UUTISET

28.06.2019

JANNE HÄNNINEN KARHUBASKETIN APUVALMENTAJAKSI

Keväällä toisen perättäisen Suomen mestaruuden voittanut Kauhajoen Karhubasket on solminut vuoden sopimuksen 32 vuotiaan Janne Hännisen kanssa. Hänninen saapuu Janne Koskimiehen aisapariksi, kun nuorten maajoukkuekiireet antavat myöten.

Omalla pelaajauralla Hänninen pelasi seitsemän kauden aikana divari A:ssa yhteensä 120 ottelua. Kasvattajaseura Wartti Basketin lisäksi hän pelasi mm. Helsingin NMKY:ssä, Järvenpään koripalloseurassa ja Porvoon Tarmossa.

Valmennusura lähti käyntiin kasvattajaseura Wartissa. Sen jälkeen Hänninen valmensi helsinkiläisessä Helmi Basketissa 2015-2019 naisten 1-divisioonassa sekä U-19, U-16 ja U-14 joukkueita. HBA:ssa hän toimi naisten Korisliigavalmentajana kaudella 2016-2017. Viime kaudella Hänninen siirtyi Ruotsiin, jossa hän valmensi Uppsala Basketia. Tämä sopimus päättyi helmikuussa 2019.

Janne Hänninen on mukana 16-vuotiaden tyttöjen maajoukkueen valmennustiimissä. Tämä joukkue aloitti PM-kisat eilen torstaina Lohjan kisakalliossa. Heinäkuun lopussa Hänninen matkustaa maajoukkueen kanssa Liettuaan, jonka jälkeen on ohjelmassa kaksi harjoitusottelua Kisakalliossa Venäjää ja Kreikkaa vastaan. Näiden jälkeen matka jatkuu Pohjois-Makedonian Skopjeen, jossa se kohtaa A-tason EM-kisoissa ainakin Unkarin, Italian ja Venäjän.

– Olen innoissani uudesta sopimuksesta, Hänninen kertoo. – Keskusteltuani Janne Koskimiehen ja muun organisaation kanssa olin vakuuttunut, että haluan olla osana Karhu Basketia. – Seurasta ja ihmisistä huokuu hyvä yhdessä tekemisen meininki ja seurassa työskennellään yhteisen tavoitteen eteen intohimoisesti.

Myös Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies on tyytyväinen. – Karhu Basketin apuvalmentajan valitseminen on lähihistorian valossa osoittautunut melkoisen tärkeäksi rekrytoinniksi, joten tämän valinnan kanssa ei todellakaan voinut hätäillä, Koskimies aloittaa viitaten omaansa ja Jussi Laakson kulkemaan matkaan päävalmentajaksi juuri apuvalmentajan pestin kautta.

– Koin heti ensimmäisistä keskusteluista lähtien, että Janne voisi hyvinkin olla soveltuva valmentaja meille. – Saimme myöskin vahvat suositukset sekä seuravalmennuksen, että nuorten maajoukkuevalmennuksen piiristä.

– Minulla on melko korkeat standardit valmennuksen ja pelaajien toiminnan suhteen, joten alusta asti oli tärkeää löytää työpari, joka suoriutuu tietyistä valmennuksen osa-alueista kuten vastustajien scouttaamisen korkealla tasolla. – Silloin pystyn itse keskittymään paremmin omiin vastuualueisiini ja se näkyy valmennuksen laadussa. – Meidän tulee jatkuvasti pyrkiä uusiutumaan ja nostaa vaatimustasoa, ettemme jää polkemaan paikalleen, Koskimies korostaa.

– Uskon, että saamme Kauhajoelle osaavan valmentajan, joka tulee hyvin toimeen erilaisten persoonien kanssa. – Jussi antoi minulle todella paljon vastuuta päivittäisessä valmennuksessa ja vaikka nyt ei kahden päävalmentajan systeemillä mennäkään, niin Janne tulee varmasti saamaan sellaisen roolin, jossa pääsee taas kehittymään valmentajana, Koskimies pohtii.

Karhubasketin valmennuksesta tulevalla kaudella vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen. Pelaajasopimukset ovat solmittuna Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Mikael Laihosen, Eero Innamaan ja Joona Hakamaan kanssa.

Parista pelaajasopimuksesta Karhubasket tulee tiedottamaan lähipäivinä.

Mestarienliigan eli BCL:n karsinnan arvonta suoritetaan Genevessä torstaina 4. päivä heinäkuuta. Karhubasket on paikalla ja arvontaa voi seurata suorana youtube:n kautta. Tästä lisää viikonlopun aikana.