UUTISET

11.01.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Karhubasket (10 voittoa/8 tappiota) lähestyy Korisliigassa otteluiden puoliväliä eli 20 ottelua. Lauantaina vieraaksi saapuva BC Nokia (10/11) on puolivälin jo ohittanut. Kauden edellisellä vierailulla nokialaiset nappasivat sarjapisteet mukaansa 86-94 voitolla. Kauhajokiset kuittasivat tuon marraskuun vierasvoitolla, joten nyt aletaan ratkoa kauden voimasuhteita.

Karhubasket pääsee lauantaina kamppailuun mukavassa kolmen ottelun kotivoittoputkessa. Edellisessä ottelussa se voitti kotiluolassa KTP:n 98-87 viime perjantaina. Kauhajokiset ovat muutaman pelaajamuutoksen jälkeen liikuttaneet palloa hyökkäyspäässä mukavasti. Pallon liike on ollut se asia, josta valmentaja Jussi Laakso on useasti muistuttanut alkukaudesta. Viestit harjoituksista ovat olleet positiivisia ja joukkue tuntuu nyt nauttivan treenaamisesta.

Viidestä viimeisestä ottelusta Karhubasket on voittanut kolme ottelua ja 10 edellisestä kamppailusta on viisi voittoa sekä viisi tappiota. Kotisalissa Karhubasket on voittanut seitsemän kamppailua. Vieraat ovat vieneet sarjapisteet mukanaan kolme kertaa. BC Nokian lisäksi voiton karhuluolasta ovat hakeneet KTP ja Kataja.

Karhubasket on täydentämässä kokoonpanoa uudella pelaajalla, mutta lauantaina kokoonpano tulee vielä olemaan sama, kuin edellisessä voitokkaassa KTP ottelussa. Sarjataulukko on sarjakärki Vilppaan takana tasainen. Toivottavasti Greg Manganoa ja Bojan Sarcevicia haitanneet pienet vammat ovat takanapäin. Mikael Laihonen on sivussa muutaman viikon loukkaantumisen takia. Kun ottelumäärät ovat varsin epätasaiset (Kataja 15 ottelua ja BC Nokia 21 ottelua), niin taulukkoa voi avata tappioiden kautta. Pyrinnöllä ja Katajalla on seitsemän tappiota, Karhubasket sekä KTP ovat kahdeksassa tappiossa ja eilen Vilppaan vieraana hävinnyt Kouvot, on kärsinyt yhdeksän tappiota. Nämä joukkueet taistelevat tosissaan kevään pudotuspelien kotiedusta, mutta tuohon nippuun pitää laskea mukaan myös BC Nokia. Kun sarjataulukko on tasainen, niin myös keskinäisillä otteluilla saattaa olla sarjan lopussa iso merkitys, kun sarjasijoituksia ratkotaan.

– Kolmatta kertaa BC Nokia vastassa ja jälleen molemmat joukkueet ovat muuttuneet rosterinsa osalta, Jussi Laakso alustaa lauantain kamppailua. – Viime kerralla pelasimme erittäin hyvän ottelun heidän kotikentällään ja voimmekin siitä pelistä ottaa mukaamme erinomaisen pallonliikkeen ja maltin. – Puolustuksellisesti pitää tehdä pieniä muutoksia, koska Nokian heittovoima takakentällä on kasvanut sitten viime pelin. – Yksi asia on varmaa; tulemme näkemään Pohjanmaalle tyypillisiä painiotteluita, koska Labovic & O´Mara ovat edelleen vastustajan syömähampaat. – Toinen mielenkiintoinen kamppailu käydään katsomon puolella, kun nokialainen faniryhmä Alakulma ja Karhubasketin fanit virittävät äänijänteitään. – Eiköhän pidetä huoli siitä, että oranssi (ja voitto) on meidän lauantaina joka sektorilla, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

BC Nokia pelasi keskiviikkona Helsingissä. Kisahallista joukkue joutui kotimatkalle tappion jälkeen, kun Gulls oli parempi pistein 88-73. BC Nokiaa ovat vaivanneet loukkaantumiset. Keskiviikon kamppailusta heiltä puuttuivat Niko Mattila ja Daniel Dolenc. Nokialaisten avausviisikko urakoikin isot minuutit ja sentterit Dragan Labovic (17/9) sekä Sean O’Mara (30/13) pelasivat 35 minuuttia. Loukkaantumisten myötä nokialaiset ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelusta kaksi (kotona Ura Basket 100-86 ja Kataja 97-95) ja kärsinyt kolme tappiota (vieraissa Kobrat 84-81, Vilpas 99-80 ja Gulls). Kymmenen viimeisimmän ottelun saldo on 4/6. Vieraissa BC Nokia on pelannut 10 ottelua, joista se on voittanut neljä. Vierasvoitot on Kauhajoen lisäksi haettu Kaarinasta, Kouvolasta ja Uudestakaupungista.

