UUTISET

04.11.2019

KARHUBASKET JYRÄSI URA BASKETIN

Ura ei saanut Cameron Jonesia tai muitakaan kauhajokisia kuriin (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket haki sunnuntaina selvän 83-117 (40-53) voiton Turusta, kun se jyräsi Ura Basketin pyhäpäivän ainoassa Korisliigakamppailussa. Samalla se nappasi jo kolmannen voiton putkeen. Puolustavat mestarit majailevat nyt tasaisen sarjataulukon puolivälissä.

Kotijoukkue otti sunnuntaina vajaassa parissa minuutissa 7-4 johtoaseman, Trey Niemen (8/1) ja Korisliigan pistekunkku Stephaun Branchin (15/10/4) koreilla. Siihen isäntien ilonaiheet jäivätkin. Okko Järvi (14) tasoitti pelin ja vieraat siirtyivät 0-7 jaksolla johtopaikalle. Eivätkä sitä enää luovuttaneet. Avausneljänneksen lopussa Samme Givens (20/6/2) johdatti vieraat avausneljänneksen lopussa 18-28 johtoon. Kristian Palotie kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta se ei kamppailun kurssia muuttanut. Mikael Laihosen (11/7/2) kolmosen jälkeen avauskymppi päättyi lukemiin 21-33.

Toisella neljänneksellä Ura roikkui noin 10 pisteen etäisyydellä. Kympin loppupuolella Miikka Luosmaa (4/6) ja Branch kavensivat tilanteeksi 40-47, mutta Cameron Jonesin (24/5/3) pisteputki siivitti Karhubasketin 0-6 pätkällä 40-53 taukojohtoon.

Kolmannen neljänneksen alussa vieraat kasvattivat johtoaseman yli 20 pisteen. Marius van Andringan (16/2) pisteet olivat laiha lohtu, sillä ero kasvoi kasvamistaan. Karhubasket marssi päättäväisesti korille ja teki kamppailussa peräti 72 pistettä kolmen sekunnin alueelta. Kolmas kymppi vieraille 21-37 ja päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 61-97.

Janne Koskimies pääsi päätösneljänneksellä jakamaan peliaikaa tasaisesti. Myös nuoret Joona Hakamaa (3/1) ja Thomas Vehmanen (4/1/2) pääsivät irti. Vehmanen väläytti parilla hyvällä syötöllään ja aiheutti nopeudellaan Uran puolustuksella vaikeuksia. Karhubasketilla olisi ollut mahdollisuus tehtailla uusi piste-ennätys Korisliigan ottelussa, mutta nyt tuosta 128 pisteen lukemasta jäätiin yhdeksän pisteen päähän. Piste-ennätys tuli muuten 5.10.2011 kotiottelussa KTP:tä vastaan, kun kauhajokiset voittivat tuon kamppailun 128-79. Sunnuntaina loppunumerot olivat Kupittaan palloiluhallissa 83-117.

Thomas Vehmanen (kuva: Erkki Hautaviita)

Kamppailun tilastot kertovat karua kieltä joukkueiden tasoerosta sunnuntaina. Karhubasket vei levypallot 38-44 ja haki peräti 16 hyökkäyslevyriä. Kauhajokiset tilastoivat Bojan Sarcevicin (5/3/8) johdolla 27 syöttöä ja hyvä pallon liike, sekä 72 pistettä korin läheisyydestä nostivat kakkosten onnistumisprosentin 64. Kolmoset upposivat Alex Thompsonin (19/8/3) johdolla 41 prosentin tarkkuudella. Thompson upotti kolmoset 75 prosenttisesti (3/4).

Alex Thompson (kuva: Erkki Hautaviita)

Myös valmentaja Janne Koskimies oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen esitykseen. – Me teimme 72 pistettä kolmen sekunnin alueelta. – En muista tällaista ottelua, missä olisin ollut mukana. – Tuntui, että me pääsimme aina korille, kun sinne halusimme. – Jos heitimme ohi, niin Evan Yates (13/7/4) tai joku haki hyökkäyslevyn ja pisti sen sisään. – Me saimme todella laadukkaita korintekopaikkoja ja luotua ne parhaille sektoreille. – Nämä viimeiset 2 peliä ovat olleet steppejä oikeaan suuntaan, Koskimies kehui joukkuettaan.

Toivottavasti suunta jatkuu samana, sillä Karhubasketilla on haastava ohjelma tulevalla viikolla. Keskiviikkona oranssipaidat kohtaavat kotiluolassa viime kevään finaalivastustaja Kouvolan Kouvot. Lauantaina joukkue pelaa Joensuussa Katajaa vastaan ja maanantaina on edessä vierailu Lahteen, jossa Lahti Basketball isännöin mestareita Koriliigamaanantain kamppailussa. Näiden kolmen ottelun jälkeen joukkueella on viikon tauko, ennen kuin maanantaina 18. päivä marraskuuta KTP saapuu karhuluolaan.