UUTISET

29.05.2019

KARHUBASKET MUKAAN BCL KARSINTOIHIN

Viime sunnuntaina toisen perättäisen Suomen mestaruuden voittanut Karhubasket on päättänyt lähteä mukaan Basketball Champions Leaguen eli BCL:n karsintoihin. Tulevalla BCL-kaudella järjestetään kaksi karsintakierrosta. Karsinnoista BCL:n runkosarjaan selviää kahdeksan joukkuetta. BCL:n runkosarja alkaa lokakuun 8. tai 9. päivä. Karsintojen ensimmäisen kierroksen osaottelut pelataan syyskuun 17-18 päivä ja 21-22 päivä. Ensimmäisen karsintakierroksen voittajat selviävät toiselle karsintakierrokselle yhteistuloksen perusteella. Jos pisteet ovat toisen osaottelun jälkeen tasan, niin pelataan jatkoaika, jotta jatkoon menijä selviää.

Toisen kierroksen osaottelut pelataan syyskuun 24-25 päivä ja jälkimmäiset osat 28-29 päivä.

BCL:n karsintojen otteluparit arvotaan heinäkuun alussa Genevessä. Karhubasket tulee olemaan paikalla ja raportoi arvonnoista some-kanavilla.

Viime kaudella Karhubasket oli ensimmäisen mestaruuden jälkeen mukana BCL:n karsinnoissa. Seurahistorian ensimmäiset europelit sujuivat hienosti, kun joukkue kaatoi ensimmäisellä karsintakierroksella Romanian mestari CSM Oradean molemmissa osaotteluissa. Toisella karsintakierroksella kauhajokiset nappasivat kaksi voittoa Bulgarian mestari Levski Sofiasta, mutta kolmannella karsintakierroksella kohdattu ranskalainen Nanterre oli sitten liian kova pala Karhubasketille.