UUTISET

04.12.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KATAJA BASKET

Korisliigassa palataan tositoimiin keskiviikkona runsaan viikon maaottelutauon jälkeen. Karhubasket (7 voittoa/5 tappiota) kohtaa keskiviikon kamppailussa Joensuun Kataja Basketin (4 voittoa/3 tappiota). Karhubasket majailee sarjataulukon kolmannella sijalla. Joensuulaiset ovat pelanneet europelien takia vasta seitsemän ottelua, eikä sarjasijoitus (8.) anna oikeaa kuvaan joukkueen iskukyvystä.

Karhubasket jäi sarjatauolle kahden voitetun pelin jälkeen. Kotisalissa se voitti Korihait (100-85) ja haki vierasvoiton BC Nokiasta (69-94). Karhubasket on voittanut kuudesta kotipelistä neljä. Sarjapisteiden kanssa karhuluolasta ovat poistuneet KTP ja BC Nokia.

Kauhajokisten paras levypallomies Michael Moser (19,2/9,8/2,1) oli sivussa kahdesta edellisestä ottelusta flunssan takia. Tauko tuli hyvään paikkaan, siellä mies on palannut jo harjoituksiin. Myös toinen sivussa ollut pelaaja Antti Niskanen (4,8/3,4) on taas mukana harjoitusvahvuudessa.

Karhubasketin pistetilaston ykkösmies ja koko Korisliigan pistekeskiarvon kakkonen Durrell Summers (22/3,7/2,3) on tehnyt pisteensä vahvoilla ajoilla korille ja kakkoset uppoavat mukavalla 51,6 prosentin tarkkuudella. Summers hankkii ajoillaan myös miltei kuusi vaparia ottelua kohden ja on joukkueensa tarkin vapaaheittäjä 89 prosentin osumatarkkuudella. Uusi sentteri Taylor Johns (12,8/8,3) on paikannut Kazembe Abifia hyvin. Johns on ollut mukana neljässä ottelussa. Abif on sivussa vielä pitkään, sillä leikkausta vaatinut alaraajavamma on vasta kuntoutuksen alkumetreillä. Rene Rougeau (16,2/7,4/3,2) ja kapteeni Bojan Sarcevic (10/4,1/5,8) ovat joukkueelle korvaamattomia pelaajia.

Karhubasket kuuluu sarjan parhaimmistoon levypalloissa. Tässä on ollut yksi heikkous Katajan pelissä, joten kauhajokisten on poimittava ne itselleen. Puolustuksella on saatava joensuulaisten tarkka kaukoheittopeli pois ja pelivälineestä on pidettävä huolta.

– Maajoukkuetauolla joukkue on harjoitellut hieman uusia juttuja, unohtamatta perusasioita, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon peliä. – Katajaa vastaan pelatessamme pääsemme hyvään testiin jo keskiviikkona. – Laajalla rotaatiolla operoiva Kataja on erittäin hyvä joukkue, jolta meidän tulee ottaa heille tärkeitä asioita pois. – Emme saa päästää heitä juoksemaan kenttää, koska he ovat Korisliigan kärkipäätä juuri siinä. – Omassa pelissä halutaan nähdä kollektiivisuutta pallon liikkumisena sekä vahvaa levypallopeliä molemmissa päissä kenttää, Laakso korostaa.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mike Moser.

Kataja Basket on siis pelannut Korisliigaa vasta seitsemän ottelun verran. Europelejä on pelattuna 10 kappaletta, jos neljä harjoituspeliä lasketaan mukaan. FIBA Europe Cupissa lohkovaiheen pelejä tuli kuusi kappaletta. Koti- ja vierasottelut Kreikassa, Bulgariassa ja Ukrainassa menivät niin hyvin, että Kataja eteni jatkolohkoon. Nyt joensuulaisilla on edessä vierasmatkat Venäjälle, Hollantiin ja Tanskaan. Tämä tuo muutoksia Korisliigan otteluihin, mutta on todella hieno asia maamme koripallolle.

