UUTISET

07.06.2019

MESTARI KARHUBASKETILLE PALKINTOJA KORISLIIGAN PALKITSEMISTILAISUUDESSA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Korisliigakausi 2018-2019 sai lopullisen sinetin torstaina, kun koripalloväki kokoontui Helsingissä palkitsemaan kauden parhaita. Toisen perättäisen Suomen mestaruuden voittanut Karhubasket oli hyvin esillä juhlissa, saaden kolme palkinto.

Karhubasketin takamies Cameron Jones palkittiin Korisliigan finaalien MVP-pelaajana. Arvokkain pelaajapalkinto irtosi kovalla tilastorivillä. Viidessä finaaliottelussa Kouvoja vastaan Jones pussitti 21,6 pistettä, poimi 5,6 levypalloa ja jakoi 6,8 syöttöä. Hyvän ja monipuolisen hyökkäyspelin lisäksi, Jones esitti sekä finaaleissa että koko kaudella laadukasta puolustuspeliä.

Karhubasketin toisen mestaruuden takuumiehenä toimi Rene Rougeau. Mestaruutta Kauhajoella jo keväällä 2018 juhlinut Rougeau palkittiin Korisliigan vuoden ulkomaalaispelaajana. Rougeau pelasi oranssipaidoissa 50 ottelua ja niissä tilastoihin tuli rivi 15,8 pistettä, 8 levypalloa ja 3,5 syöttöä per ottelu. Näiden lisäksi Rene riisti pallon vastustajalta 1,8 kertaa ottelussa ja torjui 1,5 heittoa. Kakkoset hän upotti 55,8 prosentin ja kolmoset 42,4 prosentin keskiarvolla.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Koko Korisliigan tilastoissa Renen lukemat oikeuttivat seuraaville sijoille: Pisteet 15., levypallot 5., riistot 7. ja torjunnat 2. Tehotilaston Rene voitti lukemalla 22,5. – Unelmamme kävivät toteen, kun onnistuimme voittamaan toisen mestaruuden putkeen, Rene Rougeau jutteli palkintogaalassa. – Mestaruus toi meille hieman paineita, mutta säilytimme keskittymisen läpi kauden. – Molemmat vuodet Korisliigassa olivat kovia ja taso täällä on kova. – Tällä kaudella paikallisvastustaja Kobrat olivat paljon parempia. – Olen nauttinut pelaamisesta ja asumisesta Suomessa, muuten en olisi täällä ollut kahta kautta. – Nyt pääsen kotiin Los Angelesiin tapaamaan tuttuja, ja odotan sitä innolla, Rene kertoi.

Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala palkittiin vuoden koripallojohtajana. Ojala antoi tunnustusta toiminnassa mukana oleville henkilöille. – Korisliigakausi oli meidän osalta tiukka. – Sarja jakaantui kahtia runkosarjan aikana, mutta tiesimme, että pudotuspeleissä mikä tahansa joukkue voi yllättää. – Tästä kertoi se, että Kouvot nousi finaaliin asti runkosarjan kuudennelta paikalta. – Teemme paljon töitä ja meillä on todella hyvä taustaorganisaatio. – Meillä on loistavat fanit, jotka jaksavat Pertsan ja Tupun johdolla kiertää sekä kannustaa joukkuetta. – Viime kaudella fanit tekivät parisenkymmentä reissua ja kilometrejä tuli yhteensä noin 10 000. – Kiitosta pitää antaa myös sponsoreille, talkooväelle, jotka tekevät mm. järjestysmiehinä ja kanttiinissa todella hyvää työtä, Ojala korosti.

  • – Vuosi sitten ajattelimme, että emme lähde mukaan europeleihin. – Pidimme taustaryhmän kokouksen, joissa tällaisista asioista pitää keskustella. – Taustaryhmän kanta oli vahvasti sellainen, että kun olemme mestareita ja paikka eurokentille aukeaa, niin lähdemme mukaan. – Tällä kaudella teimme jo hyvissä asioissa päätöksen, että jos voitamme mestaruuden, niin olemme mukana europeleissä. – Korishommista ei voi kesälomaa pitää,sillä pelaaja-asiat, sponssit ja monet muut asiat etenevät koko ajan, Ojala kertoi kesän tapahtumista.