UUTISET

07.03.2019

KARHUBASKET HAKI VIERASVOITON NOKIALTA

Vahvassa vedossa oleva Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan kolmatta perättäistä voittoa Nokialta. Jos kauhajokisten vire on ollut hyvä vuoden 2019 puolella, niin BC Nokian tilanne on ollut päin vastainen. Nokialaiset ovat tappioputken myötä valuneet ulos pudotuspelipaikalta. Ryhti peliin on haettu valmentajan vaihdoksella, mutta ainakaan vielä se ei ole tuottanut toivottua tulosta.

Karhubasket sai keskiviikkona mukaan loukkaantumisen takia sivussa olleen Okko Järven. Rene Rougeau oli sivussa edellisessä ottelussa saamansa ylävartalovamman takia, joten Marvin Singleton oli noussut kokoonpanoon.

Kauhajokiset saivat fanibussin tukemana hyvän alun otteluun. Chris McKnight (26/8/2) viimeisteli tarkasti läheltä ja kaukaa. McKnightia tuki Greg Mangano (24/10). BC Nokia ei onnistunut heittopelissä, joten vieraat nappasivat muutaman pisteen etumatkan. Karhubasketin menetyksen auttoivat isäntiä sen verran, että ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 15-23.

Chris McKnight oli keskiikkona erinomaisella pelipäällä (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella kympillä BC Nokian sentteri Sean O’Mara (15/9) alkoi saada palloa sisälle ja nosteli vahvasti pallot sisään. Dragan Labovic (9/4) unohtui pari kertaa vapaisiin heittopaikkoihin ja niistä hän rankaisi välittömästi. Toinen kymppi pelattiin läpi numeroin 21-21, joten tauolla oltiin lukemissa 36-44.

Kolmannella kympillä Karhubasket tiivisti puolustusta. Nokialaisten hyvät heittopaikat olivat harvassa ja muutaman vapaat kaukoheitot kimpoilivat raudoista ulos. BC Nokia heitto kolmoset vain 18 prosentin tarkkuudella (5/28). Kun Karhubasket dominoi levypalloja (34-55), pääsi se kontrolloimaan pelin tempoa. McKnight ja Mangano jatkoivat vahvoja esityksiä ja Bojan Sarcevic (11/5/5) heitti tarkasti. Eroa alkoi syntyä ja vieraat veivät kolmannen neljänneksen 16-26.

BC Nokia ei löytänyt pysäyttäjää Greg Manganolle (kuva: Erkki Hautaviita)

Viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 52-70. BC Nokia jaksoi yrittää takaa-ajoa Jalek Feltonin (11/2/9) ja Juan Davisin (12/3) johdolla. Vieraat löysivät kuitenkin hyvällä pallonliikkeellä tekopaikat ja piti Cameron Jonesin (14/5/3) sekä Okko Järven (7/4/2) johdolla nokialaiset turvallisen etäisyyden päässä. Loppunumerot Nokian palloiluhallissa olivat 66-88.

Okko Järvi palasi tositoimiin (kuva: Erkki Hautaviita)

– On miellyttävää voittaa varsinkin vieraissa, koska se ei ole aina helppoa, valmentaja Jussi Laakso kertoi tyytyväisenä pelin jälkeen. – Ensimmäisellä puoliajalla meidän peli oli vähän tukossa molemmissa päissä kenttää, mutta kolmannella aloimme löytämään reittejä korille. – Lopulta saimme muutaman kaukoheitonkin sisään, Laakso totesi.

Karhubasketin kolmas perättäinen voitto piti sen sarjataulukon kakkospaikalla. Kotiluolassa joukkueella on kasassa yhdeksän perättäistä voittoa. Karhubasket yrittää lauantaina kasvattaa kotivoittoputken 10 otteluun, kun Korihait uivat karhuluolaan. Korihait ovat pelanneet pirteää peliä valmentajavaihdoksen jälkeen ja uusikaupunkilaisilla on kova hinku nousta vielä taistelemaan pudotuspelipaikasta. Lauantain kamppailu koulukeskuksen liikuntahallilla alkaa kello 17.

Mikael Laihonen pelasi vahvasti (kuva: Erkki Hautaviita)