UUTISET

02.06.2019

KARHUBASKET JATKOSOPIMUKSEEN BOJAN SARCEVICIN KANSSA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeni Bojan Sarcevicin kanssa. 31 vuotias Sarcevic on johtanut joukkueensa kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen, kahden viime kauden aikana.

Mestaruuteen päättyneellä kaudella 2018-2019 Bojan pelasi kaikkiaan 51 ottelussa. Tilastoi tuli rivi 10,1 pistettä, 4,4 levypalloa ja 5,1 syöttöä. Kaikkiaan Bojan on pelannut Korisliigassa 608 ottelua ja tehnyt niissä 10,2 pistettä, ottanut 3,4 levypalloa ja jakanut 4 syöttöä ottelua kohden.

Sarcevic on pelannut Korisliigassa 13 kautta, joista viimeiset kuusi ovat menneet Karhubasketin peliasussa. Bojan on pelannut myös Korihaissa ja KTP:ssä. Yhteenlaskettuna Bojan on tehnyt Korisliigassa 6222 pistettä ja jakanut 2416 syöttöä. Kaikkien aikojen tilastossa 608 ottelua oikeuttaa sijalle 10, pisteissä sija on 33. ja syöttölukema sijalle kaksi, heti tilastoykkösen Teemu Rannikon takana.

Kauden 2017-2018 jälkeen Sarcevic valittiin Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Silloin hän teki kuudessa finaaliottelussa Vilpastavastaan 15,3 pistettä, otti 5,5 levypalloa ja jakoi 8 syöttöä. Tämän kevään finaaleissa Sarcevic tilastoi 9,4 pistettä, 3,2 levypalloa ja 3,8 syöttöä.

Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala oli iloinen, kun sopimus varmistui. – Bojan on ollut meillä johtavassa roolissa jo usean kauden ajan ja sekä fanit että yhteistyökumppanit pitävät hänestä todella paljon, Ojala kertoo. – Sopimuksen jatkamisesta puhuttiin jo aikaisemmin, mutta halusimme rauhoittaa tilanteen pudotuspelien ajaksi. – Neuvottelussa on aina kaksi osapuolta, mutta lopulta pääsimme nopeasti hyvään ratkaisuun, Ojala sanoo tyytyväisenä.

Bojan jatkaa kauhajokisten priimusmoottorina (kuva: Erkki Hautaviita)

– Keskustelin Bojanin kanssa helmikuussa, jolloin päätös valmennuksen muutoksesta tehtiin, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloittaa tuoreimman sopimuksen kommentoinnin. – Kerroin, että haluamme tietysti pitää hänet täällä, mutta asiassa on toinenkin puoli. – Käskin hänen ottaa aikaa ja selvittää rauhassa löytyykö edelleen se sama palo jatkaa Kauhajoella, vai haluaako hän etsiä uusia haasteita esim. Suomen ulkopuolelta.

– Päättyneellä kaudella isossa päässä tuli aika paljon muutoksia kesken kauden. – Abiffin tilalle tuli ensin Johns, ja lopulta hänet puolestaan korvasi erityylinen McKnight.  – Tämän myötä meiltä puuttui varsinainen Pick and Roll-pelaaja joukkueesta, jonka vuoksi hyökkäyksemme ei pyörinyt aivan niin paljoa Bojanin palloscreenipelaamisen ympärillä, kuin edellisellä kaudella. – Rakensimme pelimme lopulta enemmän kaukoheittotaitoisten isojen pelaajien varaan. – Tämä pakotti puolestaan vastustajan isot kauemmas korista avaten kolmen sekunnin alueen meidän vahvoille korille ajajille Cameronille, Okolle ja Renelle.

– Ensi kauden joukkuetta rakennamme nyt rauhassa, ja katsomme millaisia pelaajia meille on tarjolla. – Menestystä on tullut vähän erilaisilla hyökkäystyyleillä, kun joukkueen puolustus on toiminut kiitettävästi. – Pidän joka tapauksessa hienona asiana sitä, että joukkueemme pelinjohto on jatkossakin kovan tason eurooppalaisen takamiehen käsissä. – Haluan joukkueeni pelaavan kollektiivisuuteen perustuvaa koripalloa ja meillä on hyvät lähtökohdat siihen, Koskimies kertoo.

Karhubasketilla on nyt sopimukset ensi kaudeksi Bojan Sarcevicin, Okko Järven, Antti Niskasen, Eero Innamaan, Mikael Laihosen ja Joona Hakamaan kanssa. Pelaajamarkkinoiden tutkiminen jatkuu valmentaja Janne Koskimiehen johdolla.