UUTISET

05.03.2019

OTTELUENNAKKO: BC NOKIA – KARHUBASKET

Karhubasket (20 voittoa/9 tappiota) lähtee keskiviikkona hakemaan vierasvoittoa Nokialta. BC Nokia (11/18) on valahtanut viiden ottelun tappioputken myötä pudotuspelipaikan ulkopuolelle. Nokialaiset reagoivat pelilliseen lamaan vaihtamalla valmentajaa. Ville Tuominen sai väistyä ja tilalle tuli kakkosvalmentajana toiminut Tero Vassell.

Karhubasket pitää tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikasta. Kauhajokiset voittivat sunnuntaina kotiluolassa Katajan 93-92 ja tukevoitti asemiaan kakkospaikan varmistamisessa. Pelejä runkosarjassa on jäljellä vielä 11 kappaletta, joten voittoja tarvitaan. Kataja on tällä haavaa Karhubasketin pahin haastaja kakkospaikan suhteen, mutta tässä taistelussa Pyrinnöllä (18/11) ja KTP:llä (17/11) on vielä sanansa sanottavana. Viimeisten kierrosten aikana kauhajokiset kohtaavat vielä Pyrinnön ja KTP:n kertaalleen vieraissa. Katajan vieraaksi Karhubasket matkaa vielä kahdesti.

Salon Vilpas on etenemässä runkosarjan voittoon ja Joonas Iisalo saa jo nyt keskittyä kuvioiden hiomiseen pudotuspelejä varten. Salolaiset voivat myös lepuuttaa avainmiehiä, koska loukkaantumisia ei yksikään joukkue tarvitse. Hyvässä muistissa on, kuinka Teemu Rannikon kävi ennen viime kevään pudotuspelejä. Karhubasket on napannut KTP:stä kaksi voittoa ja hävinnyt kertaalleen. Tässä parissa korisuhde on kolmen ottelun jälkeen plussalla kauhajokisille 17 pistettä. Pyrinnöstä on myös napattu kaksi voittoa ja korisuhde on plussalla 12 pistettä.

Edellisessä ottelussa Karhubasketin kokoonpanossa oli uusi pelaaja Chris McKnight. McKnight pussitti Katajaa vastaan 14 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa 25 minuutin peliajalla. Okko Järven paluuta kokoonpanoon viime sunnuntaina, mutta se ei vielä tapahtunut. Nähtäväksi jää, onko tammikuun kuukauden pelaaja, kokoonpanossa keskiviikkona. Rene Rougeau sai sunnuntain pelissä pienen ylävartalovamman ja hänen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. Jos Rene ei pysty pelaamaan, niin Marvin Singleton nousee kokoonpanoon.

Karhubasket nappasi tiukan voiton viime sunnuntaina Katajasta. Katajalla oli tukku kovia pelimiehiä sivussa, mutta joensuulaiset taistelivat Topias Palmin johdolla päätössummeriin asti voitosta. Lopulta summeri soi ja Karhubasket pääsi kuittaamaan joulukuun pisteen tappion pisteen voitolla.

Karhubasket on pelannut viisi viimeistä ottelua saldolla 4 voittoa ja yksi tappio. Ja 10 viimeistä pelistä se on napannut yhdeksän voittoa. Ainoa tappio on tullut Vilppaan vieraana, jolloin kauhajokiset joutuivat kotimatkalle 90-86 tappion jälkeen. Runkosarjassa Karhubasket on pelannut 13 vierasottelua ja tuonut sarjapisteet seitsemän ottelun jälkeen Kauhajoelle. Edellinen vierasottelu päättyi kauhajokisen voittoon juuri ennen maaottelutaukoa, kun se voitti Kisahallissa Seagullsit 72-74.

– Tiukka Kataja-voitto sunnuntaina alla ja nyt kohti keskiviikkoista näätäluolaa, Jussi Laakso aloittaa ottelun ennakoinnin. – BC Nokian pelissä Seagullsia vastaan näkyi melko isojakin pelillisiä muutoksia. – Jos he aikaisemmin pelasivat paljon isolla viisikolla ja pyrkivät syöttämään palloa sisään, niin nyt heidän tilankäyttönsä oli hyvin erilaista. – Tässäkin ottelussa meidän pitää olla hyviä transition puolustuksessa ja levypallopelaamisessa, Laakso painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau (GTD 50 %), Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD 50 %), Okko Järvi (GTD 50 %), Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

 

Nokia siis vaihtoi maaottelutauon aikana päävalmentajaksi Tero Vassellin. Valmentajan vaihdos ei heti tuottanut tulosta, sillä viime sunnuntaina BC Nokia hävisi kotisalissa Seagullseille 93-102. Nokia hävisi viimeisen kympin 17-35 ja voitto lipesi sen käsistä. Gullseja vastaan tehomiehenä häävi Aapeli Alanen (23/12). Takamies Jalek Felton (14/1/10) jakoi 10 syöttöä ja sentteri Sean O’Mara (14/7) teki 14 pistettä.

