UUTISET

30.12.2018

KARHUBASKET VOITTOON VUODEN 2018 VIIMEISESSÄ KOTIOTTELUSSA

Karhubasket ja Tampereen Pyrintö kohtasivat lauantaina päivän ainoassa Korisliigan kamppailussa. Vuodenvaihteen perättäisten päivien ottelut tamperelaisten kanssa ovat mukava tapa päättää vuosi. Viime kaudella Pyrintö oli parempi molemmissa otteluissa, ja Karhubasket lähti nyt makselemaan kalavelkoja.

Vaikka Pyrinnöltä puuttuivat pelaavan rosterin kärkinimistä Antero Lehto, Joonas Caven ja Lassi Kilpinen, niin vieraat aloittivat vahvasti. Pyrintö piti vauhtia, kun he saivat siihen mahdollisuuden. Kenneth Manigault (22/4) ajeli korille ja johti Pyrinnön hyökkäyspeliä. Kotijoukkueen hyökkääminen oli ajoittain staattista ja Rene Rougeaun (20/9/5/3 riistoa/3 torjuntaa) suoritukset pitivät Karhubasketin pelissä mukana.

Pyrintö kasvatti eron seitsemään pisteeseen (24-31), mutta sitten kotijoukkue tiivisti puolustustaan ja tuli tasoihin. Vieraiden heikko osumatarkkuus kakkosissa ja kolmosissa auttoivat Karhubaskettia. Kotijoukkue vei viimeiset viisi minuuttia ennen puoliaikaa 12-2 ja pääsi tauolle 36-33 johtoasemassa.

Toisen puoliajan aluksi Bojan Sarcevic (10/4/5) sai ensimmäisen heiton uppoamaan ja Okko Järven (14/3/5) ajot korille tuottivat tulosta. Karhubasket liikutti palloa hyvin ja kasvatti eron jo 20 pisteeseen (74-54), viimeisen neljänneksen alussa. Pyrintö ei kuitenkaan luovuttanut. Se nosti puolustustaan ja muutaman kotijoukkueen menetyksen jälkeen ero alkoi kaventua.

Vajaat neljä minuuttia ennen loppua eroa oli enää kuusi pistettä. 1114 katsojaa huokailivat liikuntahallin lehtereillä, kun kotijoukkueelta ei tuntunut onnistuvan mikään. Valmentaja Jussi Laakso vaihtoi kapteeni Sarcevicin kentälle ja hänen johdolla Karhubasket kokosi rivinsä ja eteni 84-76 voittoon.

Karhubasketin 21 syöttöä kertoivat hyvästä pallon liikkeestä. Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen harmitteli oman joukkueensa yhteispeliä, ja vain 10 tilastoitua syöttöä kertoivat juuri samaa. Pyrinnöllä ei myöskään ollut paras heittopäivä, sillä koko Korisliigan tarkin heittojoukkue jäi kakkosissa 33 prosentin ja kolmosissa 30 prosentin osumatarkkuuteen. Karhubasketin kolmoset upposivat vaatimattomalla 21 prosentin tarkkuudella, mutta kakkosten tarkkuus 59 prosenttia ja levypallojen voittaminen 45-33 turvasivat voiton.

– Tuntui, että hävisimme ensimmäisellä jaksolla levypallotilanteita, mutta paransimme sitä toiselle jaksolle, Jussi Laakso pohti pelin jälkeen. – Pyrintö ei saanut uusia yrityksiä toisella jaksolla. – Olen hymyillyt ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen harkoissa muutaman muutoksen jälkeen. – Meillä on ollut treeneissä kivaa ja siellä on ollut tekemisen meininki. – 21 syöttöä kertoo myös siitä, että nyt pelataan yhdessä. – Muutin myös vähän peluutusta ja näytti toimivan. – Lopussa Bojan tuli takaisin kentälle rauhoittamaan tilannetta ja saimme eron taas 10 pisteeseen. – Huomenna pitää olla terävämpiä varsinkin johtoasemassa, jos sellainen saadaan, Laakso toivoi.

Karhubasket ja Pyrintö iskevät heti huomenna sunnuntaina yhteen Tampereella. Kello 17 alkavaan otteluun oranssipaidat saavat tueksi kaksi bussilastillista faneja, joten tuki katsomosta on taattu. Ne jotka eivät huomenna pääse seuraamaan vuoden 2018 viimeistä ottelua, voivat katsella ottelua suorana Elisa Viihteen kanavalta.