UUTISET

08.12.2018

KARHUBASKET JOULUTAUOLLE TAPPION JÄLKEEN

Karhubasket matkasi perjantaina Kouvolaan. Se yritti palata voittokantaan keskiviikon pisteen tappion jälkeen. Kouvot pisti kuitenkin viimeisellä neljänneksellä hirmuisen kolmosrallin pystyyn, joten kauhajokiset joutuivat lähtemään kotimatkalle 94-79 (44-41) tappion jälkeen.

Karhubasket aloitti väkevästi. Okko Järvi (18/4) pisti kolmosen pussiin ja ajeli energisesti kohti koria. Taylor Johns (15/8/2) pelasi vahvasti korin alla, ja kun Durrell Summers (32/4) ajoi vahvasti korille, niin Jyri Lehtonen kutsui kotijoukkueen aikalisälle, ensimmäisen neljänneksen puolivälissä lukemissa 7-12. Aikalisän jälkeen Kouvot veivät minuutin jakson 8-0 ja oli vieraiden aikalisän vuoro. Ville Kaunisto (22/5) ja Brian Asbury (19/7/4) kurittivat kauhajokisia vuorotellen, joten ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 27-23.

Asbury jatkoi vahvasti ja Ilmari Toikkasen (4/4) vaparin jälkeen eroa oli jo 10 pistettä. Summers kavensi eroa ja Järvin kolmonen toi Karhubasketin jo kahden pisteen etäisyydelle kolmisen minuuttia ennen taukoa. Asbury lisäsi eroa, mutta vieraat tasoittivat lukemiksi 41-41. David Gonzalvezin (19/3/4) vapari ja Severi Kaukiaisen (2/2) lay-up muovasivat taukotilanteeksi 44-41.

Karhubasket käänsi kolmen pisteen takamatkan minuutissa neljän pisteen johtoasemaan. Vieraat yrittivät karkumatkalle tosissaan, mutta Teemu Knihtisen (12/3) kaksi kolmosta pitivät lukemat tasoissa. Tuomas Hirvonen (6/2/5) pääsi heittämään kaksi kolmosta ja Kouvot olivat 61-55 johdossa. Vili Nyman (2/1) ja Knihtinen johdattivat Kouvot 66-61 johtoasemassa viimeiselle kympille.

Sitten Ville Kaunisto aloitti ilotulituksen bonuskaaren takaa. Kolme perättäistä kolmosta pussiin ja isäntien johto oli 14 pistettä. Gonzalvez ja Knihtinen olivat myös tarkkana kolmosissa, eikä Karhubasketilta löytynyt aseita ottelun kääntämiseen. Vahvan heittopelin avulla Kouvot kirjasivat voiton pistein 94-79.

Kouvot heitti peräti 41 kolmosta ja osumatarkkuus oli hyvä, 41 prosenttia. Kun kouvolalaiset vielä voittivat levypallot 34-32 ja menettivät pelivälineen 13 kertaa, niin voitto oli selviö. Hyökkäyskorilta Kouvot hakivat 11 levypalloa. Karhubasket menetti pallon 18 kertaa ja kolmosissa tarkkuus jäi 23 prosenttiin.

– Kouvot teki toisella puoliajalla 50 pistettä ja saivat aivan liikaa vapaita heittopaikkoja, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Jos Korisliigapelaajille jättää vapaita heittopaikkoja, niin pallot menevät sisään. – Ero kasvoi yli 10 pisteen ja silloin on hankala taistella. – Saimme muutamia stoppeja, mutta Kouvot löysi aina uuden heittäjän kaaren takaa. – Hävisimme taas levypallot ja meillä on paljon tekemistä molemmissa päädyissä. – Hyökkäyspäässä pallon liike on huonoa ja se tuottaa hankalia heittoja. – Tämä hankaloittaa myös puolustamista, Laakso harmitteli.

Karhubasket jää nyt pienelle joulutauolle. Se palaa parketille 19. päivä joulukuuta, kun se kohtaa kotiluolassa rakkaan paikallisvastustaja Lapuan Kobrat.