BC Nokian avainpelaajat ovat sentterit Labovic (16,9/6,3/1,8) ja O’Mara (18,1/8/2,4). Labovic on tarkka heittäjä, upottaen kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella. O’Mara häärii korin läheisyydessä, pussittaa kakkoset 57 prosentin tarkkuudella ja hakee kolme hyökkäyslevyriä ottelua kohden. Tätä kaksikkoa täydentää Daniel Dolenc (10,3/4,3), mutta hän siis puuttui keskiviikon kamppailusta. Dolenc on saanut kaudella kasaan vasta neljä ottelua Korisliigassa, joten se kertoo vaikeuksista.

Avainpelaajiin pitää laskea myös Aapeli Alanen (11,8/5,9/1,8), joka on jälleen ottanut pelissään kehitysaskelia eteenpäin. Kaksi muuta jenkkiä kokoonpanossa ovat 203 senttinen Juan Davis Jr (14,4/10,6/1 torjunta) ja takamies Johnathan Hudson (13,8/4,1/7,9). Davis siirtyi Nokian miehistöön divari B:n Raholasta, jossa pelasi alkukaudesta kahdeksan ottelua tehoilla 22,4 ja 14,6 pistettä. Korisliigassa vahva Davis on pelannut nyt seitsemän kamppailua ja tehot ovat varsin mukavat, 14,4 pistettä ja 10,6 levyriä. 180 senttinen Hudson on nopea ja jakanut komeat 7,9 syöttöä kahdeksassa pelatussa ottelussa.

Jos Niko Mattila (8,1/2/2,9) puuttuu lauantaina nokialaisten kokoonpanosta, jättää se heidän takakentälle ison aukon. Silloin vastuuta kantavat Teemu Sulonen (5,7/1,8/1,6) ja Aleksi Kantonen (1,5), joten viisikolle jää vastuu joukkueen pelin pyörittämisestä. Voittokamppailuissa BC Nokia heittää kolmoset 39,4 prosentin tarkkuudella (tappiot 28,1 %), jotka syntyvät hyvistä heittopaikoista. Tästä kertoo 19,7 jaettua syöttöä voittopeleissä. Tappioissa joukkuepelaaminen on ollut heikkoa, sillä syöttöjä tilastoidaan vain 14,2 kappaletta. Myös levyreissä on eroa, sillä voittopeleissä nokialaiset napsivat 42,8 irtopalloa (38), mikä helpottaa heidän nopeaa peliään.

Lauantaina isossa roolissa voiton kannalta ovat levypallopelaaminen ja kaukoheittopeli. Se joka hallitsee levyreitä, pääsee kontrolloimaan tempoa ja pallon liikkeen avulla pitää pystyä luomaan laadukkaita heittopaikkoja bonuskaaren taakse. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kauden kohtaamiset vieraskentällä. Lokakuussa Kauhajoella BC Nokia heitto kolmoset 52 prosentin tarkkuudella ja voitti levypallot 33-45. Marraskuussa Karhubasket heitti kolmoset Nokialla 38 prosentin tarkkuudella (BC Nokia 23 %) ja voitti levyrit 37-48.

– Otetaan oppia keskiviikosta ja pyritään pitämään menetykset kurissa, valmentaja Ville Tuominen kommentoi ottelun lähtökohtia. – Toisena asiana meidän tulee pitää konsepti kasassa toisella neljänneksellä, niin lähdetään haastamaan puolustavaa mestaria.

BC Nokian kokoonpano: Kantonen, Sulonen, Ahonen, Davis, Labovic, Alanen, O’Mara, Hudson, Mattila (GTD 50%), Boman (GTD 50%).

Toinen kamppailu nähdään kentän laidalla, kun BC Nokian faniryhmä alakulma rantautuu karhuluolaan. Nokialaisia on aina mukava nähdä ja he tuovat saliin loistavan tunnelman.

Karhubasket – BC Nokia lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Ovet avautuvat ja lipunmyynti alkaa kello 15.30. Ennakkoon lippuja voi ostaa osoitteesta www.ennakkolippu.com.