Europelien kokemus näkyi myös takamies Ilari Seppälän (17/2,6/5,7) pelistä, kun hän oli mukana Susijengissä kamppailussa Venäjää vastaan. Myös Tampereen Pyrinnöstä Katajaan siirtynyt Topias Palmi (15/4,9/1,9) on hyvien esitysten myöstä maajoukkueringissä. Seppälä ja Palmi ovat Korisliigan pistetilaston parhaat kotimaiset nimet. Seppälä löytyy komeasti pistetilaston 10 sijalta. Seppälän pisteet syntyvät myös hyvillä prosenteilla ja kolmoset mies upottaa yli 50 prosentin tarkkuudella. Hän myös jakaa 5,7 syöttöä per ottelu ja vapareissa osumatarkkuus on hurja 95. Eikä Palminkaan prosenteissa ole huomautettavaa, sillä hänen kakkoset uppoavat 55 prosentin ja kolmoset 50 prosentin tarkkuudella.

Katajalla on melkoinen urakka europeleissä ja Korisliigassa. Tämä vaatii laajaa rosteria. Kokoonpanosta löytyykin Seppälän ja Palmin lisäksi kovia kotimaisia pelaajia. Karhubasketissa viime keväänä mestaruutta Samuli Vanttaja (5,3/1) on kärsinyt loukkaantumisista ja on pelannut vasta kolmessa Korisliigakamppailussa. Tommi Huolila (7/4) on ollut mukana viidessä pelissä ja Katajan kapteenina toimiva, Vilppaasta siirtynyt Matias Ojala (5,5/5) on pukenut neljä kertaa otteluihin. Tämä on nostanut Atte Pertun (2,1/1,6) ja Joni Herralan (2,1/1) minuutteja.

Ulkomaalaisosastolla laituri Rahlir Hollis-Jefferson (18/9/2,5) on sivussa loukkaantumisen takia, joten pelaavassa nelikossa ovat:

188 senttinen laituri Daniel Mullings (13,6/7,6/3,4).

198 senttinen laituri Guy Edi (9,3/4).

206 senttinen sentteri Ryan Wright (9,1/4,1).

185 senttinen takamies Vincent Simpson (11,6/2,3/3,6).

Mullings pelasi Katajassa myös kaudella 2016-2017. Silloin 36 ottelussa tilastoihin tuli 13,8 pistettä/7,2 levypalloa/3,3 syöttöä, joten hänen tehonsa ovat tällä kaudella viidessä pelatussa ottelussa samanlaiset. Simpson on myös pelannut Korisliigassa aikaisemmin. Kaudella 2015-2016 BC Nokian peliasussa hän pelasi 15 ottelua, tehoilla 13,7/3/4,6. Kokemusta Suomesta löytyy myös sentteri Wrightilta, sillä hän pelasi Lahdessa 44 ottelua kaudella 2014-2015, tehoilla 15,8/8,8.

Guy Edi on uusin tulokas Katajan kokoonpanossa. Hänet hankittiin tuuraamaan Hollis-Jeffersonia, hänen loukkaantumisen ajaksi. Gonzagan yliopistossa pelannut Edi kuuluu Norsunluun maajoukkueeseen ja on yliopistovuosien jälkeen pelannut Ranskassa.

Kataja on pelannut seitsemästä Korisliigan kamppailusta neljä kotisalissa ja kolme vieraissa. Kolmesta vierasottelusta se on voittanut kaksi (9.11. Lapualla 94-103 ja 13.10. Nokialla 86-88). Tappio tuli lokakuussa Korihaiden vieraana pistein 88-80.

Edellisessä Korisliigaottelussa Kataja voitti kotisalissa BC Nokian 91-82. Tuossa ottelussa Kataja hävisi levypallot 29-46, mutta jakoi 24 syöttöä ja menetti pallon vain seitsemän kertaa. Kataja piti nokialaisen kolmoset vain 26 prosentissa ja Ilari Seppälä (20/1/3) sekä Vincent Simpson (20/2/5) johtivat toisella jaksolla joukkueensa tarkkaa kaukoheittopeliä.

– Pienen breikin jälkeen luvassa on varmasti hyvä koripallo-ottelu, Katajan valmentaja Juha Sten alustaa keskiviikon kamppailua. – Meidän pitää pystyä hidastamaan Kauhajoen avainpelaajia ja pyrittävä pitämään tempoa pelissä.

Katajan kokoonpano: Lasaroff, Seppälä, Herrala, Simpson, Mullings, Edi, Palmi, Ojala, Perttu, Vanttaja, Huolila, Wrigh.

Karhubasket – Kataja keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Tervetuloa!

Keskiviikkona Karhubasketin junioreista esittelyvuorossa ovat mikropojat. Aulan fanipisteestä löytyy kaiken näköistä kiinnostavaa pukinkonttiin, joten niihin kannattaa käydä tutustumassa.