UUTISET

07.12.2018

KARHUBASKET HÄVISI PISTEELLÄ KATAJALLE

Viime keskiviikkona Karhubasket kohtasi kotiluolassa europeleissä ahertavan Joensuun Katajan. Molemmat joukkueet olivat saaneet huilata maaottelutauon ajan, joten kentällä nähtiin kaksi energistä joukkuetta.

Vieraiden energinen Daniel Mullings (20/7/2) teki avauspuolikkaalla 12 pistettä. Hänen ensimmäinen kolmonen vei vieraat 4-9 johtoon, kahden ja puolen minuutin kohdalla. Minuutti myöhemmin sama mies oli jälleen asialla, joten Kataja piti piikkipaikkaa lukemin 7-12. Ottelun alussa Durrell Summers (25/1/2) vastasi kotijoukkueen pisteistä, mutta avauskympin puolivälissä Rene Rougeau (11/3/3) ja Taylor Johns (20/6/4) nousivat myös esiin. Karhubasket pääsi rankaisemaan vieraita menetyksistä ja juoksi tukun nopeita hyökkäyksiä. Ensimmäisen neljänneksen lopussa Matias Ojala (11/3) ja Antti Niskanen (3/2/2) vaihtoivat kolmoset ja toiselle kympille lähdettiin lukemista 23-23.

Karhubasket tuli toiselle kympille valmiina. Summers jatkoi vahvaa ajelua korille ja Johns operoi tarkalla prosentilla korin läheisyydessä. Kotijoukkue olisi saattanut lähteä karkumatkalle, mutta pieni epätarkkuus levypalloissa ja Katajan sentteri Ryan Wright (15/6) pitivät pelin tasaisena. Kympin puolivälin kohdalla kaksikko Johns-Summers kairasivat Karhubasketin 38-30 johtoon ja Juha Sten kutsui joukkueensa aikalisälle. Katajan takamies Vincent Simpson (15/3/2) ja sentteri Tommi Huolila (12/6/2) pitivät eron siedettävänä, joten tauolle poistuttiin lukemissa 48-41.

Kolmannen kympin aluksi Kataja leikkasi eron kahteen pisteeseen Topias Palmin (11/5) ja Wrightin koreilla. Kotijoukkue sinnitteli pisteen parin johtoasemassa, mutta joukkueet tekivät koreja vuorotahtiin. Kympin puolivälin jälkeen Ilari Seppälä (2/3/7) vei Katajan pisteen johtoon (57-58) illan ainoalla korilla. Karhubasket nykäisi vielä viiden pisteen etumatkan, mutta Ojala muovasi tilanteeksi 65-62, kun lähdettiin päätösneljännekselle.

Michael Moser (20/9) huudatti kotiyleisöä kahdella kolmosella ja parissa minuutissa Karhubasket johti 73-66. Kataja tuntui olevan jo köysissä, mutta takamies Simpson löysi kolmosilleen jyvän kreivinaikaan, joten neljänneksen puolivälissä oltiin lukemissa 76-74. Viimeiselle kahdelle minuutille kotijoukkue pääsi neljän pisteen etumatkalta. Kataja vielä menetti pallon kahdesti, mutta Karhubasket ei näitä paikkoja hyödyntänyt. Topias Palmi kavensi eron pisteeseen ja haki kaikki levypallot molemmissa kenttäpäädyissä, joten hänen hyökkäyslevypallon jälkeen Ojalan kolmonen teki tilanteeksi 87-88, kun peliaikaa oli jäljellä 20 sekuntia. Mike Moser pisti kaksi vaparia pussiin ja Katajan aikalisälle lähdettiin lukemissa 89-88. Kataja juoni kuvion, jossa Mullings unohtui vapaaksi korille ja hän pääsi nostamaan korin ilman vaikeuksia. Kotijoukkueella ei enää ollut aikalisää, joten Kataja nappasi sarjapisteen lukemin 89-90.

Korisliigan paras levypallojoukkue Karhubasket hävisi ne Katajalle 31-41. Vieraat hakivat peräti 13 hyökkäyslevypalloa, mikä avitti heidät voittoon. Karhubasket menetti pallon yhdeksän kertaa, mutta menetykset tulivat harmittavan huonoihin kohtiin. Kolmosia Karhubasket heitti vain 12 kappaletta, prosentin ollessa 33,3.

– Kotitappio harmittaa tietysti ja erityisesti, kun se tulee näin loppusekunnin ratkaisulla, Jussi Laakso sanoi ottelun jälkeen. – Meidän piti olla lopussa valmiita siihen, että kataja pelaa pallon Mullingsille, mutta ei oltu. – Meillä oli lopussa omat paikkamme ratkaista peli, mutta emme siinä onnistuneet. – Haimme välillä vähän laiskasti palloa, mistä tuli menetyksiä. – Niistä Kataja sitten rankaisi. – Levypallopelissä pientä lipsumista ja kovuuden puutteen takia kataja sai nostettua muutaman ilmaisen pisteen, Laakso harmitteli.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa perjantaina. Silloin on ohjelmassa vierasottelu Kouvolassa.