Viiden ottelun tappioputkessa nokialaiset ovat ottaneet kuokkaan Gullsien lisäksi Pyrinnöltä (104-93), Kobrilta (78-81), Uralta (97-87) ja KTP:ltä (94-89). Edellinen voitto on tammikuun lopulta, kun se haki voiton Kouvolasta pistein 79-96. Kotisalissa BC Nokia on pelannut 14 ottelua ja voittanut niistä kuusi.

Lokakuussa nokialaiset hakivat vierasvoiton Kauhajoelta pistein 86-94. Marraskuussa Karhubasket haki vierasvoiton 69-94 ja tammikuun puolivälissä oranssipaidat olivat parempia kotiluolassa 98-75.

Nokialla on käytössä viisi ulkomaalaisvahvistusta, joista pelaava nelikko löytyy. Sentteri Sean O’Mara (18,2/8,1/2) on varmasti nelikossa, mutta sitten Vassellilla on vaihtoehtoja. Jatkaako Dragan Labovic (15,3/6,2/1,6) kokoonpanossa vai kaipaako uusi valmentaja enemmän liikkuvuutta? Sitä voisi tuoda kolmikko; 188 senttinen takamies Armin Cane (16,5/2,5/4,5), 191 senttinen takamies Jalek Felton (22,8/2,8/7,5) ja 203 senttinen laituri Juan Davis Jr. (12,1/9,6). Cane on pelannut BC Nokian rivistössä kaksi ottelua ja tehnyt 22,8 pistettä per kamppailu. Cane pelasi kaudella divari B:tä HyPo:ssa (39,2/10,6/3,5) 11 ottelua ja Raholassa (28,6/9/6,5) viisi ottelua. Davis käväisi myös Raholassa pelaamassa yhdeksän ottelua ja teki siellä 22,6 pistettä sekä repi 14,3 levypalloa ottelua kohden. Felton tuli kokoonpanoon tammikuussa, mutta oli sivussa miltei koko helmikuun loukkaantumisen takia.

Kotimaisella osastolla tärkeä palanen Daniel Dolenc (10,3/4,3) on ollut pitkään sivussa loukkaantumisen takia. Aapeli Alanen (12,8/5,4/2) on noussut joukkueen tärkeimmäksi palaseksi. Niko Mattila (8,5/3,1/2,8) tunnetaan puolustuspelistään. Teemu Sulonen (5,6/1,7/1,6) on pelannut joukkueen jokaisessa ottelussa ja tärkeä rooli on myös Aleksi Kantosella (2,2).

Voitto-otteluissa Nokia heittää kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella, repii 42,6 levypalloa ja jakaa 19,5 syöttöä. Tappioissa nämä lukemat ovat jääneet selvästi heikommaksi. Näillä osa-alueilla nähtäneen ratkaisu myös keskiviikkona. Karhubasketin pitää onnistua puolustuspäässä, jotta nokialaiset eivät pääse helposti liikuttelemaan palloa ja hakemaan hyviä kaukoheittopaikkoja.

– Jälleen päästään kotiyleisön eteen ja pyritään jatkamaan siitä, mihin jäätiin viime pelissä 30 minuutin kohdalla, eli yhdessä tekemiseen ja pelistä nauttimiseen, Tero Vassell kertoo. – Tätä teemaa pyrimme toteuttamaan tällä kertaa koko 40 minuutin ajan. – Oman haasteensa tähän luo erinomaisessa iskussa oleva Karhubasket. – Toivotaan kotiyleisöltä samaa tukea kuin sunnuntaina.

BC Nokian kokoonpano: Cane (GTD 50 %), Kantonen, Davis Jr. (GTD 50 %), Felton, Sulonen, Mattila, Boman (GTD 50 %), Labovic, Alanen, O’Mara, Ahonen.

 

BC Nokia – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Nokian palloiluhallilla.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan myös fanibussi. Sinne on muutama hajapaikka vielä vapaana, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan. Ohjeet löytyvät omasta uutisesta.

Jos Nokialle ei keskiviikkona pääse, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta. Virallinen kisakatsomo on tuttuun tapaan Pub Janoisessa Leipurissa, jossa tarjolla on Hot Wings buffa ja virvokkeita.