UUTISET

22.06.2019

BCL:N KARSINTOJEN OTTELUPARIT ARVOTAAN TORSTAINA 4.7.

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket osallistuu BCL:n eli koripallon mestarienliigan karsintoihin. Karsintojen otteluparit arvotaan Sveitsin Genevessä torstaina 4. päivä heinäkuuta. Kauhajokisten vastustajat ensimmäiselle ja toiselle karsintakierrokselle ovat selvillä noin puolen päivän aikaan.

Tänä vuonna karsinnoissa on kaksi kierrosta. Molemmat kierrokset ratkotaan kahden ottelun yhteistuloksella. Se joukkue, joka tekee yhteensä enemmän pisteitä kahdessa ottelussa ensimmäisellä kierroksella, etenee toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen voitosta irtoaa paikka BCL:n runkosarjaan.

Ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan syyskuun tiistai 17. ja perjantain 20. päivä. Toisen kierroksen ottelupäivät ovat torstai 26. päivä ja sunnuntai 29. päivä syyskuuta. Ennakkoon saadun tiedon mukaan Karhubasket pelasi ensimmäisellä kierroksella 17. päivä vieraissa ja perjantaina 20. päivä kotiluolassa. Tämä kuitenkin varmistuu vasta arvonnan yhteydessä.

Jos verkkotoimitus tulkitsee BCL:n viestintää oikein, niin ensimmäisen kierroksen vastustaja on joku seuraavista:

 

Donar Groningen, Hollannin liigan kakkonen.

Legia Warszawa, mukana Puolan liigan puolivälierissä.

Benfica, Portugalin liigan kakkonen.

CSM Oradea, Romanian liigan mestari.

Fribourg Olympic, Sveitsin liigan mestari.

Inter Bratislava, Slovakian liigan mestari.

Södertälje Kings, Ruotsin liigan mestari.

Kyiv Basket, Ukrainan liigan kakkonen.

Toisen karsintakierroksen sijoitetut joukkueet ovat; Telenet Giants Antwerp (Belgian liigan kakkonen), San Pablo Burgos (Espanjan liigan 11.), Telekom Baskets Bonn (Saksan liigan 7., Saksan cupin välierissä), Ventspils (Latvian liigan 2., LEUBL:n voittaja), Lietkabelis (Liettuan liigan välierissä), Mornar Bar (Montenegron liigan kakkonen), Polski Cukier Torum (Puolan liigan 2.) ja Nizhny Novgorod (venäjän VTB liigan runkosarjan 8.).

Viime kaudella Karhubasket eteni BCL:n karsinnoissa kolmannelle kierrokselle asti, voittamalla ensimmäisellä kierroksella Romanian mestari CSM Oradean ja toisella kierroksella Bulgarian mestari Levski Sofian molemmissa osaotteluissa. Kolmannella kierroksella ranskalainen Nanterre oli sitten kauhajokisia selvästi parempi.

Karhubasket tulee olemaan paikalla Genevessä ja tulee raportoimaan tiiviisti karsintojen etenemistä mm. some-kanavilla.