kouvolaan.

Karhubasket haki sunnuntaina 83-117 voiton Turusta, kun Kaarinan Ura Basket oli aseeton kauhajokisten hyökkäyspelin edessä. Karhubasket teki 117 pisteen saaliista peräti 72 kolmen sekunnin alueelta. Lähietäisyyden kakkoset upposivat 64 prosentin tarkkuudella ja 27 syöttöä kertoo hyvästä pallon liikkeestä. Myös kolmosissa päästiin yli 40 prosentin, kun tarkkuus oli 41 prosenttia (7/17).

Kaikki kauhajokisten 11 pelaajaa pääsivät pisteille. Koritehtailua johti viime kevään finaalien MVP-pelaaja Cameron Jones 24 pisteellä. Alex Thompson (19/8) ja Samme Givens (20/6) antoivat hyvää taustatukea. Karhubasketin puolustus onnistui pitämään Korisliigan pisterohmu Stephaun Branchin 15 pisteessä.

Karhubasket lähtee hakemaan neljättä perättäistä voittoa keskiviikkona. Samalla se olisi kauden toinen kotivoitto. Puolustuspeli on avainasemassa, mutta odottaa saattaa, että kauhajokisten kaukoheittopelin pato murtuu jossain kohtaa. Tapahtuisiko se nyt keskiviikkona?

– Osat ovat vaihtuneet viikon takaisesta kohtaamisesta, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloittaa keskiviikon kamppailun ennakoinnin. – Nyt Kouvoilla on ollut pidempi valmistautumisaika kuin meillä. – Kouvojen nuori joukkue on osoittanut alkukaudesta pystyvänsä pelaamaan joka ottelussa hyvällä tasolla ja he löytyvät ansaitusti sarjataulukon sijalta kolme.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen (GTD 50%), Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

– Hienoa päästä pelaamaan uudestaan Karhubaskettia vastaan näin nopeasti ja hakemaan revanssivoittoa, Tuomas Oja kirjoittaa omassa ennakossaan korisliiga.fi sivustolla.

Kouvojen kokoonpano: Melson, Shelton, Kaukiainen, Nyman, Gonzalvez, Nuolivirta, Lommi, Knihtinen ja Barden.

Karhubasket – Kouvot keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Salin ovet ja lipun myynti aukeavat liikuntahallilla keskiviikkona kello 17.